rss
twitter

    22 Aralık 2010 Çarşamba

    CTRL + Z || Hedo Turkoglu @ Orlando Magic


    O kadar yoğun bir haftayı geride bıraktım ki Hidayet Türkoğlu'nun takasını dün şans eseri maç da öğrendim. Önce bi nasıl yani ya acaba eski maç yayını mı filan derken yoğunluktan takas olduğunu geçte olsa öğrenmiş oldum. Öncelikle bu takas da en çok sevindiğim konu Otis Smith'in tükürdüğü yalaması oldu. Peki Otis Smith ne demişti bi hatırlayalım isterseniz;

    Hedo'yu Kaptırarak Paçayı Kurtardınız.
    Orlando Magic genel menajeri Otis Smith, Portland Trail Blazers'ın genel menajerini arayarak başlıktaki cümleyi sarfetmiş. Açık açık Blazers'ın kaçırdığı birşey olmadığını, Hedo'nun başka takımla imzalamasına sevinmeleri gerektiğini belirtmiş.

    Peki biraz da parke üzerine geçelim; Açıkcası takasdan geç haberim olduğu için NBA yazarlarının birkaçını okuma şansı buldum. Birçoğunun görüşüne katılamaycağım bence Orlando Magic her ne kadar şu sıralar süre gelen yenilgi serilerinden ötürü üzerlerinde ölü bir toprak olsa da takaslar sonrasında bence Doğu'nun şampiyonluk adaylarından biri oldular. Bir kere Arenas bu hali ile bile Jameer Nelson dan kat ve kat daha iyi bir guard. J-Richardson ın da Vince Carter'a göre daha faydalı olacağını düşünüyorum. Hiç yoktan artık ceza atışlarını atacak oyuncuya sahip oldular ama en önemlisi Hidayet Turkoglu'nun Dwight Howard'ı pota altında etkinliğini arttıracak olması. Şu an için en büyük sıkıntı pota altında uzun eksikliği. Rotasyon içerisinde guard rotasyonu şişmiş durumda Guardlardan biri (Jameer-Duhon (Hakikaten Orlando Duhon'u niye aldı =) ) Jwill) + Q.Rich paketine karşılık bir uzun takas edeceklerini düşünüyorum. Aslında Phoenixden gelen E.Clark üzerine durulursa iyi bir rotasyon oyuncusu olabilir ancak şu an için onun gelişimini bekleyecek riski alırlar mı, hiç sanmıyorum.

    Biraz da bardağın boş tarafından bakalım; Son 2 yılda nerdeyse hemen hemen birçok basketbolseverin dilinde olan yorumu biz de yapalım; hem Arenas hem Hidayet hem de J-Rich top elinde olunca etkin olan oyuncular =)) bu yorumu Hidayet'in Toronto gittiği ilk günden bu yana en az 1000 kere duymuşumdur. Açıkcası benim en büyük endişem Arenas'ın Orlando'yu da dağıtması olur. Hele bi de benchden gelmeye devam ederse oyuna her girdiğinde kendini göstermek için hücum da yanlış şut tercihleri ile takımın direncinin kırılmasına neden olabilir. Bununla birlikle Hidayet'in de kendini yeniden gösterme çabaları takıma olumsuz yansıyabilir. Ancak Hidayet için durum biraz farklı çünkü Hidayet, Phoenix de oyunu kontrolu eline aldığında çoğu zaman takıma katkısı olumlu yönde olmuştu. Bunu Phoenix de Zach Randholp gibi 4 numaralarla güreşmeyi bırakıp benchden 3 numarada gelmeye başladığı maçlardan biri olan Memphis maçında görmüştük. Inşallah Hidayet 2 sene önce olduğu gibi yine Orlando Magic ile beraber çok önemli başarılara imza atar.

    4 yorum:

    Unknown dedi ki...

    Guard rotasyonu çok şişti yalnız.
    Reddick, Arenas, Duhon, Jameer, Jay Will oldukça fazla.
    Reddick gerçi iyi bir şutör ve izlediğim kadarıyla oyununu geliştirmiş Van Gundy ona 2 numara olarak iyi bir rol biçmiş ve bu aralar fenada oynamıyor. O bölgede Jason Richardson ile hatta Arenas'ın da 2 numara oynayabildiğini biliyoruz sorun yaşamazlar.
    Hidayet yeniden bildiğimiz pozisyonuna geri döndü ve etkili oynuyor. Q.Ric nerelerdedir bilgim yok o yüzden Hido'nun olası sakatlık ve faul problemi çok etkiler.
    Hali hazırda en taze sıkıntıyı uzun rotasyonunda yaşıyorlar,
    bence bir şekilde Jameer yada Duhon'u takas edip Howard'ı yedekleyecek iri bir 5 numara lazım onlara. Ama en büyük sorun, Orlando oyununun temel planlarından biri olan üretkenliği, eşleşme problemini ve Hidayet ile beraber en iyi uygulayan Rashard Lewis artık yok.
    Mevcut Bryan Adams ise iyi bir şutör ama o seviyelere çıkamaz.

    Unknown dedi ki...
    Bu yorum yazar tarafından silindi.
    asist time dedi ki...

    Bakalım bütün gözler Otis Smith'de. Dün de maç sırasında bir uzun baktıklarını ifade etmişti. Gelecek uzunun vereceği katkı bence Orlando'nun nereye kadar gideceğini bellirleyecektir. Bence Arenas ve J-Rich in de henüz sisteme adapte olduğunu söyleyemeyiz.

    Unknown dedi ki...

    Gilbert Arenas çok karakterli bir oyuncudur. Çok beğenirim.
    Utah-Wasgington maçından sonra zaten Deron Williams son saniye basketi basketinden sonra onunla ilgili çok güzel şeyler söylemişti.
    Kısaca Arenas'a kişisel olarak inanan ve güvenen biriyim. İllaki bir yerden girecektir takıma.
    Ama uzun sorununu çözmeleri lazım.
    Not : Tüm maç yokları oynayan fakat maçın sonunda 8 sayıya imza atıp maçı koparsada Jameer Nelson bence bu takıma pek bişey katmıyor...