rss
twitter

    19 Ekim 2009 Pazartesi

    TSL 9.HAFTA II BEŞİKTAŞ - KASIMPAŞA

    Kazanan haklımıdır ya da kazanmak herşeyin üstünü örter mi ? Sonuç futbolun doğasında ki en yegane başarı derecesidir belki ama bu bize bazı şeyleri anlamamız için yeterince yardımcı olmuyor.

    Hani derler ya, futbol basit bir oyundur ama en zoruda basit oynamaktır diye. Ne kadar doğru söylemişler. Aslında futbol basit olduğu kadar ilginç de bir oyun. Düşünün ki sezonun başında birçok maçta hatta Galatasaray maçını da içine katarsak oyun olarak bize maç kazandıran şu haftalarda ki oyunumuzdan daha iyiydik.

    Mustafa Denizli'nin Toraman tercihi mevkii seçimi, Yusuf ısrarı yada bir başka kadro tutarsızlığı hakkında yazmak istemiyorum. Çünkü anladım ki bunları yapması onun kendi karakteri. Yani Mustafa Denizli işte bu. Herzaman da bunu yapacak. Bu yüzdendir ki iki sene üst üste başarılı olamıyor. Bu yüzdendir ki şampiyon olunmasına rağmen görevinden alınıyor. Kısaca anlatmak istediğim bize yanlış gelenler onun için birer tespit. Sonuç olarak o bu takımın patronuyken hiçbir zaman bir sistemimiz de olmayacak bir standarımızda.

    Fikstürün bize getirdiği kolaylık maxiumum şekilde kullanılınca arayı kapar gibi olduk birazcık da olsa. Aslında önemli olan Trabzon deplasmanına kadar kaybetmemek. Yani puan kaybetmemek. Eminim ki bu süreçte doğal olarak kayıplar yaşanacak zirvenin diğer adaylarından ve eminim ki biz kazanırsak geçen seneki yaşananlar tekrar hafızalar da anımsanacak.Bu uğurda birazcık şansa birazcık da istikrara ihtiyacımız var. Bu istikrarı içimizde yaratabiliriz yeterki hocamız bunu bizden esirgemesin.

    Maçta maçın önüne geçen bir diğer konu tribünlerin öfkesinin hala devam etmesiydi. Özellikle gol sonralarında Demirören ve ekibi istifaya davet edilip maçın içinde takımın desteklenmesi zekice gönderilmiş bir mesajdı. Sözün özü Beşiktaş taraftarı artık günü kurtarmakdan ziyade geleceği kurtarmak istiyor. Daha doğrusu kurtarılmasını istiyor ve bunun yolu yapılacak kongreden geçiyor.

    Taraftar bunu istiyor. Taraftar bunu istiyorda peki hakem ne yapmak istiyor ? Kasımpaşa'nın ataklarını bir sartı kartı göstermek uğruna keserek yada Ferrari-Cenk mücadelesinde tuhaf bir penaltı ve kırmızı kart göstererek. Aslında bir istikrar da hakemlere lazım. Galarasaray-Trabzonspor maçında Arda kartlık pozisyonlarda birinde uyarı alıp birinde sarı kart gösterilirken Ernst ise uyarılmadan çift sarıdan atılırken ya da Cenk hafif bir darbeyle taklalar atarken Servet-Serkan mücadelesinde "Servete" maruz kalan Serkan'ın düşmesine devam kararı verilirken aklımıza hep gelen düdüklerdeki istikrar.

    Aslında herkese bir istikrar lazım. Ama herşeyden önce bize lazım...


    Not : Aramıza yeni katılan Cuneyt Fatih arkadaşımıza hoşgeldin demek istiyroum. Yazıların devamını dilerim...

    3 yorum:

    asist time dedi ki...

    tabatayı nasıl buldunuz kadir bey:)

    Kadir Er dedi ki...

    Biraz iyi biraz vasat :)
    Tabata faydalı olabilir aslında.
    Ama bu kadar değişken bir kadroda zor gözüküyor...

    asist time dedi ki...

    bence direk kaleye topu tasıyan ve ileride servisci bir oyuncu takıma yarar saglayabilir.