rss
twitter

    26 Aralık 2010 Pazar

    Beşiktaş CT. vs. P. Karşıyaka Maçına Doğru


    Maçın başlamasına 1 saat den az bir süre kala şahsen aşağıda ki yazıda da belirtildiği gibi Beşiktaş'ın bu maçı oynanaması düşüncesindeyim. Bu maç oynanması dahilinde ileride bu maçın yankıları çok daha olumsuz yansıyacak gibi bir görüntü var. Bugün ki maça 15-16 yaşında ki basketbolcularla sahaya çıkacağını açıklayan Pınar Karşıyaka bugün bir açıklama daha yayınladı ve kararını da tekrardan yineledi;

    arşıyaka Spor Kulübü’nün Basketbol Şubesi’nden yapılan açıklama şöyle:

    “TBF’nin Kulübümüz hakkında yaptığı 24.12.2010 tarihli açıklamasından, Kıbrıs Rum Kesimi’nde uğradığımız planlı saldırıdan kurtulmamızı başta Sayın Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Turgay DEMİREL ile TBF yetkililerine borçlu olduğumuz şeklinde anlamlar çıkmaktadır.

    Kulübümüz açısından gerçek şudur ; Takımımız o geceki olayları ancak soyunma odasına girdikten sonra İzmir’e telefonla bildirilebilmiş ve Kulüp Yönetimi’nce Dış İşleri Bakanlığı’nda bulunan nöbetçi personel harekete geçirilmiştir.

    Yaşanan saldırıda esas odaklanılması gereken nokta, Pınar Karşıyaka A Takımı’nın koridorlarda yapılan çift taraflı saldırıya rağmen, soyunma odasına kadar yolunu, 5 (beş) Rum Polisi’nin yardımıyla kendisinin açmış olduğudur.

    Mahsur kalan takımımızın iki buçuk saat sonra kurtarılmış olmasından, TBF adına övünülecek bir durum yoktur. Esasen, FIBA ve Kıbrıs Rum Kesimi Basketbol Federasyonu’na önceden uyarılar yapılmış olsaydı yeterli güvenlik önlemi alınır ve saldırı yaşanmazdı.

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti Dışişleri Bakanlığı’nın Rum Kesimi’ni kınayan açıklamasında da belirttiği üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin bir takımının Rum Kesimi’nde maç yapacak olması “istisnai bir durumdur”. Bu olağanüstü duruma, maçın iddiasız olmasından hareketle, TBF kayıtsız kaldıysa ihmalkardır. Eğer, geçmişte Tuborg ve Banvit ekiplerinin uğradığı saldırıları da göz önüne alarak güvenlik önlemi talep etmesine ve teminat almasına rağmen bu saldırı yaşandıysa, TBF yönetimi “Dünya İkincisi” ünvanını taşıyan ülkemizi gereğince temsil edememektedir.

    En nihayetinde, FIBA nezdindeki tüm girişimlerine rağmen olayın cezası Rumlar açısından ödül niteliğinde ise, TBF’nin özeleştiri yapması gereklidir. Cezaya itiraz için kulübümüzden yazı bekleniyor oluşu da olaydaki bir diğer tezattır. Cezanın düşük oluşundan rahatsızlık duyan Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, Rum Polisi’nin dahi “planlı saldırı” şeklinde adlandırdığı olayda, FIBA’ya itiraz için mağdur olan Karşıyaka Spor Kulübü’nden yazı beklenmesinin nedeni bilinmemektedir.

    Durumlar bu şekildeyken, birlik olunmasını umduğumuz günlerde Türkiye Basketbol Federasyonu’nu yıpratmamak adına, yukarıdaki açıklamaları yapmaktan imtina etmiştik. Ancak, kulübümüze bir geçmiş olsun mesajı göndermeyi dahi gerekli görmeyen Turgay DEMİREL yönetimindeki Türkiye Basketbol Federasyonu’na karşı kibar davranmayı biz de gereksiz bulduğumuzdan, düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmayı uygun gördük.

    Maç ertelemeleri konusuna gelirsek, sezon başından itibaren Türkiye Basketbol Federasyonu’nun tavrı kulübümüz açısından şöyle tespit edilmiştir :

    1- İzmir’de Beko TBL 2. haftasında oynadığımız Galatasaray maçı, olumlu görüşümüz alınmadan Cumartesi saat 18:00’den Pazartesi gününe alınmıştır. Hasılat ve seyirci açısından yarı yarıya kaybımız olmuştur.

    2- Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü, İzmir’de saat 18:00’de oynamamız gereken Fenerbahçe Ülker karşılaşması yine olumlu görüşümüz alınmaksızın Pazar günü saat 13:00’e alınmıştır. Oysa bu maçtan sadece 52 saat sonra takımımız yurt dışında başka bir maç oynamak zorunda bırakılmıştır. Bir takımın iki maç arasında sahip olması gereken 68(altmış sekiz) saatlik süre takımımız açısından dikkate alınmamıştır.

    3- Kulübümüzün, bu hafta Beşiktaş Cola Turka ile İstanbul’da yapılacak karşılaşmanın ertelenmesi hususundaki teklifi ya ileri bir tarihte oynatılması veya hiç olmazsa Pazartesi gününe alınması şeklindeydi. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından verilen cevap; “Maçı Pazar gününe alıyoruz. Siz Beşiktaş’ı ikna edin. Pazartesi oynayın” şeklindedir.

    Görüldüğü üzere maç günleri ve saatlerinde kendince gereklilik gördüğünde hüküm vermekten kaçınmayan Türkiye Basketbol Federasyonu son müracaatımızda kararı Beşiktaş Yönetimi’ne bırakabilmiştir. Pınar Karşıyaka olarak, bundan böyle biz de olurumuz alınmadan hiçbir maç saatimizin değiştirilmesine rıza göstermeyeceğimizi bildiririz.

    Diğer taraftan, her ne kadar TBF yaşanan olayları hafife almış olsa da bizim için sporcularımızın sağlığı, maç sonuçlarından önde geldiğinden, Beşiktaş Cola Turka maçında Genç Takım oyuncularımızla mücadele edeceğimizi bir kez daha saygıyla duyururuz.

    Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Şubesi”

    Hiç yorum yok: