rss
twitter

    11 Şubat 2011 Cuma

    Jerry Sloan || Bir Devir Kapandı



    Dilek olay tam 23 sene geçti. Ilk sezonu hariç,bütün kariyeri boyunca Chicago Bulls'da oynayan Jerry Sloan, koçluk kariyerinede Chicago Bulls'da başladı. 3 sezon süren Chicago Bulls kariyerinden sonra 1988-1989 sezonunda Utah Jazz'ın başına geçti. John Stockton'lı, Karl Malone'lı efsane kadrolu 1997-1998 ve 1998-1999 sezonlarında, takımı finallere taşıdı. Ancak o yıllarda karşısında hep Michael Jordan olması en büyük şansızlığı idi. Chicago Bulls o dönem üst üste iki sene finallerde Utah Jazz'ı yenerek şampiyon olmuştu.

    Jerry Sloan, Utah Jazz takımın başında normal sezonda 2024 maça çıkıp 1221 galibiyet alırken, playofflarda ise 202 maçta 98 galibiyet aldı. Hiç şampiyonluk yüzüğü almasada, Şöhretler Müzesi yani Hall Of Fame'e adını yazdırdı.


    Işin ilginç tarafı ise Jerry Sloan daha bir hafta öncesine kadar sözleşmesini bir sene uzatmıştı. Daha kontratın mürekkebi kurumadan istifa etmesi birçok soru işaretlerini beraberinde getirdi. Şimdilik bütün dedikodular Deron Williams'ı işaret ediyor. Anlaşılan aralarında yaşanan anlaşmazlık; 'ya o ya ben' noktasına kadar ulaştı. Sanırım yönetimde Deron Williams'ı kaybetmeyi göze alamayarak orta bir yol bulmaya çalışırken Jerry Sloan'ın istifası geldi. Bu yaşanan gelişmelerden sonra, umarım Deron Williams'da 2012'de takımdan ayrılır ve Utah Jazz yönetimi, ne kadar büyük bir hata yaptığını anlar.

    Her ne kadar Jerry Sloan; artık takım çalıştırmayacağını ifade etsede, şahsen bu adamın bu diyardan yüzüksüz gitmesine gönlüm razı olmaz. Miami Heat, böyle bir güzellik yapar mı dersiniz...

    Hiç yorum yok: