rss
twitter

    7 Kasım 2009 Cumartesi

    Spor Mutlu Insanların Isidir || Takım - Yonetim - Taraftar



    Bir takım düşünün;bugune kadar Akatlar parkelerinin görmediği en domine en iyi hucum eden yani en güzel basketbolu oynasın. Ligde butcesinin 2 katı olan ve gectiğimiz hafta tarihinin en pahalı takımını kuran Efes Pilsen'i yenen takımı daha ilk yarıda basketboldan sogutsun. (20 dk 20 asist 20 fark) Işte bu takım bu hafta içerisinde daha 3. hafta olmuşken odeme yapılmadıgı icin bazı oyuncuların idmana cıkmadıgı belirtilen takım.

    Sponsorluk dan gelecek para ile butcelerini duzenleyen takımın, daha sozlesme imzalayalı 2 ay olmuşken oyuncuların paraları odenmemesi işte bu neden bile "yeter" dedirtmeye yetiyor.Insan ister istemez sormadan da edemiyor tabi Cola Turka'dan gelen paralar hucum etmeyi unutmuş futbol takımı mı daha fazla hakediyor ??

    Eğer ki sadece futbol endeksli bir klup olunmak isteniyorsa da basketbol da Efes Pilsen modeli gibi butun amator subeleri kapatıp sadece futbol klubu olunsun. Cunku gercekten yeter daha 3. hafta da çıkan dedikodular ve gercekten takımın kimyası ve oluşturulan organizasyon cok ust duzey ve cok iyi oturmuş durum da bu takımın da havasını bozabiliyorsanız artık soylenecek tek bir kelime bulamıyorum.

    Telekom maçına geçecek olursak ki geçecek fazla bişey yok ilk yarı zaten oyun koptu. Yukarı da da belirttiğim gibi Akartlar parkeleri boyle bir basketbol görmedi. Inanılmaz hucum setleri her plana karsı hazırlanmış savunma kurguları basta Burak Bıyıktay'a tesekkur ediyorum cunku bu takımın ritmi bozulmazsa aynen bugun ki gibi; ilk 10 dk da 40 dk lık basketbol seyir zevkini bize tattıracak.



    Ve taraftarlar, bugun bi yakınımızın cenazesi oldugu icin ben de maça gidemedim ve macı televizyondan izledim. Salonu gorunce gercekten hayal kırıklıgına ugradım. Acaba taraftarlar neyi bekliyor veya soyle soruyim Besiktaslılık acaba gercekten Besiktas sevgisi mi ? yoksa Fenerbahce ve benzeri takımların nefreti mi ??

    Normal bir taraftar izlediği spor branşından seyir zevki almak ister oyle değil mi, o seyri de ozel oyuncular sağlar. Türkiye'ye gelmiş Naumoski ve Mula'dan sonra en yetenekli ve en iyi guard ! olan Mire Chatman'ı izlemeyi ben şahsen butun Besiktas futbol takımına ve hatta Nba'den Milwaukee - Portland - New Orleans gibi takımları izlemeye tercih ederim. El Amin gibi savunma yapmayan mucadele etmeyen bir oyuncuya tabiri caizse tapan bir taraftar grubu Chatman için semtte heykelini dikmesi gerekir. Sadece özellikleri bile baksanız bu oyuncunun ne kadar özel bir oyuncu oldugunu anlayabilirsiniz.

    Başka bir neden ne olabilir diye dusundugumuzde aklımıza ikinci olarak da bilet fiyatları geliyor. Yahu 7,5 lira ya. Hergun kumbaraya birer lira atsanız haftasonu rahat rahat maçınızı izlersiniz. Boyle bir takımı izlemenin degeri 7,5 lira, en düşük bir sinema bileti bile 8 lira.

    Onumuzde ki hafta Efes Pilsen maçı var. Ve haftaya da bu guzel basketbol devam edeceğini dusunuyorum. Efes Pilsen maçı Besiktas taraftarı için milad olsun. Cunku bunu biz daha onceleri sıkca basardık. Arkadaslar, dostlar ve butun Besiktas taraftarları hatırlarmısınız bilmiyorum 2 sezon once Fenerbahce maçında eski kartalbasket.com yeni besiktasbasket.com da ki arkadaslarımız ve abilerimiz ile beraber butun karsı trıbunu kaplayan buyuk bir pankart yaptırmıştık. Oyle bir ortam vardı ki salon da insanın duygulanmaması içten bile degildi oyle bir atmosfer de degil Efes Pilsen Euroleague'nin belli başlı kalbur takımları dışında diğer takımlar bile zor çıkar.

    O zaman gelin hep beraber birlik olup şampiyonlugun en iddialı takımı olan Besiktas basketbol takımına destek olalım. Inanın 2-3 maç duzenli gelseniz daha sonra artık hafta sonu gelse de basketbol maçımızı izleyelim diye heyecanlanmaya baslayacaksınız.

    Son olarak Burak Bıyıktay'ın bence yılın sozu olabilecek cumlesi ile bitirelim; Spor Mutlu Insanların Isidir. Taraftar gelip basketbol takımına destek olursa yonetim de takımın maaşlarını zamanında oderse bu takım sezon sonu 34 senelik bir özlemi giderebilecek seviye de ve o denli iyi bir kimyaya sahip ....



    Haydi Taraftarlar Zamanı Geldi; Remzin Kartalları gibi Manileri Yen Aş, Layıktır Bu Vasıflar Sana Ey Şanlı Beşiktaş ...

    1 yorum:

    Adsız dedi ki...

    Artık salonu doldurmanın zamanı geldi.