rss
twitter

    24 Aralık 2010 Cuma

    Beşiktaş CT vs. P. Karşıyaka || Maç Günü Üzerine


    Bilindiği gibi hafta içi Avrupa kupasında grubun son karşılaşmasına çıkan Pınar Karşıyaka deplasmanda son derece hain çirkef ve şerefsizce yapılmış bir saldırıya uğramış ve önemli bir badire atlatmıştı. Ancak hadisenin asıl boyutunun ne olduğunu önce herkes gibi bizde bilemedik. Zira görsel ve yazılı medyanın çok büyük bir çoğunluğu durumun ne olduğunu tam anlamıyla gözler önüne sermedi. Bununla beraber TBF federasyonu da her zamanki klasik tutumlarından birini sergileyerek olaylar karşısında kayda değer ne bir basın açıklaması yapmış ne de ciddi bir görüntülü beyanat vermiştir.

    Tüm bu verilerin ışığında Karşıyaka’dan kulübümüzle hafta sonu oynayacağı maç için ileri bir tarihe erteleme talebi geldi. Oyuncularının zihinsel açıdan oldukça yıprandığını ve bunu aşmak içinde en azından belli bir süre istediler. Şimdi gelişen olaylar ışığında empati yaparsak Karşıyaka’nın bu isteğinde haklılık payı olduğunu görmekteyiz.

    Gelişmenin ikinci kısmı ise bundan sonra başlıyor. Erteleme talebine TBF olumsuz yanıt verirken maçı Cumartesi saat 15 : 00’den Pazar saat 15 : 00’e alıyor. Fakat bu noktada kararın ne şekilde alındığı kulüplerin bu konuda anlaşma sağlayıp sağlamadığı hakkında net bir bilgi yok. Dahası müsabaka hükümlerinde yazdığı gibi talimatnameler uygulansa bile bu tür farklı durumlarda inisiyatif alınmazsa başka hangi zaman alınacak ?

    Bununla birlikte işin Beşiktaş tarafına baktığımızda basketbol şubesinden hiçbir idareci konuyla ilgili ne bir görüş belirtmekte ne de bir açıklama yapmakta. Ligdeki her takımın menajeri idarecisi gerek maç sonrası olsun gerekse röportaj anlamında olsun açıklamalar yapıyor. Ancak Beşiktaş yöneticileri Iverson transferi dışında geçtiğimiz sezonlarda da bu sezonda ne bir açıklama yapıyor ne de durum hakkında insanları bilgilendiriyor.


    İşte bu bilgi kirliliği veya dezenformasyon yüzünden hafta sonu Karşyaka kararı protesto için maça 94 – 95 doğumlularla çıkma kararını verdi. Erteleme talebinin geri çevrilmesi neticesinde maç öncesinde iki takımın sporseverleri arasında yok yere ortamın gerilme ihtimali hiç de az değil. Çünkü bu maç hangi takımlarla olursa hafta sonu oynandığı takdirde gerilime gebedir.

    Neticede olayın iki yanı var. Öncelikli olarak kamu vicdanı kısmına değinelim Karşıyaka ciddi bir olay yaşamıştır. Daha önce olaylı geçen maçlar sonrası böyle konular konuşulmadıysa da böyle bir durumda vakaları karşılaştırmak çok yersiz. Dolayısıyla maçın ertelenmesi kamu vicdanı açısından da önemlidir.

    İkinci kısımda ise maçın oynanması durumunda yeni bir kin ve nefret tohumlarının ekilmesidir. Zaten bu konuda Türk sporu oldukça zor durumdayken işin içine birde bunu sokmak ateşe benzin dökmekle eşdeğer olur. Her şey bir yana olaya Beşiktaş açısından da bakıldığında kulübün toplum içinde nasıl bilindiğinin de en az sportif başarı kadar önemli olması gerekir. Doğru kararlar alamayan ve inisiyatif koymayan bir yöneticinin elinde kulüp insanların gözünde kötü duruma düşmemelidir.

    Oldu da bu maç oynandı ve hafta sonu Karşıyaka genç takımla maça geldi. Bizim yapacağımız tek şey maça çıkmadan hadiseyi iyi bir şekilde kapamaktır. Çünkü maçın oynanması durumunda hem gerginlik bir kat daha artacak hem de o atmosfer içinde genç oyuncular bu sefer kariyerlerini etkileyecek bir travma yaşayacaktır.

    Varsın olsun bir maç kaybedelim veya öyle gözükelim ama spor ve basketbol olarak gerçekte çok şey kazanırız.

    AMA HER ŞEKİLDE BU MAÇ ERTELENMELİDİR



    H.Yoney

    Hiç yorum yok: