rss
twitter

    7 Ağustos 2008 Perşembe

    Umitler Yarı Finalde ...


        Genc ve Umit Milli Takım duzeyinde gelen başarıların son hanesine de Umit Milli Takımımız Letonya da duzenlenen Avrupa Umit Milli Basketbol Şampiyonasında Yarı Finale kalarak başardı.  2006 yılı ile beraber Umit Milli Takımı 21 yaşından 20 yaşına düşmesi ile bu düzen içerisinde ki ilk turnuvada  Izmir de Final oynayan ve finalde Pekovic ve Dragicevic li Sırbıstan Karadağ' a elenip 2. olan Turk Milli Takımın da o zaman en iyi ilk beş e secilen Cenk Akyol ve Ersan Ilyasova NBA de Draft da secilmeyi başarmışlardı. Ilginc olan da turnuva da en iyi ilk beş e secilen bir diğer oyuncu ise Fenerbahce Ulker forması giyen Emir Preldzic idi.   

       

    Letonya' da ki Umitler Avrupa Şampiyonasında ise; dun Litvanya' yı devirerek zaten yarı finali garantilemiştik. Turnuvaya giden takımın en buyuk yıldızlarımız ise Guardımız Dogus Balbay oyunu cok iyi yonlendirmesi ve basketbol IQ su yuksek bir guard olmasına ragmen aynen ondan once gelen Hakan Demirel gibi (ilginç bir ortak ozelligi de ikisinin de solak olması)  şut performansının cok kotu olması. Turnuva boyunca 11/1 ucluk isabetine sahip.  Ancak Barıs Hersek ve Ogun Sevinc bu açığı kapatan ve özellikle Barıs Hersek in performansı şimdiden bircok scout forumlarında bile dillendirilmeye başlandı. Umarım Barış bu sezon bench e mahkum kalmaz ve oyununa tuglalar katarak ileride cok buyuk yıldız olma şansına kavusur.

       Orhun Ene yonetiminde ki Umit Milli Takımımız otoritelerin değimi ile cok iyi takım olmayı başarmış ve sistem içerisinde her bir oyuncu rolunu cok iyi benimsemişler. Şampiyon olup gelmeseler bile şimdiden gonullerin şampiyonu oldular ...

    Hiç yorum yok: