rss
twitter

    30 Haziran 2008 Pazartesi

    NBA de Vergi Sorunsalı ve Avrupa Basketbol Piyasası


      Avrupa da basketbol piyasası iyice yukselmiş durumda. Oyle ki artık Avrupa lı oyuncuları Nba de ki rookie kontratılar bile kesmiyor. Avrupa da piyasa yapmış 23-24 yas ustu oyuncular ise Nba e gidip 3 milyon a imza atıp bunun kaldıgı bolgeye gore yuzdelik kısmını vergiye verecegine Avrupa da 2-3 e oynayamayı tercih ediyorlar.

      Son olarak da piyasanın altını utsunu getirn Olympiakos ile Barca transferlere doymuyor Barca David Anderson ile Olmpiakos da (Vujicic - Papaloukas) baba transferlerine plase yaparcasına Halperin ile Erceg i aldılar. Panathiniakos u filan soylemiyorum bile biri gider Fotsis i alır Pekovic i alır utanmasa Jasikevicius-Diamantidis-Sponulis un yanına bi aralar Planinic i dusunuyorlardı ki oda CSKA elini cabuk tutmuş. Panathiniakos da canım bari niyetlendik diyip gidip Drew Nicholas ı transfer ettiler. Avrupadan NBA ye gecen Luis Scola,Jorge Garbojosa,Walter Hermann ve Maceo Baston nun da  bu koşullar sebebi ile Avrupa ya geri doneceği soylentiler arasında.

      Bu piyasayı gorunce ve en ustte de belirttiğim gibi Nba de amann amann kontratları alamayacakları belli olan Carlos Delfino -Brezec - Slokar - Zaza Pachulia saglam manejerlere sahiplerse Avrupa da vergi oranlarının da NBA ye gore devede kulak kaldığı bir oluşumda bol sıfırlı kontratlar kapmaları içten bile degil.

      Bu arada Azovmash ın 15 milyon dolarlık butcelerini acıklamaları Cibona Zagreb in de butce yukseltmesi zaten Turk kluplerinin de sponsor destekleri ile önlenemeyen yukselişi ile beraber artık Avrupa basketbolu da yerli oyuncular için veya NBA de sağlam kariyer yapabileceğini düşünemeyenler için cezvedici bir hal almış durumda …

    Hiç yorum yok: