rss
twitter

    18 Haziran 2009 Perşembe

    MVP Bootsy Thornton || Winner Player (Basarı = Bootsy Thornton)


    Bazı oyuncular vardır o kadar yeteneklidir ama takımları basarılı olamadıgı icin bir turlu beklentileri karsılayamaz ama bazı oyuncular vardır ki gittiği takıma hemen uyum saglar ve kendi rolunu en iyi sekilde yapıp takımında basarılı olmasını saglar. Sol da ki fotograf daha ilk profesyonel basketbol yasantısında universite de 2000 yılında NCAA BIG liginde doğu şampiyonu olarak baslıyor. St. John's Universitesinde Duke'a attıgı 40 sayı unutulmazlar arasına girip Avrupa'nın yolunu tutuyor. Bir de unutmamak lazım Bootsy Thornton da Ncaa de Ron Artest ile beraber St. John's Universitesinde oynadı. O kadar o yaşta o kadar iz bırakan bir oyuncu imiş ki gectiğimiz yaz oynadıgı kolej takımı olan Tallahassee onun adına soyle bir makale bile yayınlandı;

    Truthfully, I was frustrated at the whole situation for about a year or so (after St. John’s),” said Thornton, 31, who lives in Tallahassee with his wife and three children in the offseason. “You would see some guys you played with get drafted that you felt like you were better than. You’d see them get their chance in the NBA and you never really got your chance. So I’ll always be a little bit bitter I think.


    “But what I understand now is it’s all about timing.”…

    The 6-foot-4 guard still makes a very good living — players overseas routinely get paid well into six figures — doing something he loves doing.

    Said [Tallahassee Community College trainer Jonathan] Jones: “His attitude is like, ‘Sure, the NBA didn’t pan out the way it should have. But this is my career and I’ve made a good living. So why not keep doing it?’ That’s exactly what his attitude is like.”

    Unlike many American players overseas, Thornton doesn’t live alone during the season.

    He brings his family — he’s married to former local basketball star Aquenda Clark, who starred at Leon High and also played at TCC and Florida A&M — with him for most, if not all, of the season.

    “I want to raise my children,” he said. “That’s important to me.”

    Providing for them is, too. That’s why he’s working out everyday with college kids. That’s why he’s willing to live in countries where he doesn’t speak the language and isn’t familiar with the culture.




    Muhtesem gecen kolej ve universite kariyerinden sonra, Avrupa'nın yolunu tutar. Italya'nın muhtesem bir scout calısma ekipleri vardır. Bunların da başını Benetton ile Cantu alır. Cunku bu takımlar cok iyi manejerler ile calısırlar. Siena da daha cok ligin agır abisi oldugundan liginde ki pişen oyuncuları para basıp alır. Italya Liginde Cantu forması ile performansı da gercekten harika idi;

    Ilk sene 44 macta 34.2 dakika ortalama ile 15.5 sayı 6 ribaund 2 asist ve 3.2 top calma ortalamaları ile ligde ki ilk yılında isminden sıkca soz ettirir ama ikinci senesinde ligin yıldız isimlerinden biri olmayı basarır. Ikinci sezonunda 17.9 sayı 6.2 ribaund 1.7 asist ve 3.2 top calma ile butun buyuk takımların transfer listelerinin ilk sırasında yerini alır. Ve şampiyon takım Siena'ya transfer olur. Siena oynadıgı iki sezonda da takımın istikrar abide idi. Ufak bir Ispanya seruveninden sonra yine Siena ile Final Four oynadı, şampiyonluklar kazandı ve Siena forması ile Euroleague de Subat ayının MVP si olmayı basardı.


    Universiteden gelen basarılar devam ediyordu. Ve bu sezonun basında yeniden yapılanan Efes Pilsen'e transfer oldu. Avantajı vardı cunku Italya ligini tanıyan Ergin Ataman ile calısacaktı. Ve başarılar devam ediyordu Turkiye'de ayağının tozu ile Cumhurbaşkanlığı kupasını aldı. Sezon içerisinde istikrarlı performans sergilese de basta Kasun'un sakatlıgı ve rotasyon da bir turlu istikrar oluşmaması sebebi ile Euroleague de erken havlu attı takım. Ama onun için hedef bitmiyordu. Ve inanılmaz bir Fenerbahce Ulker final serisi performansı sergileyerek hem finallerin MVP si oldu hemde koleksiyonuna Turkiye Ligi Şampiyonlugu da ekledi. Boyle bir kariyere sahip olan bir basketbolcu icin soylenecek tek sey; Basarı = Bootsy Thornton



    http://www.ajansspor.com/yazarlar/ismailarslan/h/20090618/mvp_winner_oyuncu_bootsy_thornton.html?ref=satb1


    Hiç yorum yok: