rss
twitter

    31 Aralık 2010 Cuma

    Basketbol'da Yılın En Iyileri

    Ömrümüzde bir sene daha bugün ile beraber eksiliyor. Herkesin yeni yılını kutlar sağlıklı, sıhhatli bir yıl olmasını diliyorum. Peki geçen bir yıllık sürede neler yaşandı ayrı bir formatla şöyle bir değerlendirmek istedim;


    Yılın En Iyi Smacı

    Blake Griffin'in kardeşim sen ne yaptın ya da ki Mozgov'un üzerinden vurduğu smaç da çok etkileyici olmasına rağmen, bana göre 2010 yılının en iyi smacı 2 hafta önce oyanan Denver Nuggents - San Antonio Spurs maçında JR Smith'in Gray Neal'ın üzerinden vurduğu smaç. Asıl Superman bu olsa gerek tek kelime ile inanılmaz bir smaçtı.




    Yılın En Iyi Bloku

    Tartışmasız şekilde bizi Dünya Basketbol Şampiyonasında finale taşıyan blok; Semi Semi Semih Erden




    Yılın En Iyi Asisti

    Yılın en iyi asisti ise bana göre Hidayet'in Toronto'da iken DeMarr DeRozan'a verdiği alleyopp pası.




    Yılın En Iyi Genç Yeteneği

    Tabiki Blake Griffin. Aslında yılın en iyi smacını seçerken birçok smacı bana göre yılın en iyi smacı olabilirdi ancak JR Smith'in o harika smacını da es geçemezdim. Blake Griffin hiç kuşkusuz bu sezona damgasını vuran en iyi genç yetenek. O sıçradığı anda sanki merdivene tırmanır gibi çok kısa sürede çok yükseye sıçrayabiliyor. En önemlisi de bu sezon oynadığı son 19 maçta da double double yapma başarısı göstermesi.



    Yılın En Iyi Oyuncusu

    Dünya Basketbol Şampiyonasında gösterdiği performans ve takımının şampiyon olmasında en önemli role sahip olan oyuncu Kevin Durant hiç kuşkusuz bu sezona damga vuran oyuncuların başında yer alıyor.

    Yılın En Iyi Koçu

    Türkiye Basketbol tarihinin en büyük başarısının baş mimari olan Bogdan Tanjevic benim için bu yılın en iyi koçudur. Zaten Tanjevic de artık bizden biri sayılır.


    Yılın En Önemli Basketbol Olayı


    Dünya için yılın önemli basketbol olayı LeBron James'in Miami Heat'e transfer olması ancak bizim için ise yılın en önemli basketbol olayı Allen Iverson'ın Beşiktaş CT'ya transfer olması diyebiliriz.

    Yılın Röportajı

    Hiç kuşkusuz yılın röportajı Hidayet Türkoğlu'nun Toronto Raptors'da ki "Ball" röportajı.




    Yılın En Iyi Fotoğrafları

    3) Allen Iverson'ın Istanbul'a ayak bastığı ilk dakikalardan bir kare.





    2) Kim derdi ki bir gün Allen Iverson Türkiye'de Omer Asık ve Semih Erden'de Nba'de oynayacak diye. Şimdi ki kare de Michael Jordan'lı Chicago ile Larry Bird'lu Celtics den ama bu sefer başrollerde ki oyuncular Türk Basketbol'unun son yıllarda yetiştirdiği en önemli iki uzun Semih Erden ve Ömer Aşık.


    1) Türk Basketbol Tarihinin en büyük başarısını yaşatan işte o müthiş kadro ...



    Yılın En Iyi Videosu

    The Basketball Jones'ın hazırladığı eğlenceli bir video. Videonun içinde Hidayet'in Phoenix'e gidişi konu alan bir skeç de yer almakta.





    Yılın Reklamları

    Bu sene Milli Basketbolcularımız oynadığı reklamlara da bir göz atalım isterseniz;

    Hidayet Türkoğlu @ Pizza Pizza
    Ömer Onan @ Bridgestone
    Mehmet Okur @ Head & Shoulders
    Barış Ermiş @ Ne kadar kas o kadar pas =)


    Son olarak da Dünya Basketbol Şampiyonası için hazırlanan ve bugüne kadar gördüğüm en iyi basketbol temalı reklam olan Türkler uçuyor reklamı ile bu değerlendirmemizi bitirelim.

    THY @ Türkler Uçuyor


    Hiç yorum yok: