rss
twitter

    30 Ocak 2011 Pazar

    Hedef Maçlar || Banvit:82 Beşiktaş CT:68


    Ergin Ataman'ın gelmesinden sonra yeni bir yapılanmaya giden Beşiktaş CT için Banvit karşılaşması hedef belirleyici ilk maçtı. Beşiktaş CT'da Allen Iverson ve Cüneyt Erden'in yanı sıra bu hafta parkelere dönmesi beklenen Fedor Likholitov ve yeni transfer Serkan Erdoğan'da takımdaki yerini alamadılar. Banvit maç boyunca Chatman'ı çok iyi durdurup ve hücumda da pas kanallarını çok iyi kapatınca, maçın tamamında üstün olan taraftı. Her ne kadar Beşiktaş CT dar rotasyonla mücadele etse de Banvit hem savunmada çok iyi hazırlanması hem de hücumda ki harika performansı ile salondan 82-68 galip ayrılan taraf oldu.

    Maçın başında pota altında Charles Davis, dışardan da Mutlu Akpınar'ın etkili oyunu ile skorda öne fırlayan Banvit bu iki oyuncudan ilk çeyrekte toplam 14 sayı buldu. Efes Pilsen maçından bu yana performansını her geçen gün arttıran Cevher Özer'de bu maçta kaldığı yerden devam etti. Ilk çeyrekte 9 sayı 2 ribaund ile oynayan Cevher Özer, Beşiktaş'ın skorda en etkili ismiydi. Skor ilk çeyrek boyunca başa baş geçerken Charles Davis ve Izzet'in üst üste sayıları ile ilk çeyreği Banvit 21-18 önde kapadı.

    Ikinci çeyreğin başlamasıyla da Banvit'in inanılmaz hücum performansı başladı. Seyircinin de desteği ile çok ciddi bir hava yakalayan Banvit, çeyrek boyunca neredeyse ne attıysa girdi. Maç sırasında not almamışım ama Banvit yanılmıyorsam ikinci çeyrekte sadece 3 veya 4 şut kaçırdı. Ikinci çeyreğin ilk 2.50 dakikası 25-23 ile geçilirken 2 dakika içerisinde skor 34-23'e geldi. Özellikle dışardan Barış Ermiş ve Mutlu Akpınar ile etkili olan Banvit'e karşı Beşiktaş CT'da skor olarak ayakta kalan tek isim Cevher Özer idi. Periyodun bitmesine son 03.30 kala skoru 40-31'e getirip farkı yeniden tek hanelere getiren Beşiktaş CT'ya cevap yine Barış Ermiş'den geldi. Bir anda skor 47-31'e gelip oyununun momentumu tamamıyla Banvit'in eline geçti. Bu süreçte Barış Ermiş 3/3 üç sayı isabeti ile 12 sayı 6 ribaund istatistikleri ile oynarken Banvit takım olarak 7/8 üç sayı isabeti ile oynadı. Maçın sonunda gelen teknik faul ile periyot 47-33 Banvit lehine sonuçlandı. Ilk yarı itibariyle Banvit'in 7/8 üç sayı isabetine karşılık Beşiktaş CT 2/11 üç sayı isabet oranı ile oynarken, Banvit'in ilk yarıda toplam 11 asistine karşılık ise Beşiktaş CT sadece 2 asist ile ilk yarıyı tamamladı.

    Yeni Görüntüsü ile Beşiktaş CT 2011 yazısında da belirttiğim gibi atlet bir kısa oyuncunun takımda olmayışı, hem hücumda rakibin savunmasının düzenini bozmada hemde dış savunmada direnç göstermede eksiklik hissedilmesini sağlıyor. Atlet veya penetre eden dış oyuncunun önemini Fenerbahçe Ulker - Pamesa Valencia maçında çok iyi şekilde gördük. Hem Ömer Onan hem de Emir Preldzic, belki de Avrupa'nın en sert savunma yapan takımlarından birine karşı birçok kez içeriye penetre ederek rakip savunmalarının düzenini bozmayı başardılar.

    Maçın ikinci yarısına geçecek olursak, üçüncü çeyreğin başında Mustafa Abi'nin 2 asist ile Ogilvy'den gelen 4 sayı ile skorda iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş CT'ya karşı Banvit de ise Mutlu Akpınar üçüncü çeyreğe damgasını vurdu. Beşiktaş CT tam bir hava yakalayıp farkı indirmeye başladığında Mutlu Akpınar'ın üçlüğü geldi. Uçüncü çeyreğin 5. dakikasında Ignerski'nin üçlüğü ile (O ana kadar 1/6 ile oynuyordu) Skor 54-43'e geldi. Ancak maç boyunca oyunun momentumunu elinde buluduran Banvit dışardan etkili oyununa devam etti ve son çeyreğe 70-51 önde girdi. Son çeyrek öncesi Mutlu Akpınar 5/6 üç sayı isabeti ile 17 sayı üretirken Beşiktaş CT ise takım halinde 3/16üç sayı isabeti buldu.

    Son çeyrekte ise Beşiktaş CT'dan gelen 7-0'lık seri ile skor 72-58'e geldiğinde yine başrolde Mutlu Akpınar vardı ve Mutlu'nun üç sayı isabeti ile bu seri de tamamlanmış oldu. Maçın geri kalan sürecinde ise karşılıklı basketlerle geçildi ve salondan Banvit 82-68'lik skorla galip ayrıldı.

    Banvit ile ligin ilk yarısında Akatlar Cola Turka Arena'da yaptığımız maçı da kaybettiğimiz için, olası playoff eşleşmesinde 1-0 yenik durumda başlayacağız. Takımda bu kadar çok eksik varken, bu maç ile ilgili sağlıklı bir değerlendirme yapmak çok zor olur. Umarım sakatlıkları bulunan oyuncular en erken dönemde takıma katılırlar. Ergin Ataman'a güvenim her zaman sonsuz olduğu için Türkiye Kupasından çok umutluyum. Güzel bir kura ile kısa yoldan beklenmedik bir zafer yaşanmaması için hiçbir neden yok.

    Son olarak eski koçumuz Burak Bıyıktay, Aliağa Petkim ile anlaşmış. Hayırlı olsun. Yolu açık olması ile dileğiyle ..

    Hiç yorum yok: