rss
twitter

    27 Ağustos 2009 Perşembe

    "Şampiyonların" Liginde Kuralar Çekildi.


    Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu

    Şampiyonlar Ligi'nde 2009-10 sezonunun kura çekimi Monaco'da yapıldı. Kuraya 3. torbadan giren Beşiktaş, B Grubu'nda İngiltere'nin Manchester United, Rusya'nın CSKA Moskova ve Almanya'nın Wolfsburg takımları ile eşleşti.
    Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 15-16 Eylül tarihlerinde oynanacak. Gruplarda mücadele 9 Aralık'ta sona erecek.

    Grubun ne kolay ne de çok zor olduğunu düşünüyorum. Grubun birincisi zaten belli. Fakat ikincilik için çekişen 3 tane takım var fakat bu 3 takımında birbirlerine denk takımlar olması her 3ünün de şanslı olduğunu gösteriyor. Her takımın bazı artıları ve eksileri mevcut durumda biz kısaca rakiplerimizi değerlendirelim.
    Manchester United : Geçen sezonu Premiere Lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi finalisti olarak kapayan kırmızı şeytanlar, transfer döneminde Tevez'i şehrin diğer yakasına kaptırırken takımın en büyük kozu ve yıldızı Cristiano Ronaldo'yu Real Madrid'e satmak zorunda kaldı. Bir futbolcuya ödenen gelmiş geçmiş en yüksek bonservis bedeli ile tarihi bir rekora imza atan İngiliz ekibi hem kasasını rahatlattı hemde oyuncu transferleri için yüklü bir sermayeye sahip oldu. Fakat çok da spektaküler oyuncular aldılar diyemeyiz. En popüler transferleri eski Liverpool'lu M.Owen ve Wigan Athletic'li Valencia'yı kadrosuna katan Manu, Premiere Ligin ilk haftalarında Burnley deplasmanında aldığı şok mağlubiyetin acısını geçen hafta Wigan deplasmanından çıkardı.
    Takım oyununu seven ada ekibi Ronaldo'nun gidişine rağmen alternatifli kadrosu ile yinede bu grubun ve bu ligin en iddaalı takımlarından biri.
    CSKA Moskova : Saman alevi gibi dönem dönem Avrupada başarılı sezonlar çıkaran ve bunun sonucunda ülkesine UEFA kupasını da getiren Rus ekibi son dönemde sattıkları oyuncuların yerini doldurmakta sıkıntı çektiği gözüküyor. Öyle ki 19 haftası geride kalan Rusya Ligi'nde 33 puanla, lider Rubin Kazan'ın 7 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor. Takımın en büyük yıldızı Zhirkov'uda Londra ekibi Chelsea'ya kaptıran Rus ekibinin şuan için en büyük kozu ise tecrübesi.
    İkincilik için kıyasıya bir yarışa gireceğimiz rakiplerimizden biri olan CSKA kesinlikle yenilmeyecek bir takım değil.
    VfL Wolfsburg : Geçen sezon büyük bir süpriz yaparak, Bayern Münih, Hamburg, Werder Bremen, Schalke gibi takımların arasından sıyrılıp Bundesliga'yı kazanan Alman ekibi kadrosunu korumayı başardıktan sonra Obafemi Martins, Karim Ziani ve Thomas Kahlenberg'ı kadrosuna katarak oldukça kaliteli bir ekip yarattı. Fakat geçen sezon bu takımı bir araya getiren teknik direktörleri Felix Magath'ı Schalke'ye kaptıran Wolfsburg'u, yeni sezonda Armin Veh çalıştıracak.
    En büyük handikabı bu ligdeki tecrübesizliği gibi gözüken Alman ekibini oldukça zorlu maçlar bekliyor.


    Hiç yorum yok: