rss
twitter

    6 Şubat 2011 Pazar

    Marcelus Kemp || Beşiktaş CT'da Son Hamle


    Beşiktaş CT, daha önce anlaştığı Oliver Lafayette'nin sağlık kontrollerinde spor yapmasının sakıncalı olduğu belirlenmesi üzerine, transferinden vazgeçmek zorunda kalmıştı. Oliver Lafayatte yerine ise acil bir çalışma sonrasında daha önce de ilgilendiği Marcelus Kemp ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı.

    Öncelikle Marcelus Kemp'in menajerini kutlamak lazım. Çünkü son 1 ay içerisinde 3 ayrı takımla (Roanne - Limoges - Unicaja Malaga ) anlaşmak üzere olduğu haberleri cıkmıştı ve sonunda imzayı Beşiktaş CT'ya attı.

    Marcelus Kemp'in son form durumu hakkında sizlere sağlıklı bilgiler vermek isterdim ancak Kemp'in Avrupa kariyerini pek takip etme fırsatım olmadı. Ama kolej kariyerini hatırlıyorum. Bu transferi çok farklı noktalarla değerlendirmek gerekir.

    Ilk olarak ofansif yeteneği çok yüksek bir oyuncu. Kolej takımının tarihinde en fazla üçlük isabeti bulan oyuncuydu. Bununla beraber en fazla sayı atanda ikinci oyuncu olmuştu. Aynı zamanda 2005 yılında NCAA'de lig genelinde en çok gelişme gösteren oyuncu ödülünüde aldı. Marcelus Kemp'in Ncaa kariyeri boyunca ligdeki genel istatistik sıralamasını aşağıdaki resimden inceleyebilirsiniz.



    Marcelus Kemp, kolej kariyerinden sonra sırasıyla Basket Livorno, Dinamo Sassari ve son olarak da Virtus Bologna'da oynadı. Yukarıda bahsettiğim gibi Kemp'in Avrupa kariyerini pek takip etme şansım olmamıştı. Ancak transfer gerçekleştikten sonra Marcelus Kemp'in bu sezon Virtus Bologna forması ile oynadığı maçların videolarına ulaştım.

    Marcelus Kemp'in maçlarını aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;

    17 Ekim 2010 | Virtus Bologna - Bennet Cantù için tıklayınız
    31 Ekim 2010 | Virtus Bologna - Air Avellino için tıklayınız
    13 Kasım 2010 | Pepsi Caserta - Virtus Bologna için tıklayınız
    7 Kasım 2010 | Scavolini Pesaro - Virtus Bologna için tıklanıyınız

    Maçlarını yüzeyselde olsa inceleme fırsatı bulduysanız hemen ribaundlarda ki agresifliği dikkatinizi çekecektir. Ribaundların yanında hücumdaki çok farklı opsiyonlarda kullanılmasıda, kendisi için farklı bir avantaj sağlıyor. Lafayette için bahsettiğim konu Kemp içinde geçerli. Üçlük çizgisi geriye alındığı için bu tür delici veya rakip savunmanın düzeni bozan direncini düşüren oyuncuların önemi çok arttı.

    Marcelus Kemp, Bologna forması ile son maçını 12 Aralık'ta oynamış. Bu süreden sonra ne kadar idman yediğide önemli. Eğer bu süreçte idman yapmadıysa kısa süre içerisinde katkı almak biraz zor olabilir. Kemp için sadece videolarla yetinmeyip biraz da oyuncu hakkında farklı kişilerden bilgiler paylaşmak istiyorum; Çoğu kişinin ortak kanısı Kemp'in hücum yeteneklerinin çok iyi düzeyde olması. Özellikle kendi şutunu yaratabilmesi çok büyük bir avantaj. Oyun görüşü pas yeteneği ise o kadar üst düzeyde olmadığı bilgileri var. Şimdilik izlenimim ise, sanki Ergin hoca yeni Preston Shumpert'ini bulmuş gibi bir his var. Preston Shumpert kadar iyi skorer, ondan daha iyi bir savunmacı gibi bir görüntüsü var ama sanırım onun kadar iyi bir oyun görüşü veya pas yeteneği yok.


    Oliver Lafayette tercihi bize bir numaralı pozisyonda çok büyük rahatlık getirecekti. Çünkü hem oyun içinde hemde oyun dışında Chatman'ı dinlendirecek olması, oyun içinde bir avantaj sağlayacaktı. Kemp'in gelmesi ile bu ihtimal ortadan kalkmış oldu. Yine Chatman o pozisyonda tek opsiyon gibi duruyor. Kemp ile beraber ana rotasyonumuz; Chatman - Kemp - Serkan - Fedor-Cevher benchimiz ise; Cüneyt - Serhat - Ignerski - Ogilvy - Hüseyin şeklinde olacak. Ignerski'yi oyun genelinde ara ara 4 numarada kullanıldığı düşünürsek rotasyona savunma yönü açısında Mustafa Abi de bazı maçlarda önemli süreler alabilir. Şimdilik Bekir Yarangüme rotasyonun gerisinde kalacakmış gibi bir görüntü var.

    Serkan Erdoğan, Marcelus Kemp transferleri ve Fedor Likholitov'un da takıma dönmesi ile rotasyondaki roller neredeyse baştan aşağı değişti. Bu oluşumda Serkan Erdoğan'ın katkısı, takımın başarısında çok büyük önem arz ediyor. Lafayyette transferi sonrasında söylediğim gibi Türkiye Kupasında umutlarım çok artmış durumda. Tabi umutlarımın artmasının tek nedeni oyuncular değil Ergin Ataman'ın varlığıdır.


    Hiç yorum yok: