rss
twitter

    12 Ekim 2009 Pazartesi

    Besiktas 91 - 85 Kepez Belediyesi


    Ilk Yarı Itibari ile;

    Skor acısından 43-40 Besiktas ustunlugu ile gecildi. Kepez Belediyesi'nin maçın basında ki inanılmaz uc sayı yuzdesi ile öne sıcraması ile acılan fark özellikle Chatman'ın kısalara baskısı ve Fletcher ve Cevher ikilisinin hucumda pas dagıtımında onemli rol oynaması ile ilk yarıyı Besiktas 43-40 onde gecti.

    Eksiler;

    - Oncelikle gecen sezon ki en buyuk kanayan yaramız olan Muratcan Guler'in kotu performansı devam ediyor. Ne savunmada katkısı var ne de hucumda Akatlar'da artık ilk macta "Yeter Muratcan Guler, Yeterr " diye tezahuratlar baslayabilir.

    - Ikinci en buyuk eksiğimiz ribaundlar. Cok sayıda hucum ribaundu verdik. Ozellikle Haluk'un kesinlikle ribaundlara katkıda bulunması lazım.

    - Brad Newley'i hiç dinlendirmiyoruz nerdeyse. Sonucta fiziksel olarak ust duzey bir oyuncu degil Newley. Ozellikle sert savumalara karşı direnci cok cabuk dusebilir. Tamam hucumda yeterli katkı alınıyor olabilir ama Newley'i dinlendirmemiz lazım.

    Artılar;

    - Ilk yarı itibari ile göze çarpan en buyuk değişiklik; hucumda ki inanılmaz top paylasımı ve olusan hucum setleri. Ilk yarı da gozume carpan en az 5 hucum seti izledik. Hakan Demir ile neredeyse bu sayı 2 bile degildi. Gercekten ozlemişiz.

    - Göze çarpan bir diğer özellik ise kesinlikle dinlenmiş Chatman'ın 6 dakikada nasıl oyunu hemen cevirmesi. Iste Engin'in transferinin ne kadar buyuk bir anlam kazandıgını birkez daha şahit olduk. Oyun içerisinde dinlenerek 25 dk oynayan Chatman 'dan cogu zaman max. katkıyı alacagımızı dusunuyoruz. Iste aynı paralellikte Newley'i de dinlendirmemiz şart.

    - Bir diğer dikkatimi çeken olay ise; hiç şuphesiz Newley'in hucumda katkısı. El uzerinden atmasını birak kendi şutunu dahi kendi yaratabiliyor. Newley uzun yıllar boyunca aradıgımız pure shooter tipine uyan bir şutor.

    Mac Geneli;

    Macın sonunda galibiyet getiren isim olan Chatman'ın inanılmaz uclugu ile 91-85 skorla alınan galibiyet Efes Pilsen'in işine yaradı. Yanlız son 16 saniyede fark 5 iken neden illa şut kullanılır anlamak mumkun degil hiç riske edilmeyecek bir olay iken koçun haberi ile yapılan hucum ise coaching hatası eger oyuncu bireysel olarak o sutu kullanmışsa tamamen oyuncu hatası ile Kepez Belediyesi bir nevi kendi şansını kendisi tepmiş oldu.

    Ilk yarıda ki degerlendirmelerimiz o kadar dogru ki, Ikinci yarıda sanki hoca da aynı dusuncede idi. 2. yarıda Muratcan Guler hiç sure almadı. Ve en onemlisi dinlenmiş bir Chatman'ın macın en krtik anlarında takıma nasıl direk katkı sagladıgına sahit olduk.

    Alex Gordon'ın inanılmaz yuzdeli oyunu olmasa mac ikinci devre 15'e giderdi. Hem hucumda hem de savunmada 3 oyuncu donusumlu olarak max. verimlilikle oynuyor. Hucumda bu isimler Newley-Chatman Cevher. Savunmada ise bu isimler Fletcher-Haluk ve Engin. Engin'den yeterli savunma katkısı alınamasa da olası Ermal transferi ile savunma yonu olması yeterli olacak 3 numara ile butun delikler kapanacaktır.

    Takımın en buyuk artısı cok cesitlili hucum sistemleri. Takımda 4 oyuncuya ozel ayrı ayrı hucum sistemleri gozumuze carpıyor. Ozellikle Newley ve Cevher için hazırlanan hucum setlerinde ki top paylasımı zona karsı Fletcher'ın kendini yuksek posta cekerek kısa oyuncunun adamından kurtulması ile hucumda 2'e 1 yakalaması gibi onemli set hucumlarına sahibiz.

    Takımın en buyuk eksileri ise hiç kuşkusuz Muratcan Guler'den savunmada ve hucumdan hiç alınamayan katkı ve verilen hucum ribaundları.

    9 yorum:

    Adsız dedi ki...
    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
    Adsız dedi ki...

    yazınızı okudum. gerçekten mantıklı değerlendirmeler yaptığınız için kafama takılan 2 soruyu size sormak istedim. cevaplarsanız sevinirim. 1.cisi maç boyunca Arda Vekiloğlu Gordona önlem almamız gerektiği,alan savunmasını denememiz gerektiği konusunda eleştirilerde bulundu. önlem almamayı anlayabiliyorum sonuçta Chatman savunmada ne kadar agresif olursa o kadar yorulacağı için hücum performansı düşebilir. bu yüzden maçta 1-2 dk yaptığı baskıyı sonuç getirmesine rağmen devam ettirmemesi bana mantıklı geliyor. ama bizim koçun gerçekten hiç alan savunması denememesinin nedenini merak ettim. sence denemeli miydi?neden? diğer sorumda bizim Ermalla ilgilendiğimiz söyleniyor en azından bir yerli pota altıyla ilgilendiğimiz aşikar. herkes bunu alırsak yabancı hakkımızı 3 numaraya kullanırız diyor. bu bir temenni mi? yoksa yönetimden yada koçta herhangi biri yerli pota altıyla ilgilendiğimizi söylediği gibi(ntvspora biri bağlandı söyledi) biri çıkıp 3 numarayla ilgileniyoruz dedi mi? senin bir bilgin var mı? uzun oldu kusura bakma. şimdiden teşekkür ederim.

    asist time dedi ki...

    Estagfurullah ne demek. Oncellikle bloga ilgi ve alaka gosterdiğiniz icin tesekkur ederim.

    Ilk sorudan baslamak gerekirse; Burak Hoca takımın başına geçtikten sonra gecen sezon Galatasaray macında yaptıgımız alan savunmasından ne kadar basarısız oldugumuzu gorduk. Bunun nedeni ise fast break baskbolu oynayan takımlara karsı alan savunması yapmak facia olur cunku bir anca farkı acar giderler. Bunun bir cok ornegini gectiğimiz gunlerde gorduk. Mesela Efes Pilsen-Fenerbahce final serisinin ilk macı. Ve Avrupa Şampiyonasında Slovenya ve Fransa maclarımız.

    Kepez Belediyesi de aynı tarz basketbolu benimseyen bir takım. Sete set basketbolu oynasalar zaten bu kadar verimli oynayamazlar. Hızlı basketbolu oynamaların sebebi zaten bir yem rakipler alan savunmasına dusurup rakibin direncini erkeden dusurmesidir.

    Takımımız atletik olsa yani atıyorum Chatman-Sinan-Apodaca-Haislip-Cevher gibi bir takım olsa istediğin kadar alan savunması yap cunku hem 3 e 2 alan savunmasında hem de 2 e 3 alan savunmalarında boslukları cok rahat doldurabilirler.

    Ama bizim takımda 2 ye 3 alan savunmasını ele aldıgımızda onde ki ikili Chatman-Newley ama arkadaki uclu 37 lik Haluk ortada Fletcher ve Cevher bu uclu ile kayarak yapılan savunmalarda oyuncu kaybetmeleri cok beklenir bir olay. Yani takımımızın hem Alan savunması yapabilecek basarılı atletik oyunculara ssahip degil hem de bu tur takımlara karşı yapılacak alan savunması rakibin ekmegine yag surer.

    Biz ne zaman alan savunma yaparız diye sorarsanız da dış oyuncuları etkili olan hızlı koşarak hucum eden takımlara karsı degil. Sete set hucum oynayan ve iyi bir uzun rotasyonu bulunan takımlara karşı oynarız.

    asist time dedi ki...

    Diğer soru icin de olası Ermal transferi ile beraber zaten tek eksik nokta 3 numara pozisyonunda kalıyor. Diper takımlara karsı da 3numara pozisyonunda cok gerideyiz. Yani soyle dusunelim her mactan sonra ayakta alkışlasam da o pozisyon da hala Haluk Yıldırım oynuyor.

    Adsız dedi ki...

    teşekkür ederim cevaplar için. yanlız anladığım kadarıyla resmi bir ağızdan 3 numara için arayış dile getirilmemiş. umarım böyle bir fırsatımızda varken yönetim kaynak ayırır da böyle bir oyuncu alınır çünkü gerçekten taraftarı salona çekebilecek bir takım var.

    Adsız dedi ki...

    ismail abi ben doğukan yoksun bayadır nerelerdesin?

    asist time dedi ki...

    merhaba dogukan, tatili biraz uzun tuttuk diyelim :)

    Adsız dedi ki...

    msnye girmiyormusun abi ?

    Adsız dedi ki...

    baxter'ı da unutmamak lazım. Diper macları cok iyi performans sergiledi.