rss
twitter

    13 Temmuz 2009 Pazartesi

    Beşiktas'da Şutör Atağı || Brad Newley


    Besiktas da bu sezon gecmiş yıllara nazaran oyuncu tercihleri taraftarı salona cekecek cinsten. Ozellikle Chatman'ın etrafında kurulacak takımın onemli tasları yerleşmiş durumda sadece keskin bir sutor eksikliği vardı o da Avustralya'nın en iyi yeteneklerinden Brad Newley oldugu ifade edildi. Oncelikle Brad Newley 24 yaşında genc bir oyuncu. Abd lı Luke Jackson veya J.J. Redick gibi keskin bir sutordur. Gerci Avustralya lı butun oyuncular sutordur ama ne kadar sutor olursan ol Avustralya da oynanan basketbol o kadar yumuşak ki Avrupa'da oynayan Avustralya'lı oyuncuların savunmada ki sıkıntıları hemen dikkat cekiyor. Ama Brad Newley Avustralya'dan erken sıyrılan onemli bir yetenek.

    2003 yılında buyuk bir basarıya imza atarak 19 yas altı Milli Takımında Dunya Basketbol Şampiyonasını kazanarak Nba Scoutlarının dikkatini o turnuvada cekmişlerdi.Akabin de liginin en iyi genc oyuncu odulunun sahibi oldu. Bir sezon sonra da Nba Draftlarına giren Brad Newley 2.tur da Houstan tarafından secilse de Nba de şans bulamayınca Yunanistan ligine transfer olur.


    2 sezon içerisinde Yunanistan'da onemli tecrubeler kazanan Newley savunmasını da geliştirdi. Cok ust duzey yeteneklere sahip olan Newley Yunanistan'da Panionios forması ile 4.macında 12 de 12 şut isabeti ile AEK karşısında da 8 de 8 üc sayı isabeti ile Yunanistan Lig Rekoru kırarak ligde de isminden soz ettirmeyi başardı. Ve Yunanistan Liginde All-Star olmayı da başardı.

    Beşiktas da Baxter dan sonra Newley transferi ile çok farklı bir takım hüviyeti içerisinde olacaktır. Ozellikte Chatman-Newley-Baxter uclusune yerlilerden cok rahat Engin-Haluk-Cevher katkısı geleceğinden iyi bir rotasyon oluşabilir. Takım ozellikle bu rotasyon ile oyuncuların ortalama bir duzeyde ki performansları istikrarlı bicimde devam ettiği surece de saygı duyulan bir takım olacaktır. Su an icin olası Newley transferi ile beraber rotasyon da bence tecrubesi bile yetecek Mithat Demirel transferi de gerekmekte. Cunku Engin'i iki numara da daha cok kullanıcagımızdan Engin ve Chatman'ı dinlendirecek bir Mithat Demirel'e kesinlikle ihtiyac duyacagız.


    Euro Cup ve Uleb Cup Istatistikleri; http://www.eurocupbasketball.com/ulebcup/home/on-court/players/showplayer?clubcode=pll&pcode=000396

    Kariyer; http://en.wikipedia.org/wiki/Brad_Newley

    6 yorum:

    deniz dedi ki...

    takım hurriyeti değil hüviyeti. kimliği yani

    Adsız dedi ki...

    onemli bir transfere imza atıldı. Basketbol da son yıllarda ki trasnfer politikamımıza gore cok farklı bir transfer stratejisi içindeyiz. Basarılı olacagımızı dusunuyorum.

    asist time dedi ki...

    tesekkurler deniz dikkatsizlik işte:)

    Takımımızda Engin Atsur-Cevher Ozer ve Brad Newley gibi genc ve cok yetenekli oyunculara sahibiz. Bu sezon da yaşanan olumsuzluklara ragmen yerli kadromuzu da tutmayı başardık.

    Her ne kadar koçumuz Burak Bıyıktay transferi kapadıgını ifade etse de;

    Engin ve Chatman'ı yedekleyecek;

    - ucuz
    - basketbol IQ su yuksek
    -benchde oturdugunda sorun yaratmayacak
    - takım kimyasını bozmayacak
    - takıma direk katkı saglayacak
    - tecrubeli

    bir guard a ihtiyacımız var o isim de kesinlikle daha once de bahsettiğim gibi Mithat Demirel dir.

    Iyi takım kurdugumuz sezonlarda hep bir eksik ile karşılaştık bence bu sezon ki eksigimiz ise pota altında ki bench yetersizliğinden sonra Engin ve Chatman'ı yedekleyecek direk takıma katkı saglayacak oyuncumuzun olmaması.

    Muratcan Guler 1-2 oynar diyip de Mithat'ın alınmamasına karşıyım cunku;

    Tecrube olarak da pozisyon bilgisi olarak da oyun gorusu olarak da ve skorerlik olarak da Mithat Demirel o pozisyonda Muratcan Guler'den cok daha yararlı olacaktır. Belki 5-10 dk oynayacak ama takımda katkısı cok yuksek olacagından suphem yok.

    Takımın oynayacagı sistem cok onemli, eger ki sorunsuz bicimde istikrarlı bir oluşum saglanırsa playoff lar oncesi normal sezon da ilk 3 sırada yer alınmaması icin hiçbir neden yok.

    Kadir Er dedi ki...

    Katılıyorum, hala mevcut eksiklerimiz var. Şu anda ki mevcut rotasyonumuz sanırım şu şekilde olacak ;

    Chatman-Newley-Haluk-Cevher-Baxter

    Yedekleyecek ;

    Engin-Muratcan-Ömer-Fletcher-Adem-Kerem-Arın

    Bu kadro ligde 5-6 sıra için mücadele edecek gözüküyor. Yanlız sezon devam ederken 5. yabancı hakkını kullanabiliriz ve ayrıca kadroya 1-2 pozisyonlarını oynayabilen bir türk oyuncu bulabilirsek iyi bir yönetim ile güzel bir sezon geçirebiliriz.

    deniz dedi ki...

    rica ederim :)
    asıl sana teşekkürler, transferler hakkında bizi aydınlattığın için. o mesajımı da sil istersen. :)

    ahmet dedi ki...

    bence bu takım uzun rı-otasyonunda sıkıntı yaşarcevhere alternatif olarak bir türk ve 3 numar pozisyonuna ucuz iş yapabileceek bir forvet lazım guard pozisyonuna sıksıntı yaşar diyorsunuz aama en güçlü kısım o pozisyosdur çünkü chatman skor gücü yüksek ve takımı oynatan ve asisit yapan yararlı oyun cu engin atsür zaten millitakım ilk beş oyuncusu daha guard pozisyonuna ne alacaksınız 15 dakka chatman15 dakka engin 10dakkada diğer guardmıolacak anlayamdım kesin olarak 5ci yabancı hakkımızı atletik uzun şut atabilen birisi olma