rss
twitter

    18 Şubat 2011 Cuma

    Euroleague Top 16'da 4.Haftanın Ardından


    Grup H

    Zalgiris Kaunas:85 Fenerbahçe Ulker:84

    Yaşanılan sakatlıklardan sonra çok büyük eksiklikler yaşayan Fenerbahce Ulker, maç önceside Ukic'in sakatlık haberi ile iyce sarsıldı. Birde bunun yanında Zalgiris Kaunas, son çeyrekte ve uzatma dakikalarında çok ekstra sayılar bulunca Fenerbahce Ulker sahadan yenilgi ile ayrıldı.

    Zalgiris Kaunas, ilk ceyrekte hızlı hucumları saymazsak cogu zaman ikili oyunlarla sayı buldu. Fenerbahce Ulker ise buna karşılık hiç zone denemedi. Özellikle Marjanovic'i pota altında bayağı etkin kullandılar. Fenerbahçe Ulker'de ise Kinsey - Emir Preldzic ve Sean May benchten gelip cok iyi katkı verdiler. Oyunun momentumuda yavaş yavaş Fenerbahce Ulker'in eline gecti. Maç boyunca oyunun kontrolu ne zaman Zalgiris'in eline geçmiş gibi olsa, Fenerbahce Ulker oyunda hep bir karşılık verdi. Emir Preldzic ise Besiktas Cola Turka finalinde kaldığı yerden devam ediyordu. Son çeyrekte pota altı etkinliğini azaltmak için zone a geçen Fenerbahce Ulker, bunda da başarılı oldu. Ancak maçın sonlarına doğru çalınan teknik faul sonrası tekrardan maça ortak olan Zalgiris Kaunas, son 1 dakikada yakaladığı 7-0'lık seri ile maçı uzatmaya götürmeyi başardı. Maç boyunca %20 üçlük isabet oranı ile oynayanan Zalgiris Kaunas, uzatma dakikalarında bulduğu 3 şans üçlüğü ile bir anda skorda öne fırlayıp maç boyunca bu diferansı korudu ve maçtanda 85-84 galip ayrılmasını bildi.Her ne kadar şansız bir yenilgi olsada Valencia'nın dün oynanan maçta yenilmesi ile moraller bir nebze olsun düzelmiş oldu.

    Power E. Valencia:79 Olympiacos:85

    Grubun bir diğer maçı ise 2 takım için bir nevi; ya tamam ya devam maçıydı. Pamesa Valencia taraftarlarının maç içerisinde hakemler için açtıkları; "Tarafsız Hakem istiyoruz" pankartıda tansiyonu iyice yükseltti. Baştan sona kadar büyük bir mücadeleye sahne olan maçta, son çeyreğe kadar 0/7 ile oynayanan Milos Teodosic'in son çeyrekte oyunun kontrolunun eline alması ve Rasho Nesterovic'in ise son dakikalarda 3 ayrı hücumda hiç pas alamamasına rağmen 3 ayrı hücum ribaundı ile attığı 6 sayı maçı Olympiakos'a getirdi.Bu yenilgiden sonra Pamesa Valencia, üsteki grubunun 2 galibiyet arkasına düşerek çeyrek final şansını tamamen olmasada büyük ölçüde yitirdi.


    Grup G

    Efes Pilsen:60 Real Madrid: 77

    Efes Pilsen şansız bir şekilde Ispanya'da yenildiği rakibine bu seferde Istanbul'da yenilerek, çeyrek final şansını Siena maçına bıraktı. Real Madrid ise bu galibiyet ile çeyrek finale çıkmayı garantiledi. Euroleague'de bu sezon ilk kez mağlup olan Efes Pilsen'de Igor Rakocevic'in eksikliği takıma olumsuz etkilemiş gibiydi. Maçın başından sonuna kadar üstün oynayanan Real Madrid maçıda 60-77 kazanarak yenilgisiz liderliğini sürdürüp, gruptan çıkmayı garantilerdi.

    Montepaschi:77 Partizan: 74

    Gruptan çıkma şansını sürdürebilmek için mutlak kazanması gereken Siena ile grupta henüz galibiyeti bulunmayan Partizan takımlarının karşılaştığı maçta Jan Vesely'nin harika performansı maçı neredeyse Partizan'a getirecekti. Ancak Siena tecrübesi ile maçı kazanmasını bildi. Partizan'da Jan Vesely %50 saha içi isabeti ile 17 sayı 7 ribaundlık performansı galibiyet için yeterli olmadı. Siena ise bu galibiyet ile çeyrek final şansını Efes Pilsen maçına bıraktı.

    Grup F

    U. Olimpija:65 Maccabi Electra:83

    Dünkü Olympikos - Pamesa Valencia maçı sırasında, molalarda ara ara geçiş yapılan Maccabi - U.Olimpia maçında ilk yarı sonunda maç başa baş geçiyordu.Ancak Maccabi ikinci yarıda gösterdiği performans ile rahat bir galibiyet aldı. Özellikle 3.çeyrekte yakaladığı 23-8'lik seri maçı Maccabi'ye getirdi. Maccabi bu galibiyet ile çeyrek finale çıkmayı başarmış oldu.

    Lottomatica:65 Regal Barcelona:74

    Grubun favorisi Barcelona, namağlup şekilde yoluna devam ediyor. Henüz galibiyet yüzü göremeyen Roma karşısında rahat bir oyunla galip gelen Barcelona, Maccabi ile beraber şimdiden çeyrek finale çıkmayı garantilediler.

    Grup E

    Panathinaikos:76 Caja Laboral:74

    Grubun kaderini belirleyecek maçta Panathiniakos - Caja Laboral'ı yenerek grup liderliği için çok büyük avantaj elde etmiş oldu. Panathiniakos için çarpraz grupta Barcelona'ya yakalanmamak çok önemliydi. Bu galibiyetle beraber bu olasılık artık zor gözüküyor.

    Lietuvos Rytas:70 Unicaja:65

    Top 16'nın en sürpriz takımı Lietuvos Rytas,çeyrek final ısrarını sürdürmeye devam ediyor. 3 hafta önce Caja Laboral maçında Khalid El Amin'in son saniye basketi ile galip gelen Rytas, bu haftada kendi sahasında bir başka Ispanyol takımı Unicaja Malaga'yı yenerek çeyrek final şansını son maça taşımış oldu. Unicaja Malaga ise bu yenilgi ile beraber çeyrek final şansını yitirmiş oldu.


    2 yorum:

    ako dedi ki...

    Valencianın çeyrek final şansı FBden daha fazla gibi. Haftaya Oly FByi yenmek için gelecek, FBde çok eksik var. Valencia Zalgrisi yenerse, son hafta Valencia evinde FByi yenmesi durumunda çeyrek finale yükselecek. FBnin Zalgris mağlubiyeti herşeyi altüst etti.

    asist time dedi ki...

    o kadar karamsar olmamamız gerektiği dusuncesindeyim. Valencia'nın Zalgiris maçı bile kolay geçeceğini sanmıyorum.

    Fenerbahce - Olympiakos macı ise, belkide son yılların en çekişmeli maçına sahne olacak. Şahsen Spahija'ya güveniyorum. Uzun yıllardır taktiksel açıdan oyuna mudahele eden, bu kadar iyi bir koç görmedim.