rss
twitter

    5 Ağustos 2009 Çarşamba

    Televizyon Dünyasında Yılın Transferleri

    5) Serkan Korkmaz ( Kanal 24 -> Fox TV)



    Fox Tv, Tgrt'nin yerini aldıktan sonra saat 22.00 da ki Ana Haber Bülteni dışında reytingler de bir türlü beklenen seviyeye gelemedi. Şahsen Fox Tv'de haberler dışında izlediğim yegane program Anında Görüntü Show'dur. Türkiye'de kanalların önceliği diziler sonra da haftasonları Spor programları gelir. Fox Tv'de Spor programları ise geri planda atılmış gibiydi. Ve bu sene yeniden yapılanan Fox Spor ekibinin başına; kurulduğu günden bu yana Kanal 24'te spor müdürü olarak başarı ile görev yapan ve Kanal 24'de ki çok başarılı projelerde bulunan Serkan Korkmaz'ı Fox TV Spor Müdürlüğüne getirildi.Serkan Korkmaz yine çok yaratıcı program projelerinin startını da bu hafta içinde verdi ve Fox Tv'nin bu seçiminin ne kadar doğru olduğu gösterdi. Yeni görevinde Serkan Korkmaz'a başarılar dileriz.


    4) Okay Karacan ( TRT -> Kanal 24)



    Hiç kuşkusuz Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı ve en objektif spikerlerden biridir. Bana göre Spor'un güler yüzüdür. Habertürk'de çok başarılı geçen Spor Müdürlüğü'nden sonra TRT'de Formula yarışları sunmaya başlayınca acaba yeni sezon öncesi futbola da el atıp Pazar akşamları Ugur Meleke - Ogan Tarhan ve Ali Ece ile beraber çok başarılı olabileceklerini düşündüğüm bir spor programı yapmazlar mı diye de düşünmüştüm ama Okay Karacan, Serkan Korkmaz'dan boşalan Kanal 24 Spor Müdürlüğü görevine getirildi. Serkan Korkmaz Kanal 24'de çok farklı yapılar da başarılı olan 1-2 program projesi vardı. Kurulmuş olan düzeni Okay Karacan'ın daha yukarı çekeceğine inanıyorum ve yeni görevinde başarılar diliyorum.


    3) Murat Murathanoğlu (-> TRT)


    Yeni nesil Murat Murathanoğlu'ndan basketbol maçlarını dinleyemediği için çok şey kaybediyor bence. Bana basketbolu sevdiren kişilerin başında gelir Murat Murathanoglu. Özellikle takımlarımızın Avrupa maçlarını anlatırken o sesinde ki heyecanı biz ekran başında hissederdik. Uzun bir süredir ekranlar da pek göremiyorduk Murat Murathanoğlu'nu çunku Bahçeşehir ve civarındaki velilerle birlikte Baskent adında bir takım kurdu. Ve hedefi bir basketbol ilçesi yaratmaktı. Ne olursa olsun onu tekrardan ekranlarda görmek gerekir di ki TRT basketbolseverlerin imdadına yetişti.TRT önce Bundesliga yayın haklarını ardından da Dünya Kupası yayın haklarını aldıktan sonra çok ciddi bir yatırıma giderek Ispanya Basketbol Ligi yayın haklarını satın almış. Harika bir atılım TRT adına çok rahatlıkla söyleyebilirim ki Ispanya Basketbol Ligi hem lig kalitesi hem de sifresiz olacagından ligimiz TBL'den daha fazla ilgi görecektir. Buradan böyle bir hamle de bulundukları için TRT'yi kucak dolusu sevgilerimi yollar ve Murat Murathanoglu'na da yeni görevinde başarılar dilerim.


    2) Erdoğan Aktaş ( Habertürk -> Atv)


    Erdoğan Aktaş ilginçtir ki Star TV Haber Yayın Yönetmeni iken değil de Habertürk Tv'nin Genel Yayın Yönetmeni iken daha fazla isminden söz ettirdi. Yaptığı başarılı projeler ile Ntv'yi geçerek haber kanalları arasında Habertürk'ü zirveye taşıdı. Özellikle Beşiktaş'lı oluşu da örnek teskl eder. Habertürk sitesinde sık sık olmasa da ara ara bir iki yazısına şahit oldum ve benim için top class yazarlardan ve yayın yonetmenlerinden biri haline geldi. Habertürk'de inanılmaz başarısından sonra şu an için belki de genç kuşağın en iyi haber yayın yönetmenlerinden biri durumunda. Su anda bile haber kanalları arasında hala zirvede Habertürk. Böyle başarlı bir Haber Yayın Yonetmenini de birçok talibi olması normaldi ve Atv ile anlaştığı soyleniyor. Hem Atv adına hem de Erdoğan Aktas adına son derece başarılı hamleler. Iki taraf için de hayırlı olsun. Erdoğan Aktas'ın Atv Haber'i de zirveye taşıyacağından hiç şuphem yok.


    1) Kurtlar Vadisi ( Show TV -> Star TV)


    Türkiye'de reyting deyince reklam deyince yani para deyince tek akla gelen proje Kurtlar Vadisi dizisidir. Gencinden yaşlısına, Almanya'da yaşan Türklerden Azerbaycan'da yaşayan Türklere kadar neredeyse dünyada ki bütün Türk vatandaşlarının severek takip ettiği Kurtlar Vadisi artık Star Tv'de. Bu transfer beni cok şaşırttı acaba senaryolar da değişiklik olacak mı yoksa dizi aynı cizgisinde mi devam edecek çok büyük bir soru işareti olarak belirsizliğini koruyor. Star Tv için ekonomik anlamda önemli bir hamle, Kurtlar Vadisi de Amerika da yayınlanan 24 dizisi gibi artık bir 10 sene daha devam eder. Cunku Türkiye'nin gündemine ışık tutuluyor ve bu da ilginin odağı olmasını saglıyor. Hem Pana Filme hem de Star Tv'ye hayırlı olsun diler başarılarının devamını dilerim.

    4 yorum:

    ako dedi ki...

    Murat Murathanoğlu başlığını görünce sevindim, ardından ispanya liginin trtde onun anlatımıyla ekrana geldiğini okuyunca sevincim bir kat arttı. son zamanlarda duyduğum ne keyifli haber bu.

    Adsız dedi ki...

    Evet ispanya ligi yayını harika olacak. Sonucta ACB Avrupa'nın en kaliteli basketbol ligi.

    Bolat dedi ki...

    Erdogan Aktas'in atv Haber'in basina gecmesinden bende mutluluk duydum.

    Adsız dedi ki...

    Star'ın da bu sene dizilerde ki atılımını es gecmemek gerek; Once Prison Break simdi de Kurtlar Vadisi.