rss
twitter

    18 Kasım 2009 Çarşamba

    Rezalet !



    Şöyle bir durumda ne söylenebilir ki, olayı önce bir açalım; Cemal sezon öncesi hazırlık maçlarında 5 maçlık ceza almıştı. Ve bu cezasını oynanan hazırlık maçları ile çektiği ifade edilmişti. Ama gelin görün ki Almanya'da oynanan hazırlık maçlarından birinde spor ahlakına hiç yakışmayacak biçimde başka bir kimlikle (Tufan Ersoz) sahaya sürülmüş ve oynatılmıştır. Ve en vahim tarafı ki ligden ihraca kadar varabilecek olay ise bunu federasyona aksettirmeleri olmuştur. Olayın sucluları an itibarı ile Galatasaray camiası ile ilişkileri kesilse de (açıklamayı yapan Galatarasay klubunu de tebrik ederim) artık bundan sonra kurallar yani yasalar işleyecek.

    22. Sahte Lisans Kullanımı

    Kullanmaya hakkı olmadığı lisansı kullanarak yarışmalara katılan veya katılmayı temin edenler alt aydan üç yıla kadar yarışmalardan men veya o kadar süre ile hak mahrumiyeti cezası ve 10.000.-YTL’ sına kadar para cezası verilir.

    23. Sahtecilik ve Federasyonu Kandırmak

    23.1. Lisans veya herhangi bir belge üzerinde değişiklik veya sahtecilik yapan veya
    gerçek olmayan evrak düzenleyen ve bunları bilerek kullanan veya kullandıranlar
    bir yıldan üç yıla kadar yarışmalardan men veya o kadar süre ile hak mahrumiyeti
    cezası ve 10.000.-YTL’ sına kadar para cezası verilir.

    23.2. Olayın tekrarı halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir. Ayrıca bu davranış
    içerisinde bulunanlar için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulur.

    23.3. Kuruluşun sahtecilik ve kandırma suçlarına katılması halinde, olayın durumuna
    göre ligden ihraç edilme ve 10.000.YTL’ sına kadar para cezası verilir.

    24. Ceza Süresini Beklememek

    Yarışmadan men cezasına rağmen oynayan, beklemesi gereken cezalı süreyi doldurmadan veya idari tedbirin tebliğine rağmen bu tedbir kaldırılmadan yarışmalara katılanlar ile buna sebep olanlar, hak mahrumiyeti cezası bulunduğu halde veya idari tedbir ile yarışmaya katılmaktan veya yönetmekten men edilmiş olmasına rağmen yarışmaya katılanlar veya yöneticilik yapanlar üç aydan iki yıla kadar yarışmalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ve 10.000.-YTL’sına kadar para cezası verilir.

    25. Disiplin Kurulu Kararlarının Yerine Getirilmemesi

    Disiplin Kurulu kararlarını yerine getirmeyenler bu fiil nedeniyle Disiplin Kurulu’na sevk edilerek cezaları bir misli ile arttırılır. Bu konuda verilen Disiplin Kurulu kararının da yerine getirilmemesi halinde ilgililerin lisansları askıya alınarak müsabakalara katılmaları önlenir ayrıca ligden ihraç cezası uygulanabilir.



    Öncelikle Cemal Nalga bu işe bilerek alet olması dolayısı ile ömür boyu basketboldan men cezası bile alsa şaşırmam ama en az 2 sene alır.

    Ve gel gelelim Galatasaray Erkek Basketbol Takımına ortada hem belge de sahtecilik var hem de federasyonu kandırma var. Ihraca kadar gidebilecek bir karar dahi çıkabilir.

    Hiç yorum yok: