rss
twitter

    29 Haziran 2008 Pazar

    Efes'in son gözdeleri!


    Efes'in son gözdeleri!

    Ermal Kurtoğlu'nun Pamesa Valencia ile anlaşması Andre Hutson ve Bradshaw'la da sözleşme yenilenmemesinden sonra uzun rotasyonunda önemli değişikliklere gitmesi beklenen Efes Pilsen'in son günlerde iki oyuncu ile ismi sık sık anılmaya başlandı. 

    Bu oyunculardan bir tanesi İspanya'nın Cajasol Sevilla takımında sezonu tamamlayan 31 yaşındaki İngiliz oyuncu Andrew Betts. Daha önce sırası ile Real Madrid–AEK–TAU Ceremica ve Joventut Badalona'da oynayan tecrubeli pivot Andrew Betts geçen sezon 23 dakika ortalama ile oynayıp 7.4 sayı ve 5.3 ribaund istatistikleri tutturdu. 1998 yılında 2. tur 50. sıradan Charlotte Hornets tarafından seçilen Betts 2002 yılında AEK forması altında Yunanistan şampiyonluğuna ulaştı. Bununla beraber 2001/02 sezonunda Yunanistan'da en iyi pivotlar arasında ismi anılıyordu. 

    Efes Pilsen ile ismi anılan bir diğer uzun oyuncu ise Elton Brown. Geçtiğimiz sezon İsrail'de şampiyonluk yaşayan Brown Avrupa'daki ilk tecrubesini ise 2005/2006 sezonunda Yunanistan'da yaşadı. Elton Brown Yunanistan'da en iyi ribaundçı, NBDL'de de en iyi skorer olarak adından söz ettirmişti. 

    Komple bir uzun olan Elton Brown, NBA'de Los Angeles Lakers ile sözleşme imzalamış ama o dönemde sistem içerisinde rol bulamamıştı. Efes Pilsen dışında Maccabi ve Barcelona'da Elton Brown ile ilgilenen takımlar arasında. Efes Pilsen Elton Brown transferini tamamlarsa uzun rotasyonu içerisinde önemli bir ismi takıma kazandırmış olacak.

    http://www.ajansspor.com/basketbol/tbl/h/20080627/efesin_son_gozdeleri.html

    Hiç yorum yok: