rss
twitter

    15 Şubat 2011 Salı

    1993 Nba Draft #10 || En Iyi 10 Nba Draft Serisi




    Bugünden itibaren Asisttime'da yeni bir yazı dizisine başlıyorum. 10 bölümden oluşacak yazı dizisi, Nba tarhinin en iyi Draft dönemlerini içerecek.

    Listemizde 10. sırada;Chris Webber'in ilk sırada seçildiği 1993 Nba Draft Dönemi yer alıyor. Bu draftın en ilginç anektodu ise; Orlando Magic'in Chris Webber'i seçer seçmez, Golden State Warrios takımının seçtiği Penny Hardaway'e karşılık takas edilmesiydi.

    - Ilk 5 Seçim

    1) Chris Webber @ Orlando Magic (Golden State Warrios)

    Chris Webber, kuşkusuz 1993 yılında draftlara giren en değerli oyuncu konumundaydı. Zaten Nba kariyerinde 5 kez All Star'a seçilerekte bunu kanıtladı. Nba'ye ayak basmadan önce, kolejde yılın oyuncusu seçilmişti.Nba kariyeride beklenildiği gibi harika geçti. Ilk sezonunda Nba'de yılın çaylak oyuncusu seçilmeyi başaran Chris Webber, Nba kariyerinin ise en iyi dönemini Sacramento Kings forması ile geçirdi. 2001 sezonunu 27.1 sayı 11.1 ribaund istatistikleri ile tamamlayarak, yılın en iyi takımına seçildi. Ve Sacramento forması ile konferans finaline kadar çıkmayı başardı. Hidayet Türkoglu'nun da Konferans yarı final maçında Dallas karşısında harika performans sergilediği dönemde, final serisinin en kritik maçında Robert Horry'nin son saniye basketi ile şampiyonluk hayalleri sona ermişti. Ancak bu inanılmaz sezon hiçbir Sacramento taraftarı tarafından unutulmadı ve Chris Webber'in 4 numaralı forması Sacramento Kings yetkilileri tarafından emekli edildi.

    2)Shawn Bradley @ Philadelphia

    Hem Alman hem de Amerikan vatandaşı olan Bradley, Nba tarihinin en uzun ikinci oyuncusuydu. Aslında yılların yaşlandıramadığı oyuncuların başında gelen Shaw Bradley, 1994-95 sezonunda Philadelphia ile 1996-97 sezonunda New Jersey Net forması ile ve son olarak 2000-2001 sezonunda Dallas forması ile Nba'de en fazla blok yapan oyuncu oldu.Nba kariyeri boyunca 5 kez de triple double yapmayı başardı.



    3) Penny Hardaway @ Golen State Warrios (Orlando Magic)

    Penny Hardaway, yukarıda bahsettiğim gibi draft günü Chris Webber ile karşılıklı takas edilerek Orlando Magic'e gönderildi. Orlando Magic'de Shaq önderliğindeki takımın önemli bir parçası oldu. Ilk sezonunda All Star çaylaklar maçına seçilip MVP olmayı başardı. Ardından 4 sezon Nba All Star maçına seçilen Penny Hardaway, birçok kişi için efsane oyuncular arasında yer alır. Ancak en büyük talihsizliği ise sakatlıklar oldu. Tabir-i caizse sakatlıklardan dolayı bir türlü belini doğrultamayan Penny Hardaway, aynı zamanda Nba tarihininde en iyi 3. sıra seçimlerinden biri.

    4) Jamal Mashburn @ Dallas Mavericks

    Jamal Mashburn ilk sezonunda en iyi yakaladığı 19.2 sayı 4.5 ribaund 3.4 asist ortalamaları ile en iyi Rookie takımına seçilmeyi başardı. Dallas Mavericks'in o dönem 3J (Jason Kidd - Jim Jackson - Jamal Mashburn) diye tabir edilen oyuncuların Jason Kidd ile beraber en etkin olanıydı. Istikrarlı hücum performansını ilerliyen sezonlarda da devam ettirdi. 1994-95 sezonunda 24.1 sayı 1995-96 sezonunda ise 23.4 sayı ortalamaları ile oynadı. Kariyer rekorunu ise 1994 yılında Chicago Bulls'a karşı attığı 50 sayı ile kırdı. Pozisyon iribari ile belkide o dönemde 1-4'e birçok pozisyonda oynayabilen nadir oyunculardandı.

    5) Isaiah Rider @ Minnesota Timberwolves

    Isaiah Rider, ilk yıllarında Nba All Star organizasyonlarının başrol oyuncularındandı. Ilk yılında en iyi Rookie takımına seçilen Rider, 1994 All Star organizasyonunda smaç şampiyonu olmayı başardı. Bir sonraki sezonda 21 maç üst üste en az 1 üçlük isabeti bularak, Minnesota tarihine adını yazdırdı. Kariyerinin en yüksek skorunu ise 42 sayı ile Golden State Warrios'a karşı buldu.




    - En Iyi 2.Tur Seçimi

    37) Nick Van Exel @ Los Angeles Lakers

    Nick Van Exel'in belkide en büyük avantajı Los Angeles Lakers tarafından seçilmesi olsa gerek. Çünkü o dönemin en çok maçları yayınlanan takımı olan Lakers'da Nick Van Exel oynadığı bütün maçlarda ilk beş başladı. Ilk 4 sezonunda sadece bir maç kaçıran Nick Van Exel kariyeri boyunca; 14.4 sayı 6.6 asist ve 3 ribaund ortalamaları ile oynadı.

    - All Star Olanlar

    1) Chris Webber @ Orlando Magic (Golden State Warrios)
    3) Penny Hardaway @ Golden State Warrios (Orlando Magic)
    4) Jamal Mashburn @ Dallas Mavericks
    8) Vin Baker @ Milwaukee Bucks
    11) Allan Houston @ Detroit Pistons
    24) Sam Cassel @ Houston Rockets
    37) Nick Van Exel @ Los Angeles Lakes



    1 yorum:

    Black Eagle dedi ki...

    hocam penny hardaway en ıyı 3. sıra secımıyse mıchael jordan ne peki ? =))