rss
twitter

    24 Şubat 2011 Perşembe

    Verebileceğimiz Herşeyi Verdik !


    Euroleague’in en fazla seyirci toplayan takımı Fenerbahçe Ülker’in Grup 1.liği için Yunan ekibi Olympiacos ile oynadığı maçı 80–65 kaybetti. Hem maçı kaybettik hem ikili averajı kaybettik, hem de işi Valencia’da mutlak galibiyete bıraktık. (Valencia’ya deplasmanda 1 sayıyla yenilir veya yenerse grubunda ikinci olacak, aksi halde elenecek Fenerbahçe Ülker)

    3. Çeyreğe kadar kafa kafaya giden hatta bir ara farkı 12 sayıya çıkardığımız maçta 15 sayı fark ile kaybettik ve son çeyrekte 26 sayı yiyip sadece 10 sayı bulabildik. Maçın genelinde 3 sayıda %25 ile 5 basket bulabildik, sadece 6 hücum ribaundu aldık. Karşı tarafta Yunan ekibi 13 hücum ribaundu ile kolay sayılar buldu, %50 ile 27 iki sayılık basket bulan ekip maçının kazanan tarafı oldu.

    Fenerbahçe Ülker maça iyi savunma yaparak ama kolay top kaybederek başladı, Fenerbahçe’nin savunmasına dış şutlarla cevap verdi Yunan ekibi ve ilk 5dk da küçük bir fark yakaladı, Roko Ukic’li Fenerbahçe zorlama sayılar bulmaya çalıştı ardından Sarunas Jasikevicius oyuna girmesiyle top dönmeye, pota altına inmeye başladı. Bench’ten gelen Emir ve Marko Thomas ile ekstra katkı bulan Fenerbahçe’nin dışardan bulduğu 3’lüklere karşılık Zorean Erceg’ten 3’te 3 ile attığı 3 sayılık basketleri ile geldi. İlk çeyreğe 20–18 geride girdik.

    İkinci periyot Ukic kötü tercihleri ile başladı Yunan ekibinin önde kalmasına yol açtı. Ömer Onan dış şutunu bulamayınca hücumda sorun yaşayan Fenerbahçe Ülker iyi savunmanın getirdiği nimetlerden yararlandı ve hızlı hücumlarla kolay sayılar buldu. Darjus Lavrinovic’in ekstra katkısı, son toplarda Roko Ukic kötü başladığı birebir oyunlarını avantaja çevirmesi sayesinde öne geçmesini bildi Fenerbahçe Ülker. İtalyan hakemin çaldığı Teodosic ve Nestorovic faulü farkın açılmamasını sağladı. 36–34 Fenerbahçe önde tamamladı.

    Darjus Lavrinovic’e çalınan kolay faul ile başlayan üçüncü periyotun başına damgasını uzun zamandır istenen katkıyı veremeyen Lavrinovic’ten ve sakatlıktan yeni kurtulan T.Kinsey’den geldi. 6 kişilik savunma yapan, pota altını kullanan ve topu döndüren Fenerbahçe Ülker 12’ye kadar çıkardığı farkı son dakikalarda savunma yapmamaya ve bireyselliğe dönünce fark 1’e indi. 55–54

    Son Periyota Yunan ekibi fırtına gibi girdi ve ilk 3.5 dakika boyunca 10–0’lık bir seri ile 9 sayı öne geçti. Fenerbahçe’nin ilk sayısı Ukic ile Maçın 5.30’unda geldi. Papaloukas takımı o kadar iyi yönetti ki Fenerbahçe Ülker sadece Yunan ekibini izledi.

    2 yorum:

    Oyun Rehberin dedi ki...

    Keşke firene baskmasaydık yernerdik ve hakemler çok kıritik yerlede hata yaptı ...

    bahadır dedi ki...

    çok güzel bir yazı,ben bir ekleme yapmak istiyorum,Oğuz son maçlarda çok dikkatimi çekmeye başladı,artık oğuz'un euroleague seviyesinde bir oyuncu olduğuna kesinlikle inanmıyorum.Konsantrasyon berbat,oyun olarak hiç bir ilerleme yok.Yazın yapılacak Avrupa şampiyonası öncesi Enes yada başka bir uzuna şans verilir umarım çünkü oğuz2la ilgili ciddi kuşkularım var inşallah beni yanıltır.