rss
twitter

    11 Ocak 2011 Salı

    Hüseyin Beşok Transferi Üzerine



    Savumanın direncini yukarı cekebilecek ve ribaundları toplayabilecek bir uzun beklerken gün içerisinde Hüseyin Beşok'un transfer haberi geldi. Bu tercihin yapılması beni biraz şaşırttı. Ergin Hoca'nın planlamasını bilmiyorum ama bu transfer, pota altına bir transfer daha yapılacağının habercisi gibi gözüküyor. Efes Pilsen maç yazısınında da belirttiğim gibi;

    Öncelikle Nachbar gibi Shumpert gibi hareketli uzunları savunabilecek ve en önemlisi ribaund toplayabilecek bir uçan kaçan Amerikalı uzuna ihtiyacımız var. Bir diğer çok önemli eksik ise sırtı dönük oynmayabilecek ve savunada belli bir sertlik çizgisi olan bir 5 numara. Ogilvy'nin savundukları son 3 maçtır neredeyse kariyer rekorları kırıyorlar. Belki bu pozisyon döndüğünde Fedor ile doldurulabilir veya Dudley-Michael Wright vb. yerli uzun ile 4-5 de yerli rotasyona ekleme yapıp rotasyon genişletilebilir. Bir de ek olarak kesinlikle hareketli bir 3 numara eksiğimiz olduğunu dusunuyorum. Gerçekleşecek takviyelerin takıma katkıları ile bu sezonu kurtarabiliriz. Önümüzdeki sezon ne olacağı hiç belli olmaz; bakarsınız Euroleague elemesinde 2 takım oynar.

    Beklenen yerli takviyede yapıldıktan sonra; Fedor-Huseyin & Cevher - Ogilvy rotasyonu oluşmuş durumda. Ergin Ataman'ın Ogilvy için yaptığı açıklamalarıda düşünürsek olası uzun yabancı transferi hamlesi için iki ihtimal kalıyor. Bunların ilki Fedor Likholitov'un yerine Avrupalı sağlam bir beş numara. Boşta olan oyunculara baktığımızda bu ihtimal şu an için biraz zor gözüküyor. Diğer bir ihtimal ise 6. yabancı olarak boyalı alanda hareketli,sert ve takımı ribaund sıkıntısından kurtarabilecek bir uzun. Bu ihtimal biraz daha olası çünkü son günlerde NBA'den de önemli bir oyuncu boşa çıkmış durumda.

    Biraz da oyuncu piyasasına bakacak olursak; Son olarak Nba'de boşa çıkan bir oyuncu var ki tam bize göre, boyalı alan savunmasında hemen hemen bütün delikleri kapatabilecek seviyede bir oyuncu. Oyuncunun ismi Pops Mensah Bonsu. Tabi böyle bir oyuncuyu transfer edebilmek çok zor. Ancak Ergin Hoca çok büyük bir taşın altına elini soktu. Bunu göze alırken de önemli sözlerde almış olabileceğini düşünüyorum. Takıma geldiği ilk dönemde başta Kaya Peker olmak üzere onun sayesinde takıma katılan yabancı oyuncuları da düşündükce, içimden neden olmasın demek geliyor.


    Bu arada yine gün içinde Murat Özyer'in Twitter'dan attığı "Gonzaga Heytvelt her an TBL den çıkabilir" mesajından sonra bir anda aklıma eski Efes Pilsen'li ve son olarak Roma'da oynayan Andre Hutson geldi. Hakikaten bir tane Andre Hutson vardı noldu ona? Geçen sezonu Roma da tamamlayan Andre Hutson için bu sezon pek bir bilgi bulamadım. :S Andre Hutson da Ogilvy yerine çok iyi bir tercih olabilir.

    Boşta olan uzunlar arasında Marcus Fizer ismini de sayabiliriz. Fizer her ne kadar yönetilmesi zor bir isim olsa da hem Ergin Ataman'ın bu tür oyunculardan maksimum verimi alabilmesi hemde önceki Avrupa kariyerlerinde çok başarılı olması bu tercihin ya tutarsa deyiminden çok hedefe yönelik bir tercih olabileceğini gösteriyor. Tabi son hali hakkında herhangi bir bilgim yok. Yanlış hatırlamıyorsam geçmişte çok ağır 1-2 sakatlık geçirmişti.

    Bu oyuncular dışında tabi Marcus Haislip gibi veya Khimki'de sezon başı uzun süreli ve çok yüksek bir kontrata imza atan Benjamin Eze gibi oyuncuları da sayabiliriz. Khimki Euroleague'den elenince doğal olarak yüksek kontratlardan kurtulmak için Benjamin Eze'yi takımdan göndermeye sıcak bakıyor. Avrupa'lı oyunculara geçecek olursak, daha önce Adriyatik veya Rusya liglerinden bazı oyuncuların isimleri transfer dedikodularına karışmıştı. Avrupa da sanırım daha çok boşta olan oyuncular değilde takımından ayrılmak üzere olan oyuncular manejerleri tarafından haberdar ediliyor. Bakalım olası yabancı transferi de gerçekleştikten sonra takımın rotasyonu ve roller daha belirgin bir hal alacaktır ve o zaman da daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.

    Hiç yorum yok: