rss
twitter

    28 Ekim 2010 Perşembe

    Euroleague #2 || Lietuvos Rytas - Montepaschi Siena

    Ev sahibi maça etkili de başlamıştı özellikle genç Valenciunas’ı çok rahat beslediler. Siena da savunmada bire birlerde sorun yaşayınca devre boyunca Rytas hem skor olarak hemde tempo olarak maçı kontrolünde tuttu. Yıllar önce Yalçın Granit’in Fast Break’da belirttiği gibi “sadece birebirde yenilmemeyi hedefleyerek dahi 24 saatte savunmada belli bir ilerleme sağlayabilirsiniz”. Artı Rytas’ın tepe ikili oyunlarını doğru show up ve kısa oyuncunun pas kanalını iyi kapamasıyla iyi savundular. Bu noktada 2. çeyreğin sonlarına doğru McCalebb’in deliciği devreye girdi ve tempo yükselip erken tercihler başlayınca Rytas devre sonunda Siena’ya yakalandı.

    İkinci yarıda ise Piagniani Zizin – Kaukenas ile 1-2 rotasyonunda ideal çözümü buldu özellikle 3. çeyreğin ortalarından itibaren skor yine yakın seyretse de kontrol Siena’ya geçti. Daha sonra McCalebb’in hızını ve el çabukluğunu bu sefer savunmada El Amin için kullanan Siena bunun karşılığını aldı. Chatman’ın savunmada çok rahat geçildiğini düşündüğümüzde bir gardın böylesine savunmada önemli rol üstlenmesinin maçı kazanmada ne derece önemli olduğunu görüyoruz . Bu üçlü toplamda 32 sayı (30′u McCalebb ve Kaukenas’dan) 5 ribaunt ve 6 asistlik bir katkı yaptı.


    Rytas cephesinde öncelikle Valenciunas’dan sonra Bajramovic ve Bjelica’nın performansı onları maçta tutmuş olsa da maçın son kısmında Siena kısalarının özellikle El Amin’i köşelerde tuzaklı savunmayla iyi sıkıştırması ve Milosevic’in silik performansı kritik son bölümde maçı kazanabilecek durumda gözükmelerine rağmen doğru hücumlar yapmasını engelledi. El Amin takıma alışıp maç eksiğini kapadıkça daha iyi olacaktır ama yanına istikrarlı olacak bir ikinci isim muhakkak gerekli.


    Hurol Yoney

    Hiç yorum yok: