rss
twitter

    5 Ağustos 2008 Salı

    En Iyi Jenerasyonun Son Demleri !!!


    En Iyi Jenerasyonun Son Demleri !!!


      Tutku Acık - Mirsad Türkcan - Hüseyin Beşok - Kaya Peker - Kerem Gonlum - Ibrahim Kutluay - Serkan Erdoğan - Murat Kaya - Tufan Ersoz - Bekir Yarangüme bunlar sadece birer seçenek ama cok değil biraz geriye gittiğimizde Avrupa Şampiyonasında açıklanan kadroya baktığımız da Kerem Tunçeri gibi bu takımın belki olmazsa olması olan ve özellikle o sezon içerisinde Real Madrid ile Uleb Cup kaldırmasına ragmen yerine tercih edilen Hakan Demirel' in şimdi esamesi bile okunmuyor.

      Peki kadroya şöyle bir göz attığımızda Barıs Hersek - Bora Hun Pacun - Cemal Nalga - Cenk Akyol- Dogus Balbay gibi isimleri kadroda goruyoruz. Aslında 70-80 li yılların basketbol emekcileri cok daha iyi bilir ama Milli Takım forması giymek bu kadar kolay olmamalı. Bugun ABD Milli takımı ile bir hazırlık maçı oynandı ve maçı 114-82 kaybettik maçın içeriğini konuşma gibi bir niyetim yok çünkü nasıl olsa her yerde maçın içeriği anlatılmıştır ancak asıl dikkat cekilmesi gereken konu neden hala o dönemin en formda oyuncuları yerine bütün bir sezon bekleneni veremeyen veya profesyonel anlamda kendi takımlarında A takım düzeyinde istenilen seviyeye gelinmeyen oyuncular seçilir anlamak mümkün değil. Ömer Onan Avrupa Şampiyonasında yoktu şimdi elemelerde var bilkeza Umit Sonkol - Ersin Gorkem de aynı şekilde kadrodalar peki bu isimler sizce gelecek sezon Avrupa Şampiyonasında yer alabilirler mi ??

      Bir Ispanya bir Yunanistan Milli Takımlar düzeyinde yıllardır oluşturduğu temel bir kadro yapısı ile üzerine gelen genc yetenekleri modifiye edeyerek başarıyı yakaladılar. Bogdan Tanjevic ilk geldiğinde neden Kerem Tunceri - Mehmet Okur - Hidayet Turkoglu - Ömer Onan - Serkan Erdogan - Kerem Gonlum - Mirsad Turkcan- Ermal Kurtoglu gibi isimlerle bir temel oluşturmayı denemek yerine 2010 u düşünerek gençler üzerinde bu kadar beklenti yükleyip başarı yakalamaya çalışıyor Cenk Akyol - Cemal Nalga - Hakan Demirel gibi isimlerin beklentileri karşılayamadığı ortada iken zaten yetenekli olan yani beklentileri karşılayan gençler (Omer Asık - Ersan Ilyasova - Engin Atsur vs .. ) her zaman kendilerini gösterip Milli Takımda tecrubeli kadro ile harmanlanması beklenir. Şu an içerisinde oluşan düzende olurda 2010 da başarı gelmezse böyle üst düzey bir jenerasyona sahip bir Milli Takımın kaybolan yıllarının hesabını kim verecek peki ??

    http://www.ajansspor.com/yazarlar/ismailarslan/h/20080805/en_iyi_jenerasyonun_son_demleri.html

    Hiç yorum yok: