rss
twitter

    27 Haziran 2009 Cumartesi

    UMUT VAADEDEN ALT SIRA SEÇİMLERİ


    Bilindiği gibi NBA 2009 draftı geçtiğimiz günlerde yapıldı ve beklendiği üzere üst sıra seçimlerinde bir sürpriz olmadı. Bu noktadan yola çıkarak alt sıralarda seçilmiş olmasına rağmen, doğru takımlarda forma şansı bulduğunda iyi bir NBA veya Avrupa kariyeri olması muhtemel üç oyun kurucu göze çarpmakta.


    Jack Mcclinton: Miami ‘den mezun olan McClinton San Antonio Spurs tarafından 2. tur 51. sırada seçildi. Mental olarak kazanmayı seven bir yapısı var ve buda onu deyim yerindeyse “Winner” oyuncu tipine sokuyor. Hücumda en önemli silahı seri bir ilk adımdan sonra geriye aniden adım alarak attığı “Jump – Shot”. Yine oldukça kuvvetli ayakları sayesinde çok iyi bir deliciliği var ve yardım gelmediği zaman rahat bir şekilde sayıya gidebiliyor. NCAA’i bu sezon dikkatli takip eden izleyiciler North Carolina maçında bu özellikleri görmüşlerdir. Maç sonunda savunmada rakibin artan sertliğine karşı takımda tek direnen oyuncuydu ve maçı tek başına uzatmaya taşıdı. San Antonio gibi NBA’n en iyi organizasyonlarından birine adım atan McClinton’ın burada en azından bir sene geçirebilirse, iyi bir kariyere imza atması kuvvetle muhtemel olur.


    Tony Douglas: Florida State mezunu Tony Douglas 1. tur 29. sırada L.A Lakers tarafından seçildi ve New York’a takas edildi. Oyuncu sirkülâsyonu açısından çok çalkantılı bir takım ve şehir olan New York’da tutunması zor olacak. Ancak bunun oyuncudan kaynaklandığını da söyleyemeyiz. McClinton’un aksine şuta değil daha çok açık alana dayalı bir oyun tarzına sahip. Bu özelliğinden Mike D’ Antoni’nin onu takıma dahil ettiğini düşünüyorum. “Run and Gun” tarzı açık alanda hızlı ve şuta dayalı bir oyun felsefesi olan takımda fırsat bulabilir.


    A.J. Price: 2. tur 52. sırada İndiana Pacers tarafından seçildi. İndiana’nın geçmişine baktığımızda koç değişiklikleri olmasına rağmen oyun kurucuları tercihlerini atmaktan çok attırmaya yönelik isimlerden seçtiklerini görüyoruz. Doksanlı yıllarda takımda bulunan Marc Jackson ve sonrasında takıma katılan Jamaal Tinsley buna en güzel iki örnek. Hatta Avrupa’dan oyuncu seçimlerini de bu şekilde yaptılar (Sarunas Jasikevicius). Draftta geleneği bozmadılar ve seçimlerini A.J. Price’dan yana kullandılar. Diğer iki oyuncuya nazaran skor ortalaması düşükte olsa, onların aksine kendinden ziyade öncelikli takımı oynatmaya çalışan bir gard ve özellikle 35 saniye hücum süresi olan ve çok daha kombine savunmaların olduğu NCAA’lerde son sene yakaladığı 4,7 asist ortalaması dikkate değer bir rakam.Bir diğer önemli özelliği de tam saha baskılara karşı top çıkarmadaki başarısı. Oyun kurucu draftlarıyla öne çıkan Connecticut (Khalid El – Amin vb.) geleneği bozmadı ve geçmişteki kadar öne çıkan bir isim olmasa da yine bir gard yollamayı başardı.


    Hürol YÖNEY

    1 yorum:

    asist time dedi ki...

    Ellerine saglık harika bir degerlendirme yazısı. Ozellikle A.J. Prince benimde dikkatimi ceken oyuncular arasında.