rss
twitter

    29 Temmuz 2009 Çarşamba

    Fundamental


    Türk basketbolunun gelişiminde ve meşhur 77-80 jenerasyonunun bu denli başarılı olmasında cok buyuk katkıları bulunan "Hürşit Baytok" 'un yeni kitabı Fundamental çıktı.

    Türk basketbolunun duayen isimlerinden olan TBF Eğitim Kurulu Üyesi, Beşiktaş Jimnastik Kulubü Alt Yapı Koordinatörü ve Genç takım antrenörü Hurşit Baytok'unyeni kitabı çıktı. Daha önce basketbol alanında birçok önemli kaynak vedöküman hazırlayan Baytok, bu kez ''FundaMental'' adlı kitabıyla basketbol severlere ulaşmaya çalışacak.
    Baytok'un yoğun bir çaba sonucunda oluşturduğu kitabın içerisinde basketbolun teknik-taktik kısmı hakkında önemli bilgiler yer alıyor. Hurşit Baytok 'un daha önce yazdığı ve Bireysel Savunma Tekniklerinin anlatıldığı ve bu konunun yaklasık 1.30 saatlik bir dvd cekimi ile desteklendigi 32 sayfalık "KOMBİNE SAVUNMALAR" isimli kitabı büyük ilgi görmüştü.

    Baytok kitabıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hücum basketbolunu tüm ana hatları ile ele alan, resimler, şekiller ve 60'ın üzerinde alıştırma ile desteklenen kitapda, Fundemantal çalışmalarının önemini, Çalışmalar sırasında oyuncuile iletişimin nasıl sağlanması gerektiğini, Öğretme Prensiplerini, Yüksek Performansın Unsurlarını, Drillerin psikolojisi olduğunu, Hücum tekniğinin unsurlarını, Çalışmalar sırasında antrenör olarak rolünüzün ne olması gerektiğini, Kaliteli antrenmanın ne olduğunu, Rekabet üstü olmak kavramını, oyun kurucu ve uzun adamlar ile ilgili bilmeniz gerekenler başlığı altında topladığım bilgileri bulacaksınız. Tamamı 155 sayfa olan kitap yılların süzgecinden geçirilmiş onlarca bilgi ile dolu olup, basketbolün olmazsa olmazı temel teknik çalışmaların önemini bir başka açıdan ele alarak sizlere, antrenörlük yaşantınıza yeni bir ışık tutmak amacı ile hazırlanmıştır. Kitaba sahip olmak için benimle aşağıdaki mail adreslerinde iletişimi geçmek yeterli olacaktır" dedi.

    Mail Kaynagı

    Hiç yorum yok: