rss
twitter

    28 Temmuz 2008 Pazartesi

    Solomon Nba Yolunda !


      Ülkemizde daha önce Efes Pilsen ve son olarak da Fenerbahçe Ülker forması giyen ve taraflı tarafsız herkes tarafından beğenilen oyun kurucusu Willie Solomon un Avrupa’ dan eski takımı Maccabi Tel Aviv ‘ in uzun süredir ilgilenmesine karşın NBA takımlarından Toronto Raptors ile minimum kontrata imza atmak üzere olduğu belirtildi. Willie Solomon Fenerbahçe Ülker’in son iki sezondaki şampiyonluğunda en büyük pay sahiplerinden biri olmasının yanında Türkiye’ nin en iyi oyun kurucularından biri idi. Solomon 2001 Nba Draftında 2. Tur 33. Sıradan Vancouver Grizzles tarafından draft edildi. 

      Nba de ilk sezonun da 62 maçta 5.2 sayı ortalama tutturan Solomon bir sonra ki sezon Avrupa’ nın yolunu tuttu. 2002/2003 sezonunda Yunanistan’ ın Aris takımına transfer olan Solomon Yunanistan’da takımın FIBA Europe Challenge Cup kupasını kazanmasında önemli pay sahiplerinde biri olarak Avrupa kariyerinde harika bir başlangıç yapmış oldu. Ardından İsrail’ in Hapoel jeruselam klubüne geçen Solomon orada da inanılmaz bir başarı göstererek 23.4 sayı 3.2 asist ve 3.8 asist ortalamaları tutturarak Uleb Cup şampiyonluğunu kazandırdı. 2004 sezonun sonunda Avrupa’ nın hit guardlarından biri olmayı başaran Solomon 2004/2005 sezonunda Efes Pilsen’ e transfer olarak ilk kez Euroleague de boy gösterme şansı elde etti. Euroleague de ilk maçında Estudiantes’ e karşı 24 sayı 7 asist lik bir performans sergileyerek daha ilk maçından beklentileri çok rahat karşılayabilen ve üst sınıf bir guard yeteneklerine sahip olduğunu bütün basketbol severlere göstermişti. Aynı sezon içerisinde Euroleague de Olympiakos a 25 sayı Partizan ‘ a 35 sayı Bologna’ya 26 sayı bırakarak takımının o sezon Panathiniakos ile Final Four a kalma playofflarına kalmasında önemli bir rol oynamıştı.Özellikle playoff larda Yunanistan’ da ki ilk maçta harika performans sergileyip hakemlerin inanılmaz kararları ile uzatmada 102- 96 kaybedilen maçtan sonra Istanbul’ da ki ikinci maçta uzun yıllar unutulmayacak bir performans sergileyerek maçın kazanılmasını sağlayan ve son saniyede ilk maçı nazire yaparcasına topu Panathinaikos benchine göndermesi ile de bütün Türk basketbolseverlere ilginç bir anı olarak hafızalara kazınmasını sağladı. Aynı sezon Efes Pilsen forması ile Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonluğu da kazanan Solomon artık Avrupa da başarı ile özdeşleşmeye başlamıştı. Bütün basketbol severler için artık başarı eşittir Solomondu. 2005 / 2006 sezonunda İsrail’in Maccabi Tel Aviv e transfer oldu. İsrail liginde de alışkanlıklarından vazgeçmeyen Willie Solomon hem İsrail Kupası hem de Israil Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Ve 2006 sezonunda tekrardan Türkiye’ye gelerek Fenerbahçe Ülker takımına transfer oldu.Son 2 sezonu Türkiye de geçiren Solomon taraflı tarafsız herkes tarafından sevilen bir basketbolcu idi. Mental açıdan disiplinsiz tavırları sıkça basına yansısa da saha içerisinde her zaman şapkadan tavşan çıkartır gibi takımı sırtlayıp götürmesini bildi ve son iki sezonda Türkiye’ de şampiyonluk kazanan Fenerbahçe Ülker takımın en önemli oyuncularından biri idi. 
      Başarı eşittir Willie Solomon bu yadsınamaz bir gerçek kariyeri de bunu apaçık göstermekte Avrupa kariyeri boyunca her sezon şampiyonluk kupası kaldırabilen yegane oyuncu olmalı;

    2002/2003 Aris | European Challenge Cup Şampiyonluğu
    2003/2004 Hapoel Jeruselam | ULEB Cup Şampiyonluğu
    2004/2005 Efes Pilsen | Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonluğu
    2005/2006 Maccabi Tel Aviv | Israil Ligi Şampiyonluğu
    2005/2006 Maccabi Tel Aviv | Israil Kupası Şampiyonluğu

    2006/2007 Fenerbahçe Ülker | Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonluğu

    2007/2008 Fenerbahçe Ülker | Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonluğu

    http://www.ajansspor.com/basketbol/tbl/h/20080728/willie_solomon_nba_yolunda.html

    Hiç yorum yok: