rss
twitter

    15 Ağustos 2008 Cuma

    Kaldı 2 ! # Michael Phelps ~ Pekin 2008



    Boşuna demiyoruz bu adam insan olamaz diye ABD'li yüzücü Michael Phelps 6. altın madalyasına da bugun 200 metre bireyselde 1.54.23'lük derecesi ile ulaştı. Phelps 6 altına ulaşarak, Olimpiyat tarihinde 7 altın madalyalı Mark Spitz'in rekorunu egale etme fırsatı da yakaladı. Daha önce hedefini 8 altın madalya olarak açıklayan Phelps hafta sonu 4x100 karışık ve 100 metre kelebekte mücadele edecek.  Bugun NBC televizyonuna  gunluk yaktıgı ve aldıgı kalorileri ile alakalı bir demeç veren Phelpsin  bu demecini ntvmsnbc den alıntı olarak paylaşmadan geçmek olmaz ee boşu demiyoruz bu adam insan olamaz diye ;

    Amerikan NBC televizyonuna demeç veren 23 yaşındaki ABD’li yüzücü Michael Phelps’in başarısının ardında günde 12 bin kalorilik özel olimpiyat diyeti yatıyor. 


      29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, yüzmede bugün kazandığı 2 altın madalyayla, katıldığı 2 olimpiyat oyununda toplam 11 altın madalyaya ulaşan ve şimdiden oyunlar tarihinde en fazla altın madalya kazanan sporcu olarak tarihe geçen Michael Phelps, “Ye, uyu ve yüz. Bütün yaptığım bu. Vücut sistemime biraz kalori koymak ve dinlenmek yapabileceğim en iyi şey” dedi ve enerji seviyesini yüksek tutabilmek için tüm bu kalorilere gereksinimi olduğunu belirtti.

    Mukayese yapıldığında ve aynı yaşta ortalama bir erkeğin günde 2 bin kaloriye gereksinimi olduğu düşünüldüğünde aradaki büyük fark ortaya çıkıyor.

    Her öğün 4 bin kalori alan Phelps, güne, peynir, marul, domates, kızarmış soğan ve mayonezle dolu üç adet yağda pişmiş yumurtalı ekmek, 2 büyük fincan kahve, 5 yumurtalı omlet, bir tabak tahıl gevreği, pudra şekerli 3 dilim yumurtalı ekmek ve 3 adet çikolatalı krepten oluşan “Şampiyonlar Kahvaltısıyla” başlıyor.

    Phelps öğle yemeğinde, yaklaşık yarım kilo makarnayı gövdeye indirirken üstüne beyaz ekmekten hazırlanmış iki büyük domuz etli ve peynirli mayonezli sandviç ve bin kalorilik enerji içeceği tüketiyor

    ABD’li yüzücü akşam yemeğinde de yine karbonhidrat yüklemesi yaparak yarım kiloya yakın makarna ve bir büyük pizza yiyor, yanında da bin kalorilik bir başka enerji içeceği içiyor.

    Hiç yorum yok: