rss
twitter

    20 Ekim 2009 Salı

    Şampiyonlar Ligi II Wolfsburg maçı Artılar ve Eksiler

    Çok zor bir 90 dakika bizi bekliyor. Sanırım becerilerimiz dışında biraz da şansa ihtiyacımız olacak.
    Grupta Wolfsburg 3 puan ile ikinci sırada biz ise henüz puan alamadık. Dolayısıyla puanla dönmemiz gereken bir karşılaşma.
    Fakat kesinlikle Rusya'da yaptığımız hataya düşmemeliyiz. Öncelikle oyunu kontrol etmeli ve bireysel hatalar yapmamalıyız. Basit oynamak gerek bu tür maçları.
    Rakip CSKA dan son derece çabuk ve hızlı oynayan bir ekip aynı zamanda.
    Onların en büyük artıları zaten oyunu çabuk organize etmeleri ve direk hücumu düşünmeleri. Özellikle Boşnak oyuncuları Misimovic bu anlamda çok önemli bir oyuncu. Yanlız şu bir gerçek ki bu oyuncuyu durdurmak için mesela İ.Toramanı önlibero yapılıp üstüne de markaj görevi verilirse bu maçı bitiremeyiz. Çünkü araya çok çabuk ikinci bir adamı sokuyorlar ve ellerinde iki tane komple forvet var. Yerden ve havadan son derece etkililer üstelik ikili mücadelelerde sürekli ayakta kalıyorlar. Bu anlamda Sivok ve Ferrari'ye büyük bir iş düşecek.
    Özellikle hava toplarında Dzeko'nun üstünlüğü başımızı çok ağrıtabilir. Yan toplara çok dikkat etmeliyiz. Keza Grafite özellikle driplingleri ve tekniğiyle ağır savunmamızı çok zorlayabilir.
    Şu bir gerçek ki CSKA maçında ki gibi ikinci yarı sürekli kontra yersek karşımızda Krasiç değil Dzeko ve Grafite olacak. Bu bilinçle oynamalıyız.

    Öncelikle Beşiktaş'ın bu zorlu maçlarda kolay ve çabuk gol yeme hastalığından kurtulması gerekiyor. Yani oyuna bir direnç koyması gerekiyor.
    Beşiktaş maça iki Alman oyuncusuyla başlamayı ve orta saha üstünlüğünü rakibe vermemeli. Ayrıca Yusuf'un bu maçta oynamaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü oyunu böyle kopmle oynayan takımlara karşı birde eksik kalırsanız hiç şansınız kalmaz.
    Gördüğüm kadarıyla en büyük eksileri geri dönüşlerde yer hatasını çok yapıyorlar. Çok hücumu sevdikleri için ayağa pas yapan takımlara karşı boş alan bırakıyorlar. Yani bunu set hücumlarında bile yapabiliyorlar.

    Bir şeyi ortaya koyalım. Bu tür maçlar öncelikle kaybetmeme maçlarıdır. Biz maalesef Manu değiliz içerde dışarda mutlak 3 puan için oynayalım. Bu maçta öncelikli hedef kontrollü oyun ve 1 puan olmalı. Eğer ki rakibin zaaflarını kullanabilirsek bundan yararlanabiliriz.

    Maça kesinlikle Nobre ile başlamalıyız. Bunun nedeni Bobo'ya karşı olmam değil fakat rakibin kendi sahasında ne kadar rahatsız edersek organize olmalarını o kadar geciktirmiş oluruz.
    Oyunu kontrol etmek içinde iyi bir Tello ve Tabata'ya ihtiyaç var.

    Bu maç için düşündüğüm kadroya gelince ;


    Şansımız açık olsun umarım kazanırız...

    3 yorum:

    Adsız dedi ki...

    nobre degil bence bobo oynamalı.

    Kadir Er dedi ki...

    Normalde bende Bobonun oynamasını isterim fakat bu maçın taktiği icabı Nobre yararlı olur...

    Adsız dedi ki...

    inşallah alırız.