rss
twitter

    19 Ağustos 2009 Çarşamba

    Eurobasket 2009'a Doğru #2 || Litvanya Analizi


    Grubumuzun en iddialı takımı olan Litvanya'da bir türlü eskisi gibi takımın yıldızlarını Milli Takım'da toplayamıyorlar. 2009 Avrupa Şampiyonası için düzenlenen son 13 kişilik kadro ise;


    Oyuncu
    Boy
    Pozisyon
    D.T
    Kulübü
    Darjus Lavrinovic
    212
    Pivot
    1979
    Real Madrid
    Robertas Javtokas
    211
    Pivot
    1980
    Dinamo Moskova
    Ksistof Lavrinovic
    210
    Pivot
    1979
    Montepaschi Siena
    Marijonas Petravicius
    208
    Forvet
    1979
    Armani Jeans Milano
    Paulius Jankunas
    203
    Forvet
    1984
    Zalgiris Kaunas
    Linas Kleiza
    203
    Forvet
    1985
    Denver Nuggets
    Simas Jasaitis
    202
    Forvet
    1982
    Galatasaray C.C
    Arturas Jomantas
    2.00
    Guard/Forvet
    1985
    Lietuvos Rytas
    Jonas Maciulis
    198
    Guard
    1985
    Armani Jeans Milano
    Mindaugas Lukauskis
    198
    Guard
    1979
    Lietuvos Rytas
    Tomas Delininkaitis
    192
    Guard
    1982
    Budivelnyk Kyiv
    Mantas Kalnietis
    195
    Guard
    1986
    Zalgiris Kaunas
    Andrius Mazutis
    180
    Guard
    1981
    ASK Riga


    Kadroya şoyle bir göz attığımızda; Avrupa basketbolunun en önemli oyuncuları Siskauskas ve Jasikevicius'un kadroda olmadıgını goruyoruz. Litvanya başarılarında çoğu zaman Jasikevicius-Siskauskas veya Macijauskas gibi önemli oyuncular yer alıyordu. Bu sezon önemli eksikler gözukse de Litvanya'nın da bir basketbol ülkesi olduğunu da unutmamak gerek. Ama oyuncuların form durumları ele aldığımızda kazanmamamız için hiçbir neden yok.

    Litvanya yaptığı son hazırlık maçında Letonya karşısında uzatmalarda 77-75 kazandı. Galibiyet de en büyük katkıyı Kleiza ve Lavrinovic kardeşler verdi. Önemli yıldızların kadroda bulunmamasına rağmen takım oyununu çok iyi başaran Litvanya'da bence en buyuk eksik oyun sıkıştığında öne cıkabilecek oyuncunun olmaması. Ne Jasikevicius, ne Siskauskas ne de Songalia kadroda olmaması Litvanya'nın önemli rakipler kaşısında direnclerinin kaybettiği anlarda hucum da istenilen performansı verebileceğini sanmıyorum. Hucum anlamında ne Jasaitis ne de Maciulis bu liderliği alabiliecek oyuncular değil. Ust duzey oyuncuların (Kleiza-Lavrinovic Kardesler - Jankunas- Javtokas uzun rotasyonu) genellikle aynı pozisyonları paylaşması da oyun içerisinde istikrarın da zor yakalanacagı aşikar.

    Bir diğer en buyuk eksik ise Kaukenas. Bugune kadar büyük turnuvalarda Jasikevicius ile beraber takımın organizasyonunda çok büyük katkılarda bulunana Kaukenas'ın da eksikliğini Kalnietis ile doldurmaya çalışan Litvanya için bu turnuva buyuk bir hayal kırıklığı da olabilir. Litvanya karşısında Milli Takımımız'da belki de en büyük eksiğimiz Kerem Gonlum olacagını dusunuyorum. Kerem Gonlum'un doping cezası Milli Takım'ın en çok ihtiyacı oldugu zamana denk gelmesi de çok buyuk şansızlık oldu. Cunku Litvanya'nın en önemli oyuncuları 4 numara pozisyonunda oldugu için savunmada şu an ki kadromuzda hiçbir oyuncu Kerem Gonlum seviyesinde olduğunu dusunmuyorum. Omer Asık olsun Semih Erden olsun her ikisi de uzun oyuncuları takip etme alışkanlıkları yok ve ayakları da Kerem Gonlum kadar hızlı degil. Yapılabilecek tek olasılık Ersan Ilyasova'yı 4 numara cekmek olacaktır.

    2 yorum:

    turgay dedi ki...

    son yılların belkıde en sonuk avrupa sampıyonası bızı beklıyor dıye dusunuyorum.. bır cok yıldız oyuncu takımlarındakı yerını almayacak veya almayacak.. lıtvanyada bu takımlardan bırı.. ama bızımde cok formda oldugumuzu soylemek zor.. ozellıkle pota altında lıtvanya bıze cok cok ustun.. kleıza ve lavrınovıc bıraderler bıze ınanılmaz sorun cıkaracaklardır.. bunu sundan soyluyorum savunulmayacak oyuncu degıller ancak tanjevıc ın oyuncu tercıhlerı hep kafa bulandırır.. bence bızım gruptakı yerımızı yıne koc un oyuncu tercıhlerı belırleyecek.. dua edelım ersan ve hıdayet kendılerı gıbı oynasınlar ve serbest atıs kacırmayalım (:

    asist time dedi ki...

    uzunları az da olsa yavaslatmak için kesinlikle Ersan 4 numarada kullanılmalı. Cunku ne Semih ne de Omer Kerem Gonlum gibi hem iç hem de dış savunmayı beraber yapamıyorlar.