rss
twitter

    14 Ağustos 2009 Cuma

    Denizli'nin 10,5 luk transferi sizce kim olmalıdır ?

    Mustafa Denizli 10,5 luk orta saha diyerek futbol litaratürüne yeni bir kelimeyi dahil etti. Aslında bu bir gereksinimden doğdu. Yani mevcut sistem göz önüne alındığında o bölgeye öyle biri alınmalıydı ki hem orta sahamızı güçlü kılsın hemde forveti oyuna dahil etsin. Geçen sezon bu işi özellikle ikinci devrede Tello yaptı. Aslında zaman zaman iyi de yaptı. Fakat bu sene işler değişti, Beşiktaş güçlülerin arenasında boy göstereceği düşünüldüğünde öyle bir transfer yapmalıydı ki en büyük açığını yani sahadaki yıldız oyuncu eksikliğini de gidermeliydi. Bu düşüncelerin ışığında önce Barcelona'nın mutsuz orta saha oyuncusu Hlep konuşuldu. Günlerce yazıldı bu haber, fakat olmadı. Daha sonra 10,5 luk ihtiyaç iyice belirginleştiğinde gündem Deco'ya döndü. Bu blogda da bu haber sıkça görüldü. Hatta yöneticiler ve Mustafa Denizli tarafından da doğrulanan bu gelişme daha sonra gerek yabancı kontenjanı gerek de Chelsea Genel Menajeri Ancelotti'nin oyuncusunu bırakmak istememesi sebebiyle gerçekleşmedi. Şu aralar ilk günlerde kazandığı ivmesini kaybetmiş durumda. Şimdiler de ise fısıltılar daha farklı bir isim üzerinde birleşmekte. Şu aralar konuşulan isim Van Der Vaart. Aslında şu meşhur 10,5 luk için düşünülen isimlere baktığımızda Van Der Vaart en doğru tercih gibi duruyor. Mevcut sistemi düşündüğümüzde 4-3-3 oynayan takımın orta üçlüsünün Fink ve Ernst'ten oluşması bir avantaj fakat bu oyuncuları tamamlayacak mücadeleci, teknik, akıcı ve lider yönü olabilen birisi gerekli. Bu isim Van der Vaart'a o kadar uyuyor ki diğerlerinden onu farklı kılan sebeplerde bunlar zaten. Böyle bir oyuncuyu takıma katmak o kadar önemli ki, bu transfer bugün değil de yaklaşık 1 ay önce yapılsaydı eminim şuan vitrinde 3 kupa ve cepte de 3 puanımız olurdu. 10,5 luk oyuncu transferi bir ihtiyaçtan doğdu. Fakat gelinen notada alınacak oyuncu saha iyi ihtiyaçın yanında itibarı ihtiyacının da bir yansıması aynı zamanda. Şu saatlerde Bobo'nun Fransız klubüne St. Etienne transferi resmiyete dökülmeyi beklerken, +1 yabancı kontenjanının boşalması ile büyük ihtimalle bu yönde bir oyuncu takıma kazandırılacak.
    Daha iki gün önce İngiltere karşısına takımının kaptanı olarak çıkan Van der Vaart, takımının attığı ikinci golü ve iyi oyunuyla da açıkçası fiziki bir probleminin olmadığını göz önüne sermişken bütün yaz boyunca bir yıldız transferi kovalayan Beşiktaş umarım bu sefer mutlu sona ulaşır. Çünkü böyle bir oyuncunun takıma kazandırılması başta Beşiktaş camiası daha sonra tüm Türkiye için bence büyük bir şanstır.
    Biz umalım, umarım öyle olur.

    5 yorum:

    Adsız dedi ki...

    Hem yaşı hem de oyun yapısıyla Van der Vaart aradığımız 10.5 numaradır bence.

    Gökhan dedi ki...

    Van der Vaart bence de çok çok iyi bir transfer olur.Ben Van der Vaart'ın bir seviye altında biri gelirse de memnun kalırım.

    Adsız dedi ki...

    Siyah beyaz forma altında Van der Vaart'ı düşünemiyorum.
    Yönetimden beklemem böyle bir transfer ama eğer doğruysa müthiş olur...

    Adsız dedi ki...

    Eğer bir futbolcu alınacaksa bence deco falan hayal.Alabiliyorlarsa Aiden McGeady hem genç hem çok yonlu bir futbolcu bir çok üstün özelliği mevcut..

    stfud dedi ki...

    kranjcar da olabilir aslında..hem daha olası diğerlerine göre..vdv için karısının hastalığı yüzünden avrupa'da oynaması daha yüksek ihtimal diyorlar..gerçi karısı hasta olmasa da oynaması az ihtimal ya, neyse...