rss
twitter

    31 Temmuz 2008 Perşembe

    IBF Welterweight Şampiyonluk Maçı; JUDAH & CLOTTEY


    Geçen hafta sonu gerçekleşen ve WBA Welterweight şampiyonluğunun el değiştirdiği karşılaşma olan Antonio Margarito – Miguel Cotto karşılaşmasının heyecanının ardından, aynı sıklette bu kez IBF şampiyonluğu için kıyasıya bir mücadele yaşanacak…

    Daha önce iki kez Dünya şampiyonluğu sevincini yaşayan A.B.D.’li boksör Zab Judah ile sadece bir kez unvan maçına çıkıp bu karşılaşmasında ise ringden mağlup ayrılarak henüz Dünya şampiyonluğu sevincini yaşayamamış Ganalı boksör Joshua Clottey arasındaki karşılaşma sonucunda IBF Welterweight şampiyonluğunun yeni sahibi olacak. Bu karşılaşma 2 Ağustos cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece A.B.D.’nin Las Vegas şehrindeki Nevada eyaletinde yer alan Palms Casino’da gerçekleşecek.

    İki kez Dünya şampiyonluğuna ulaşmış Zab Judah bu karşılaşma öncesi kariyerinde 36 galibiyet bulunurken 5 de mağlubiyeti bulunuyor. 36 Galibiyetin 28’ni nakavtla elde ederken, 5 kez boynu bükük ayrıldığı ringden bunun iki kez karşılığı da nakavtla oldu. Ganalı rakibine nazaran daha tecrübeli ve önemli isimler ile ringde yer alan Zab Judah bu sıkletin birkaç sene öncesinde WBC, WBA ve IBF kemerlerini aynı anda elinde bulundurmayı da başarmış bir boksör. Bugüne kadar karşılaştığı rakipler arasında, Floyd Mayweather Jr., Kostya Tzsyu, Miguel Cotto, Cosme Rivera ve Cory Spinks gibi rakipler bulunuyor. Babası Joel Judah aynı zamanda oğlunun antrenörlüğünü de üstlenmiş durumda. ‘Süper’ lakaplı boksörün gerçek ismi ‘Zabdiel Judah’. 27 Ekim 1977 doğumlu boksör, ters gardlı bir stile sahip. Dokuz kardeşli Judah ailesinde Zab Judah ile birlikte Daniel Judah ve Josiah Judah’ta profesyonel boksör olarak yaşamlarını sürdürmekteler.

    16 Mart 1977 tarihinde Gana’nın başkenti Akra’da doğdu. ‘ The Hitter ‘ lakaplı boksör New York’ta yaşıyor. Bugüne kadar çıktığı karşılaşmalarda, 37 karşılaşmasında 34 galibiyet 2 mağlubiyet ve 1’de sonuçsuz kalmış karşılaşması bulunuyor. 2006 Senesinde önemli bir çıkış gösteren ve kendini Dünya sıralamasının da iyi bir yere gelen boksör, Antonio Margarito’ya karşı çıktığı unvan maçını kaybederek Dünya şampiyonluğu isteğini bir süre ertelemek zorunda kalmıştı. Şimdi, bu şans kapısını Afrikalı boksörün tekrar çalmış durumda. Kariyerindeki en önemli galibiyeti birkaç sene önce vefat eden bu sıkletin en önemli boksörlerinden kabul edilen Diego Corrales’e karşı kazanmıştı. 

    Bu karşılaşmanın galibinin IBF şampiyonluğunu yeniden kazanacağını hatırlatacağımız gib, Antonio Margarito’ya karşı kemer birleştirme maçına çıkması da kuvvetli bir olasılık.

      HABER : KORAY ŞARKAYA

    Hiç yorum yok: