rss
twitter

    14 Ağustos 2008 Perşembe

    Digiturk' den Inanılmaz Asist ...



    TBL KAPALI DEVRE YAYINI !

    Basketbol camiasında son günlerde en çok merak edilen konu cevabını buldu ve Digiturk 2 yıllığına 13.5 milyon dolar gibi rekor bir ücrete basketbol maçlarının yayın haklarını satın aldı. Ihaleye giren diğer kuruluşlar ise fiyatın yüksekliği nedeni ile ihaleden çekilmişler.  


      Önce rakamı tartışmak gerekirse belki de son yıllarda yükselişe geçen Türk Basketbolu adına ilerlemesi için önemli bir hamle olarak düşünülebilir. Havuz içerisinde takımlara dağıtım detayları bilinmese de takımlar çok yüksek bir gelir elde edeceği gözükmekte. Ligimizin her geçen sezon bir kat daha değerlenmesinin de meyvesini yavaş yavaş Avrupa Kupalarında ki başarılardan da görebiliyorsun. Geçen sezon Galatasaray Cafe Crown ile Beşiktaş Cola Turka’ nın Uleb de F8 e kalması Fenerbahçe Ulker in Euroleague de çeyrek final oynaması gibi. Önümüzde ki sezon hemen hemen her takımda ligimizi dömine edecek seviyede oyuncular bulunmakta ; Gurovic – Chatman – Vujanic – Zizic – Austin – Winston vs .. gibi oyuncular ligimizin kalitesinin git gide arttığını bir kez daha kanıtlar gibi. Ligimizin kalbur üstü takımları dışında yayın ihalesinden gelecek paralarda düşünüldüğünde transfer döneminde çok yerinde hamlelerde bulunan ve bütçeleri 1 ile 1.5 milyon dolar arasında bulunan Mersin Büyükşehir Belediye – Banvit- Antalya Büyükşehir Belediye ve Kepez de yayın ihalesi ile beraber kurdukları organizasyon içerisinde çok daha üst düzey organizasyonlar ile rekabet edebilecek ortam sağlanma olasığı da yaratılmış durumda.


      Gelgelelim Digiturk un hamlesine; belki de Türk Basketbolunun geleceği için çok yerinde ve çok cesaret isteyen bir hamle çünkü 2 sene sonra değeri kat ve kat artan Basketbol Ligimizin çok daha yüksek meblağlara ulaşan değerlerin ilk adımı atılmış durumda. Peki ya bundan sonra yayın şekli nasıl olacak Digitürk izleyicilere nasıl bir yayın stratejisi benimseyecek en çok merak edilen bir konu olarak yerini alıyor. Şifre konusu olarak da Federasyon şart koştuğu üzere basketbol maçları şifresiz bir kanalda yayınlanma zorunluluğu var. Digiturk kendi decoderi içerisinde yeni bir kanal açıp öyle de maçları yayınlayabilir o zaman da doğal olarak basketbol severlerin aynı futbol severler gibi Digiturk sahibi olması gerekecek. Aslında mantıkla olan da bu yönde hem bu oluşum ile beraber belki de radyolarda bile basketbol yayınları yayınlanıp basketbolun artık kitlelere yayılmasına daha bir olanak sağlayabilir. Her ne olursa olsun Digiturk un bu hamlesi Türk Basketbolu açısından ileride sıkça hatırlanacağı ve 1-2 seneye Basketbol Ligimizin Avrupa’ nın en iyi liglerinden biri olma yolunda da önemli bir rol oynacağı da aşikar …

    http://www.ajansspor.com/yazarlar/ismailarslan/h/20080814/digiturkden_inanilmaz_asist.html

    Hiç yorum yok: