rss
twitter

    29 Haziran 2008 Pazar

    Normal sezonun en iyileri


    Sponsorların desteği ile bu sezon Avrupa’nın en çekişmeli 2-3 liginden biri haline gelen Beko Basketbol Ligi bu hafta oynanan maçlarla sona erdi. Ligi Beşiktaş Cola Turka lider olarak tamamlamasına karşın Efes Pilsen–Fenerbahce Ülker–Turk Telekom ve Galatasaray Cafe Crown play-off'larda kadro kaliteleri dikkate alındığında üst düzey takımlar olarak göze çarpıyorlar. Peki bu sezon lige damgasına vuran isimleri şöyle bir göz atarsak ; 

    • En Değerli Oyuncu (MVP) : Quinton Hosley 
    Genellikle en değerli oyuncular ligin üst sıralarında yer alan oyunculardan belirlenirdi ancak bu sezonun en büyük çıkışını yapan Pınar Karşıyaka ekibinin en önemli parçası olan Quinton Hosley ( 23.2 sayı 11.2 ribaund 3.8 asist) hiç kuşkusuz bu sezon ligin en değerli oyuncusu olmayı hak ediyor. Oyun içerisinde yüksek postta veya dışardan yüzdeli isabet oranına sahip olması bunun yanında takımın diğer oyuncuları ile iyi bir kimya oluşması ile de bütün üst düzey rakiplerine karşıda inanılmaz performans sergilemesi ve genç olmasına rağmen winner tarzı istikrarlı bir oyuncu olması ligin en değerli oyuncu olmasını sağlıyor. 

    • Yılın Koçu : Ergin Ataman 
    Türk basketbolunun en başarılı koçlarından biri olan Ergin Ataman bu sezon da Beşiktaş Cola Turka ile çok başarılı bir sezon geçirerek uzun yıllar sonra takımı normal sezon da birincilik ile bitirmesini sağladı. Takım da tek atıcı olmasına rağmen hem Avrupa'da hem de ligde iç dış dengesini çok iyi oluşturan ve bu oluşum içerisinde başarıyı da beraber getiren Ergin Ataman bu sezon yılın koçu olmayı hak ediyor. 

    • En İyi Genç Oyuncu: Ömer Aşık 
    Sezona Alpella forması ile başlayıp Mirsad Türkcan'ın sakatlığından sonra Fenerbahçe Ülker'e katılan Ömer Aşık hem ligde hem de Euroleague de genç yaşına rağmen isminden çokca söz ettirmeye başladı. Şimdiden NBA'de San Antonio Spurs'un radarında olmayı başardı. Önümüzde ki yıllar da Türkiye nin en iyi pivotlarından biri haline gelmesi beklenen Ömer'in bu sezon Euroleague'de en iyi 5 genç oyuncudan biri seçilmesi de hem kendisi adına hem de Türk basketbolunun geleceği adına çok umutlandırıcı bir haber. 

    • En İyi Savunmacı: Sinan Güler 
    Türkiye’nin belki de Milli Takım düzeyinde eksik olan oyun parçalarından biri de tam saha baskı yapabilecek savunma yönü yüksek bir oyuncunun olmaması idi. Ancak bu sezon belki de Sinan Güler bu yaraya merhem olabilecek bir performans sergiledi. Bir nevi Örümcek Adam lakabını kendine benimsetti. Beşiktaş Cola Turka'nın işleyen dişlilerinin en önemli parçalarından biri ve şu anki başarısında da önemli bir role sahip. 

    • En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu: Umut Yenice 
    Geçen sezon Pınar Karşıyaka forması ile 6,9 sayı ortalaması ile oynayan Umut Yenice bu sezon kariyerinin en iyi sezonunu geçirerek 16.3 sayı 7.3 ribaundluk performansı ile bu sezonın en dikkat çekici oyuncularından biri oldu. Kariyerinde Ülker – Fenerbahçe – Telekom – Galatasaray formaları da giyen Umut Yenice belki de bu sezonki performansı ile gelecek sezonlar bol sıfırlı kontrat yapma şansına da sahip oldu. Zaten sezonun kalan bölümünü Yunanistan'ın AEK takımı ile anlaşarak da başarısının ödülünü almaya başladı. 

    • En İyi 6. Adam: Damir Mrsic 
    Bu sezon nerdeyse bütün maçlarda benchten gelen Damir Mrsic, yüzde 44 üç sayı isabeti ile oyunun gidişatını her zaman değiştirebilen oyunculardan biri oldu. Sezon boyunca bu rolü çok iyi benimseyen ve takım da benchten gelerek rakip takımın direncini cok rahat kırabilen Damir Mrsic ilerlemiş yaşına rağmen bu ligin en değerli şütörlerinden biri olduğunu bu sezon da bizlere göstermiş oldu. ..


    http://www.ajansspor.com/yazarlar/ismailarslan/h/20080502/normal_sezonun_en_iyileri.html

    Hiç yorum yok: