rss
twitter

    30 Ekim 2010 Cumartesi

    Hidayet Turkoğlu'nun PF Pozisyonu Sorunsalı


    Açıkcası Hidayet'in sezon başında Phoenix'e gitmesi hepimizi çok sevindirmişti. Çunku basketbol kariyerinin en kötü sezonunu yaşadığı Toronto'dan hangi takıma giderse gitsin onun için sıfırdan bir fresh start olacaktı. Phoenix Amare'nin takımdan ayrılmasından sonra sezon öncesi planlamlarında 2 sene önceki Orlando takımına benzer şekilde yürütüldüğü gözüktü. Ancak hem sezon öncesi maçlar hem de sezonun ilk üç maçı sonunda anlaşıldı ki ne Robin Lopez bir Dwight Howard ne de Grant Hill ve J-Richardson gerektiğinde değil maç başına neredeyse en az 15 ile 20 arası top kullanıyorlar.

    Peki Hidayet Türkoglu penceresinden bakarsak; geçen sezon hiç hatırlamayacağı bir sezon geçirdikten sonra artık parke üzerinde geçen sezonu unutturacak bir sezon geçirmek isteyecektir. Ancak dün gece ki maçtan sonra, Hidayet Türkoglu'nun 4 numaralı pozisyonda oynadığı sürece geçen sezon ki istikrarsız performansı devam edecek gibi gözüküyor. Eğer coaching cephesinde Hidayet'i sezon sonuna kadar 4 numara da kullanma planı varsa; Hidayet'in öncelikle faul probleminden kurtulması lazım. Neredeyse 3 maçta da faul probleminden ötürü takıma yeterli katkıyı veremedi. Aslında miss-match ler den dolayı hücumda gerçekten önemli katkılar veriyor son Lakers maçı da dahil 3 maçta da bazen oyun içerisinde uzun sure sayı bile atamasa da Nash ile beraber arkadaşlarını çok iyi besliyorlar. Ancak 4 numara savunmasında çok zayıf kalıyor. Özellikle Portland maçının son ceyreğinde neredeyse bütün hücumları Hidayet'in üzerinden oynadılar ve çoğu hücumda basket ile sonuçlandı. Hidayet Orlando'da başarılı olurken hücumda ekstra paslarla veya sabit sutor gibi pozisyon alarak değil, topu yere vurarak yani komutayı elinde bulundurarak başarılı olmuştu. Hidayet'in bu yaştan sonra 4 numara savunmasında pozisyon almayı veya daha sert olması beklenemez çünkü geçmişte oynadığı hiçbir takımda direk takımın dört numaralı pozisyonunda birinci opsiyon olarak yer almadı.

    Bundan sonra Hidayet'i çok zorlu bir dönem bekliyor; Geçen sene ki kötü sezondan sonra Hidayet'e karşı Phoenix taraftarlarının bir endişesi var gibi ama Hidayet'in her olumlu hareketinde Phoenix taraftarları Hidayet'e sevildiğini hissettirmeye çalışıyor bu çok güzel bir gelişme. Hidayet eğer 4 numarada oynamaya devam ederse o pozisyona alışması ve savunmada ki zaafları azaltması biraz zaman alacak gibi. Ilk 20 maç içerisinde hala formunu yakalayamazsa korkarım ki benche yollanabilir ve rotasyon değişip 3 numaraya kaydırılabilir. Açıkcası bu beni mutlu eder çünkü son 3 maç gösterdi ki maçın en kritik anları olsun veya oyunun temposu dustugunde olsun rakip çoğu hücumu Hidayet'in pozisyon zayıflığından yararlanarak onun üzerinden oynuyor. Her ne olursa olsun sonucta en iyi hücum savunma ile başlar. Hidayet'in savunmada özgüvenini kaybetmesi hücumunu da aynı şekilde etkiliyor. Sonuçta Hidayet Turkoglu için 4 numaralı pozisyon da oynaması çok büyük bir sorunsal hal aldı yani bu pozisyonda ki etkisi şu an için belirsiz ve bundan sonra çözümsüz gibi gözüküyor. Umarım en yakın zamanda Hidayet Turkoglu tekrardan formunu yakalar ve bütün Amerika da kendinden yine söz ettirir.

    Hiç yorum yok: