rss
twitter

    26 Haziran 2009 Cuma

    Bir başka MT transferi


    Merhabalar,
    Son dönemin "en ünlü ve gözde" futbolcusu Mehmet Topuz transferini sizler için ele alalım istedim.
    Bilindiği gibi bu transfer öyle yada böyle Fenerbahçe lehine gerçekleşmiştir. En azından taraftar gözüyle öyle.
    Olayın 4 kahramanı olduğu gerçeğinden yola çıkarsak;
    Futbolcunun cephesinden bakıldığında anlaşıldığı gibi Kayserispordan bir an önce ayrılmak isteyen ve bunun için acele eden ve ortalığı yangın yerine çeviren ve bu hareketiyle futboluyla kazandığı o saygıyı bir anda yerle bir eden Mehmet Topuz.
    Kriz çerçevesinde zaten Anadolu klubu olarak yıllığı kendine göre çok yüksek olan ve bu nedenle bu oyuncuyu verebileceği en maximum rakama "pazarlamaya çalışan" ve bunu yaparken tüm bu fırsatları kullanan Kayserispor.
    3 yılda 3 şampiyonluk gibi tutarsız bir söz sonucu elde olan yada olmayan tüm imkanları kullanarak yerli olarak alınabilecek tüm oyuncuları legal yada illegal bir şekilde kadrosuna katmaya çalışan Fenerbahçe.
    Ve son olarak da sonunu görmeden oldu bitti ye getirmeye çalışan ve futbolcunun rızasını almasına rağmen iyiniyetinin kurbanı olan, değişkenleri hesaba katmayarak büyük bir hata yapan Beşiktaş.
    Ne yapıldı ya da nasıl yapıldı, bunlara girmek istemiyorum ama transferin yanlışlıklarla dolu olduğu çok açık. Bir klubun başkanı; "Oyuncum ya Fenerde yada bizde oynayacak 3.seçenek yok" diyorsa zaten orada usul yada etik olmaz. Bir diğer başkan canlı yayında istediğimi istediğim yerden kaldırırım diyorsa ve aynı klub modern ve kurumsal yapımızın sorumluluklarını yerine getirerek bu transferi bitirdik gibi kelimeyide kullanmışsa, siz düşünün ne büyük tezat !!!
    Aslında transfer için konuşulacak çok şey var ama bu saatten sonra gerekli olduğunu düşünmüyorum.
    O kadar çarpık bir düzen ki Kayserispor Genel Menajeri canlı yayında 3,2 trilyon yıllığıdır adı geçen oyuncunun derken, tescilli diye savundukları sözleşmede 300.00 tl yazıyor. Açıkçası itiraz ve hukuki yollara başvurucaz diyorlar lakin Federasyona o süreçte gidememenin nedenleridir bu. Komik olan ise bariz vergi kaçırmanın bu kadar şeffaf ve ucuzu yaşanırken kimsenin bu olaya yer vermemesi ve hasır altı yapılmasıdır aslında. TFF dan zaten pek birşey beklemiyordum ama gazetelerde birkaç gün yazılıp çizilse zor durumda kalsalar dedim hep içten
    içe.
    Bir diğer klup de o ara oyuncuya şapka takmakla meşguldu. 60 yaşındaki hem başkan hemde torun sahibi adamın uğraştıklarına bakın hele. Ve buna sözüm ona "kapak" yakıştırması yapılmasıda diğer komik bir durum.
    İlginç oluyor gerçekten. İki takım düşünün,omuzlarında iki kupa apoleti olan bir takım ve MT transferi ile kendini şampiyon ilan eden başka bir takım.
    Aslında buna klasik gündem değiştirme politikası da diyebiliriz. Varsın gerisini de siz takip edin...

    2 yorum:

    asist time dedi ki...

    ellerine saglık Kadir. Cok guzel bir toparlama yazısı olmus. Bloga hosgeldin.

    Kadir Er dedi ki...

    Sağolasın, bundan sonra burada sürekli yazmaya çalışıcam artık.