rss
twitter

    29 Haziran 2008 Pazar

    Murat Ozyer @ Besiktas Cola Turka


      Ergin Ataman ın takımdan ayrılmasından sonra sırası ile önce Ahmet Cakı ardından Murat Didin ve son olarak da manejer Burak Bıyıktay ile ismi anılan Beşiktaş Cola Turka takımın başına Murat Özyer i getirdi. Ulkerspor da ki yardımcı koçluk kariyerinden sonra takımın son senesinde şampiyon olmasında pay sahibi olan ve daha sonra koçluk kariyerinin ilk senesinde Galatasaray Cafe Crown da play off yarı finalin de bütçesi ve organizasyonu ile üst seviyede oluşum sağlayan Fenerbahçe Ulker e elenen ancak basına açıklamaları ve duruşu ile mütevazi tavırları taraflı tarafsız bütün taraftarların saygısını kazanan Murat Özyer sezon sonunda ki açıklamaları ile de ileride koçluk bilgisinden öte mental açıdan diğer koçlara göre ne kadar saygın bir insan olduğunu da göstermekte idi;

      => Geçen sezon yönetimle koyduğumuz hedeflere ulaştığımızı düşünüyorum. Bu hedef hem play-off’da, hem de ligde ilk 4’ün içinde olmaktı. İnsanın doğasında olsa gerek, her zaman daha iyisini ister ve yapmaya çalışır. Daha iyi olabilirdi. Burada şu saptamayı yapmak istiyorum. Bu tamamen teknik bir başarı değil. Özellikle altını çiziyorum: spor kulüplerinde yaşanan maddi problemler, kadronun tekniğini de olumsuz etkiler. Geçen sezon Galatasaray Basketbol Şubesi’nin yapısı buna izin vermediği gibi, çok düzgün bir organizasyon şeması altında çalıştı. Bu tamamen yönetim ile idari ve teknik ekibin, tek bir hedef için çalışmasından kaynaklanan bir başarı. Bu üçgenin doğru çalışmasının bir eseridir..

      Gecen sezona başlarken de açıklamalarında olduğu gibi bu üçgenin doğru çalışması onun için önemli bir unsurdu. Galatasaray lı çoğu arkadaşım bu açıklamayı yaptığı anda itibaren Murat Özyer sportif başarıyı ne olursa olsun birgün yakalayacağına inanıyordu. Çünkü elinde ki imkanlarını sistemine göre üst seviyede kullanıp hiçbir zaman başarıda pay sahibi olarak kendini değil teknik idari ve yonetimi başarıda ortak payda da sayıyordu. Geçen sezon da sezona iyi başlasa da sakatlıklardan bir türlü ritm bulamadılar. Ama tarihinde Avrupa kupalarına uzun yıllar sonra katılan Galatasaray Cafe Crown u Uleb Cup da yarı final oynattı. Turkiye de hangi yerli koç bunu başarabildi diye kendimize sorarsak Aydın Örs ile efsane Efes Pilsen kadrosu ve Ergin Ataman ve şimdi de Murat Özyer hemde bunu Ulker ve Efes Pilsen ile değil bir spor klubu ile başardı...

      Murat Özyer sonuçta sadece 2.5 sezondur head coach luk kariyeri bulunmakta. Yaptıkları hatalardan yeni yeni ders alıyor. Sezon başında yaptığı cift guard sistemi savunma da kayarak tek kısa önde bırarak yaptıgı savunma sistemi hücum da daha cok dış atıcılara dayalı sistemler uzun u kullanarak ikili oyunları fazla kullanmaması vs.. bu liste böyle uzar gider ama Murat Özyer Galatasaray Cafe Crown da artık stajyerlik dönemini atlattı diyebiliriz. Galatasaray Cafe Crown dan ayrılış sebebi de belki o mütevazi kişiliği saygın duruşu baz alındığında bir burukluk yaşamış da olabilir. Çunku Murat Özyer Galatasaray Lisesi Mezunu idi. 

      Murat Özyer in tartışıldığı noktalardan biri kadro seçimleri idi çunku beklentilerin yüksek olması ona Galatasaray Cafe Crown da eleştiriler getirilmesine neden oldu. Belki de Murat Özyer i diğer koçlardan ayıran en büyük özellik ise; Buyuk önem arz eden maclarda;maç öncesi takımı mental ve taktiksel olarak çok iyi hazırlaması. Bunu hem ligde hem de Uleb Cup da sıkca gördük. Çoğu maçta maçın başında yakaladıkları 10 ve üzeri farklar ile maç sonununda ki galibiyetlerde önemli pay sahibi oldu. 

      Beşiktaş Cola Turka cephesinden değerlendirirsek herkes de bir soru işareti olması aşikar ancak yukarı da belirttiğim gibi Murat Özyer şu zamanda artık kariyerinde zirve yapma döneminde takımda göstereceği performans Murat Özyer i buradan belki de Avrupa nın kalburüstü takımlarına belki de Tbl in playoff zorlayan takımlarına geçmesini sağlayacak. Yani Murat Özyer artık kariyerinde ileride hangi nokta da olacağını Beşiktaş Cola Turka da ki performansı belirleyecek. 13 yıllık yardımcı antrenorluk kariyeri ardından gelen şampiyonluk daha sonra 2 sezon Galatasaray Cafe Crown da yaşadığı tecrube ve şimdi de Beşiktaş Cola Turka da, geçen sezon ki kadroda takımdan ayrılan Sinan Guler in yerine abisi Muratcan Guler, Erkan Veyseloglu nun yerine de Haluk Yıldırım ‘ ı alan rotasyon genişletmek için de şütor Ömer Ünver i getiren Beşiktaş Cola Turka şu an için dış yerli rotasyonu geçen seneden daha iyi ve tecrubeli olduğunu soyleyebiliriz. Apodaca nın da sözleşme senesinde olduğunu varsayarsak geçen seneye göre daha iyi performans sergileyeceği düşünülebilir. Bu nedenle Apoadaca-Muratcan Guler –Haluk Yıldırım – Ömer Unver rotasyonu içerisinde çok sağlam bir skorer daha katabilirlerse Turkiye için kalburüstu sayılabilecek bir dış rotasyona sahip olabilirler. Bununla birlikte geçen sezonun başından beri çözemedikleri guard sorununu da halledelerse Murat Özyer kariyerinin en önemli yılında başarılı bir sezon yakalaması da zor gozukmuyor.

    Hiç yorum yok: