rss
twitter

    11 Ağustos 2009 Salı

    Olympiakos Ortalığın Canına Okudu !


    Basketbol da bir türlü Panathiniakos'un hegamonyasını kıramayan Olympiakos 3 sezon önce basketbol da önemli bir yatırıma girerek Panathiniakos'u tahtından etmenin cabasında idi. Özellikle geçen sezon Nba transfer borsasasına da giriş yaparak Atlanta'da iyi bir sezon geçiren Josh Childress'i renklerine katmışlardı. Nba'de bilindiği üzere salary cap uygulamasından ötürü ve eskisi gibi de üst düzey oyuncular cok sayıda yetişmediği için iyi oyuncular cok cok yuksek paralara imza atıyorlar. Diğer oyuncular arasında da iyi performans sergileyen oyuncular hakettiklerini dusundukleri rakamlara ulasmaları zorlasıyor. Ve artık Nba'de benchde oturup 3 milyon dolar alacagıma Avrupa'ya gider takımın yıldızı olurum ve 4 milyon euro alırım dusuncesi birçok oyuncunun kafasından geciyor.

    Olympiakos'un ilk bombası Bundan yaklaşık 2-3 sezon once Von Wafer ismini sıkca duyurmuştum. Ileride çok buyuk yıldız adayı olacagını da ve bu oyuncuyu kesinlikle ligimizde ki takımlara kazandırılması gerektiğini ifade etmiştim. Işte o Wafer gecen sezon Houston Rockets forması altında 9.7 sayı 1.8 ribaund ve 1.1 asist ortalamaları tutturdu. Yaz döneminde de beklediği kontratı alamayınca yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü Olympiakos klubune imza attı.


    Olympiakos'un bir diğer bombası ile Litvanyalı forvet Linas Kleiza, işte bu transfer bence Avrupa'da yılın transferidir. Ve şahsi görüşüm Olympiakos bu sezon hem Yunanistan liginde hem de Euroleague de final oynamaya en yakın takım durumunda. Olympiakos Kleiza ile 2 yıl için 12 milyon dolar a anlaştığı soyleniyor. Kleiza ve Wafer transferleri ile beraber fiziksel anlamda inanılmaz ust seviye de bir takım oluşturuldu; Theodoros Papaloukas - Josh Childres - Von Wafer - Linas Kleiza - Nikola Vujcic . Uzun yıllardır Avrupa'da bu kadar tamamlayıcı bir ilk beş oluşmamıştı. Olmypiakos takımı kutlamak gerekir cunku Nba düzeni yuzunden bircok oyuncu bugune kadar benche mahkum edilmişti ama bu tabular yavas yavas yıkılmaya baslıyor.

    2 yorum:

    Adsız dedi ki...

    C.J Watson ile de anlaşmak üzereler.

    agopist dedi ki...

    Bir sonraki sene için Lebron James'in de adı geçti ya. Bu iş bitmiştir..