rss
twitter

    8 Şubat 2011 Salı

    Acıların Takımı: Cleveland Cavaliers

    Az önce Dallas yenilgisi ile biten maçla beraber, Cleveland Cavaliers, LeBron James'in takımdan ayrılmasından sonraki ilk sezonunda 25 yenilgi üst üste alarak 1981-82 sezonunda 24 maçlık kendilerine ait olan rekoru bir kez daha kırmış oldu. Aslında bu tablo LeBron James'in de ne kadar büyük bir yıldız olduğunu gösteriyor. LeBron James ile beraber finale oynarlarken şimdiki durum ise tam bir hayal kırıklığı. Herhalde şu zamanda kimse Cleveland taraftarı olmak istemez. Yönetim ise bu rekordan sonra belki yeniden yapılanmak için bir şehir değişikliğine gidebilir.

    4 yorum:

    Ömer dedi ki...

    James'in gidişi büyük bir faktör ama tek eksik James de değil. Ilgauskas ve West de ayrıldı takımdan. Varajeo ve Mo Williams da sakat. Geçen sezonki 5 as oyuncusu yok şu anda takımın, yerlerini de dolduramayınca bu tablo kaçınılmaz oldu.

    Yalnız taraftar sanıyorum James gitmeden kombinelere saldırmış olacak ki, geçen gün baktım hala neredeyse full salona oynuyorlardı. Seneye ne olur bilinmez tabii.

    Cavs, Cleveland gibi ABD'nin en kötü şehirlerinden birinin yegane gurur kaynağıydı 4-5 senedir, bu çöküş sadece Cavs için değil, tamamen şehir ve Ohio için çok kötü oldu.

    asist time dedi ki...

    Evet sakatlıkları da es geçmemek lazım, haklısın Ömer. Peki Ömer sence şehir değişikliği yaşanabilir mi? Amerikada ki tansiyonu senden alalım =)

    Ömer dedi ki...

    Bir takımın bir şehirde kalıp kalmaması için en belirleyici şeylerden biri taraftar. Cavs taraftarı da bu kötü tabloya rağmen bu sene hala destekliyor takımını. Ve dediğim gibi Cleveland ekonomik olarak ABD'nin en kötü şehirlerinden biri olduğu için, ellerindeki bu fırsatı tepmek istemeyeceklerdir. Geçmiş senelerdeki gibi olmasa bile taraftarın Cavs'a sahip çıkmaya devam edeceğini düşünüyorum.

    Biletten istediği kazanç payını çıkartır yani Cavs yönetimi. Forma satma konusunda da iş yapabilirler çünkü herkes elindeki James formasını ya yaktı, ya da artık giyip salona gidemez :) eh, bir takım bilet-forma gibi ekstra gelirlerden istediğini elde ediyorsa başkanı da kulübü başka bir yere taşımaz diye düşünüyorum.

    Play-off'a ya girecek, ya da kılpayı dışarıda kalacak Bucks, her maçını 3-5 bin kişiye oynuyor. Salonun üst katında kimse olmuyor çoğu maçta ciddi ciddi. Şimdi Milwaukee şehrinin o vurdumduymazlığına bakarsak, Cleveland Cavs'ın şehirde kalmasını 10 kez hakediyor diyebiliriz :)

    asist time dedi ki...

    walla bende Milwaukee'de yaşasaydım, üzerine para bile verseler gidip o takımı izlemezdim. Belki Ersan'ın hatrına 5-10 maç giderdim ama 11 olmazdı yani. =)