rss
twitter

    23 Şubat 2011 Çarşamba

    Fenerbahçe’nin Jengası, Diana Taurasi ve Penny Taylor Taşları !


    Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı son birkaç aydır kalbindeki hançerle yaşıyor sanırım bunda herkes hem fikir peki şimdi ne olacak demek istiyorum. Durumu şöyle özetleyelim:

    Fenerbahçe Euroleague’de gruplarda oynadığı tüm maçları kazandı. Son iki maç öncesi Diana Taurasi doping skandalı oraya çıktı. Hacettepe kesin olarak dedi, Taurasi doping yapmıştır! Taurasi ile sözleşme feshedildi. Arkasından Taurasi’nin yakın arkadaşı Penny Taylor da psikolojisi bozulduğu için ayrıldı ve Fenerbahçe bir darbe daha yedi. Taurasi ısrarla dedi ‘ BEN DOPİNG YAPMADIM ’ WNBA Tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yeteneklerinden, en profesyonel oyuncularından biri bunu dediği zaman inanmamak elde de değil.

    Amerika’da yalan makinesi da giren Taurasi yalan söylemediğini hayranlarına kanıtladı.Ancak resmi olarak kurtulamamıştı. Federasyonumuzun resmi doping kontrol merkezi Hacettepe bir dünya skandalına imza attı. ‘ PARDON BİZ YANLIŞ BAKMIŞIZ DOPİNG YAPMAMIŞSIN ’ ESPN-YAHOO-…. Gibi dünyanın en önemli haber kaynaklarına tek kelime ile rezil olduk. Fenerbahçe bu arada aldığı yaralara yara değil de kalbine bir hançer saplanması sonunda ne yaptı diyelim, genç yetenek Angel Mc Coughtry takıma kattı. Ama Taurasi seviyesinde bir oyuncu değildi tabikide takımın tüm ahengi bozuldu. Her şeye rağmen Final Four için kenetlenildi. Avrupa derbisi kazanıldı ve bir üst tura çıkıldı rakip Spartak oldu. Tabiî ki sezon başından beri kurulu olan Jenga taşlarının en altta ki iki taşının bir anda dikkatsizce çekince olan oldu sonunda, Spartak’a Caferağa’da 86-78 yenilerek avantajı rakibine kaptırdı Fenerbahçe.

    Fenerbahçe Diana Taurasi’yi geri getirmek için Amerika’ya ekip gönderdi. Geri dönmesi için ne yapılabilir hiçbir fikrim yok açıkça, Taurasi yeniden Avrupa’da oynamaktan artık çekindiğini belirtti ve “Bu ceza sona erdiği için mutluyum. Benim yaşadıklarım sayesinde diğer sporcular bunu yaşamaktan kurtulabilir. Bundan sonra bir Avrupa ülkesinde oynamadan önce işlerin nasıl yürüdüğüne daha dikkatli bakacağım” dedi.

    Taurasi’nin Geri dönmesi için açılan internet sitesi 6.500 kişi destek vermiş durumda : http://www.comebackdiana.com/

    Aziz Yıldırım Maç Sonu Açıklamaları :
    “Esas nokta biz buralara gelirken Avrupa Şampiyonluğu için yola çıkan bir kadro kurduk. Hacettepe Doping Merkezi ve Türkiye Basketbol Federasyonu elele önce teşhis koydular, kanser dediler, 3 ay sonra da kanser değil dediler. O arada hasta öldü zaten. Çok ağır hesap sorarım. Avrupa şampiyonluğumuz güme gitti. Biz ona göre bir takım oluşturmuştuk. Türkiye Basketbol Federasyonu aklını başına alsın. Gitmiş Amerikalarda geziyorlar. Toplanıp hemen karar versinler. Biz bu oyuncuları getirirsek oynatabilir miyiz, oynatamaz mıyız? Bu şekilde giderse lig şampiyonluğunu da kaybettirecekler. Herkes aklına başına toplasın. Biz de olanlara göre şeyler uygulayacağız. Ancak onlar bu utançla yaşayacaklarsa sorun yok. Yapılan çok ayıptır.”

    Not : “You’ll Never Walk Alone Dee” (Asla Yalnız Yürümeyeceksin Dee), “Diana What Doesn’t Kill You, Makes You Stronger” (Diana, Seni Öldürmeyen Şey, Seni Güçlendirir” yazılı pankartlar açan taraftarlar yıldız oyuncu lehine tezahüratlarda da bulundular.

    Ömer Oğuz Uluscutürk - Twitter.com/Uluscuturk

    1 yorum:

    ercan dedi ki...

    Beter olsunlar !!!