rss
twitter

    18 Ağustos 2009 Salı

    Nobre'nin 4-3-3 Sisteminde Olumsuz Getirileri





    Bugün de gördük ki sistem içerisinde Nobre ile oynadığımız dönemde belirli bir momentumu yakalayamıyoruz. Bunların nedenleri de oyun içerisinde rahatlıkla gözükmekte;


    - Öncellikle Nobre'nin sonucta adam geçen bir oyuncu olduğu için direk stoperler yardımlasarak nobreyi kilitleyebiliyorlar ve kenar hucum oyuncularını ise rakibin bekleri rahatca kontrol edebiliyor.

    - Gecen sezon dan artı 1 olarak bir dafansif agırlıklı bir oyuncumuz daha vardı kadroda. Cisse cogu zaman yedek bekleyip onun yerine daha ofansif oyuncu kadroda oluyordu ve orta alanda bir nebze olsun ileriye top tasıyabilyorduk ama şimdi top 2. bolgeden degil anca 3.bolgeden hucum daglımı olusması lazım. Cunku ne Ernst ne de Fink ileriye direk ayaga pas yaparak top taşıyan degil daha cok ileride topun kontrolunu saglayan oyuncular.

    - Sartlar da bu sekilde de olusunca ileride Nobre'nin olması demek hucum varyasyonlarımız da sadece bekler cıktıgında anca işe yaraması demek. Zaten bu yuzden beklerimiz sık sık ileriye cıkıyor cunku baska alternatifimiz yok anca 3. bolge de yani en onde topun kontrolunu saglayabiliyoruz.
    - Bu nedenle sistemimiz 4-3-3 ise en onde kesinlikle Bobo olmalıdır yoksa hucüm anlamında ileri de daha cok sıkıntılar cekeriz. Nobre'nin sistem içerisinde ki verimsiz oyunu, saha içerisinde ara ara takıma da yansıyabiliyor. Bu da pas yüzdesi yüksek takımalara karşı saha içi direncimizin erken düşmesine neden olabilir.

    - Son olarak da gecen sezon ki şampiyonluk da en kilit nokta bana göre Nobre ve Delgado'nun sakatlıgıdır. Gecen sezon ilginctir ki Müfettiş Clouseau misali yaptığımız her yanlışla sonuçlanan hareket (en son Mehmet Topuz transferi gibi) veya oluşan her negatif durum bize hep olumlu yansıdı. Ama bu sene hem rakipler çok güçlü hemde Şampiyonlar Ligi'ni de unutmamak lazım.

    - Sonuçta sistem içerisinde doğrular basarıları getirir. Bu sistemin de tek dogrusu vardı onu da bugun gorduk; Nihat-Holosko-Bobo. Nobre sevdiğim bir oyuncu umarım jubilesini de Besiktas forması ile yapar ama bu sistemde ne yazık ki rolu oyunun sıkıştığı anlarda oyuna girerek rakip savunmanın daha fazla içeriye gömülmesini sağlamaktır.

    Hiç yorum yok: