rss
twitter

    31 Ağustos 2009 Pazartesi

    Tabata Sonrası Sistem Oluşumları


    Tabata transferi ve ödenen bonservis ucreti yavas yavas bu işlerden soğumama neden olsada Tabata'nın sistem içerisinde ki getirilerini de göz ardı etmemek lazım. Bence Tabata transferi ile sistemin değişeceğini dusunuyorum. Cunku bu sistem tutmadı. Ozellikle Bobo olmadıgı donemde Nobre'nin zaten bu sistemde hiçbir varyasyonu yokken Bobo olmadıgında Nihat'ın da sırtı donuk oynayamadıgı için ve yanında da partner olmadıgı için gol sıkıntımız iyice boy gosteriyor.

    Ozellikle son Antep maçında nasıl hucum ettiğimizi merak edip hucum setlerini tek tek ala almak istedim.

    Ama ne yazık ki bekler oyuna girmediği zaman hucum setlerimizin birçoğu aksıyor. Benim farkedebildiğim 4 ayrı hucum setimiz vardı. Bunların ikisi sol ve sağ dışda oyuncular endeksli biri beklerin gerceklestirdiği kanat organizasyonları bir diğeri ise Fink ve Ernst endeksli uzaktan sut olusumları.

    Tabata transferi ile artık Bobo'nun veya ileride en onde oynayacak oyuncunun arkasında bir tane tamamlayıcı olacagını dusunuyorum.

    Mesela 2 farklı varyasyonu ele aldığımızda;


    ****Fink*************Ernst******

    ****Tabata*************Tello****

    *************Nihat**************

    *************Bobo***************


    Yukarıda ki gibi bir sistem değişikliğine gidileceği dusuncesindeyim. Mustafa Hoca'nın dogru nun sadece tek oldugunu cok iyi bilir. Nasıl 4-3-3 de Nobre'nin hiçbir rolu yoksa Tabata geldiğinde de aynı şekilde ayakta cok top tutarız ama yine topu yine 3.bolgelere yayarken kapanan takımları acmak da cok gucluk cekeriz.

    Bu sistemi ele aldıgımızda; malum beklerimiz de bu kadar aktif iken soldan; Ismail*Ersnt*Tello uclusu ile sağdan ise; Ekrem*Fink*Tabata uclusu hem kanat organizasyonlarında hem Nihat'ı dışarıda ki oyunda daha aktif hal almasını sağlayacaktır.

    Ikinci olarak dusundugum sistem değişikliği ise;

    Lig de tek on liberolu sistem;

    *******Tello********Ernst******

    *******Tabata*******Ekrem******

    *************Nihat*************

    *************Bobo***************

    Bu sistem ise benim şahsi kanaatimce ozellikle tabata transferi ile beraber ligde 3 buyukler dışında oynamamız gereken sistem oldugunu dusunyorum. Bekler oyuna girerken her kosulda Ekrem-Ismail gibi sol koridor ve onların boşlugu kapatacak Ernst diğer kanat da ise Tabata ve Tello gibi oyuncuların eksikliği ise anca Ibrahim Kas gibi veya Toraman gibi savunma gucu yuksek bir oyuncu oynaması ile sağ ve sol koridorda hucumda önemli katkıların yanında Nobre'nin de bu sistemde verimli olabilecektir. Hem sistem oyunun gidişatına göre oyuncular değiştirmeden direk 4-4-2 sistemine dönülebilecek ve oyun yapısında cok farklı varyasyonlara gidilebilir.


    2 yorum:

    Kadir Er dedi ki...

    Takımın oynayacağı oyun sanırım 4-2-3-1 olacak.

    Geri 4lüyü saymazsak ;

    -------Ernst---Fink-----
    Nihat---Tabata---Tello
    ---------Nobre--------

    Sağ ve sol kanadı Tello ve Nihat gibi ayağına hakim iyi orta ve şut çekebilen oyuncular ile doldurduğumuzda Nobre yi kanatlardan ve ayrıca Tabata nın araya atacağı ince paslar ile besleyebiliriz...

    ercan dedi ki...

    Bence en mantıklı olan da Kadir'in yazdığı 4-2-3-1 :)

    İnşallah hoca bunu gözardı etmez.