rss
twitter

    1 Temmuz 2008 Salı

    “Mucize Adam” Akatlar Yolcusu






    Beşiktaş Basketbol Sorumlusu Şeref Yalçın Italya’ da mucize adam olarak bilinen Matteo Boniciolli ile anlaşmak üzere olduğunu duyurdu. Ve bu transfer için de; "Boniciolli ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hocamızın bir aksilik olmazsa 1 hafta içinde İstanbul'a gelerek resmi sözleşmeye imza atmasını arzu ediyoruz. Böylesine büyük bir koçun transferin edilmesi için hiçbir fedekarlıktan kaçınmayan Başkanımız Yıldırım Demirören'e teşekkür ederim" dediği de öğrenildi.

    İtalya kupasını almayı başaran ve İtalya Ligi Serie A play-off yarı finalinde Lottomatica Roma'ya elenerek, sezonu kapatan Air Avellino'da, çok başarılı bir sezon geçiren Italyan koç tarihinde ilk defa da klubunun Euroleague biletini almasını sağlamıştı. Roma ya elendikten sonra Italyan resmi yayın organları tarafından görevinden istifa ettiğini açıkladı. Istifasında ise sportlive.it in bilgilendirmesine göre; bu kararı ailevi nedenlerden dolayı aldığı öne sürüldü.

    İtalya Matteo Boniciolli ismini ilk kez 1988 – 1993 yılları arasında Stefanel Trieste takımında şu anda Milli Takım ve Fenerbahçe Ulker takımının koçu Bogdan Tanjevic in yardımcısı olarak tanıdı. Ardından Seria 2 de Udine Snaidero takımını şampiyon yaparak Seria 1 e taşıyarak kariyerinde ilk başarısını yakaladı. Ardından bir sonra ki sezon Seria 1 de Playofflarda yarı finale kadar yukseltip yarı finalde Scavolini Pesaro’ya 3-2 elenerek final şansını son maçta yitirdi. Ardından Fransa ‘nın Limoges klubunde tekrar Bogdan Tanjevic in yardımcılığını yapan Matteo Boniciolli ufak bi aradan sonra yine ülkesi takımlarından Fortitudo Bologna takımından teklif alır ve ülkesine geri döner. 2 yıllık Bologna kariyerinden sonra bir sezon Messina da görev alır ve yeniden yurt dışına gitme şansı doğar ama bu sefer baş antrenör olarak Belçika’ nın Oostende takımın başına geçer. Yurt dışında geçirdiği ilk sezonunda Belçika’da şampiyonluğa ulaşır. Bir sonraki sezon tekrar ülkesine dönen Matteo Boniciolli bir sezon Teramo da ki kariyerinden sonra 2006 yılında Air Avellino takımın başına geçti. Ve Air Avellino'da kısıtlı bütçesine rağmen geçen sezon Italya Kupasını kaldıran normal sezonu 3. sırada bitirip Play off larda yarı final oynama başarısı gösteren Matteo Boniciolli Italya ‘ da Euroleague de final four oyanayan Siena ‘ nın başarılı koçu Simone Pianigiani ‘ nin önünde yılın koçu olmayı başardı.

    http://www.ajansspor.com/basketbol/tbl/h/20080701/mucize_adam_akatlar_yolcusu.html

    Hiç yorum yok: