rss
twitter

    9 Temmuz 2009 Perşembe

    Galatasaray'ın Guard Tercihi; Darius Washington


    Bence Galatasaray icin Washington yanlıs tercih olabilir. Takımı oynatan degil kendine oynayan bir oyuncu. Açıkcası Washington gelecegine Rashid Atkins'in kalmasını tercih ederdim.

    Rashid Atkins belki yuksek paralar da istemiş olabilir maddi anlamda bilgim olmasa da Hosley gibi Gurovic gibi Cuneyt gibi cok fazla top kullanan oyuncuların olmasına ragmen mac bası en az 4-5 asist yapıyordu.

    Simdi Ural Great'in durumuna baktıgımızda sadece 6 galibiyet ile lig sonuncusu takımdan sadece 2 galibiyet yukarıdalar. Guard alınacaksa ben Winner bir guard tercihine her zaman oncelik veririm. Bir guard dusunun butun sezon boyunca ortalama 30+ dakika oynayıp sadece 6 galibiyet alabilmiş oncelikle bir nebze olsun o guard kendine guvenini kaybetmiştir.

    Florida doğumlu Darius Washington, Memphis Üniversitesi'ni bitirdikten sonra profesyonel oldu ve basketbol kariyerine Avrupa'da devam etti. Yunanistan'da PAOK, Çek Cumhuriyeti'nde Nymburg formalarını giydi, ardından NBA için şansını denedi. Kısa süreli San Antonio ve Chicago Bulls tecrübelerinin ardından Avrupa'ya döndü. Aris formasıyla Euroleague'de boy gösteren Washington, Massey'li, Wright'lı takımda etkili oldu ve soluğu Rusya'da Ural Great'te aldı.


    1 yorum:

    Kadir Er dedi ki...

    Bu yap-boz lar bıktırdı artık.
    Başarı için herzaman çekirdek kadro korunnalıdır.

    Ayrıca şu nba takasları ve oyuncuların tercih ettikleri takımlar açısından bakarsak, sirkülasyon çok fazla.

    Bununla ilgili de bir yazı hazırlayalım derim ben.