rss
twitter

    27 Aralık 2010 Pazartesi

    Yine Yeni Yeniden


    Beşiktaş Cola Turka basketbol şubesinde neredeyse her sene yaşanılan maddi sıkıntılar bu sezon da gün yüzüne çıkmış oldu. Haber1903 sitesinde kaptan Cevher Özer'in yaptığı açıklamaya göre; 3-3,5 aydır maaşını alamayan basketbolcular idmana çıkmayarak protesto etme kararı almışlar. Maaşı ödenmeyen oyuncular arasında acaba Allen Iverson var mı çok merak ediyorum (şu an için Iverson'ın maaşlarında sıkıntı olmadığı yönünde haberler var), yalnız Iverson'ın şu kısa Avrupa kariyerinde yaşamadığı tecrübe de kalmadı;

    - Hemofarm maçında 3 defa 15 sayı farkdan yakalanarak kaybedilmesi.
    - Göttingen maçının tekrarı.
    - Pınar Karşıyaka maçında 15-16 yaşında ki çocuklarla maç yapması.
    - Ve şimdi de; idmanın protesto edilmesi ..

    Konuya geri dönecek olursak; Yanlış hatırlamıyorsam Yıldırım Demirören başkanlık seçimleri sırasında Telegol'e katıldığı program da basketbolun kendi kendini götürmediğini ve Beşiktaş futbol şubesinin her sene kar ettiğini ve futbol şubesinden de amatör branşlara para gittiğini ifade etmişti. Insan ister istemez şunu sormadan edemiyor peki bu aşağıda ki gelirler nereye gidiyor ??

    - Spormax 'den Yayın Gelirleri
    - Avrupa Maçlarında Eurosport2 den Yayın Gelirleri
    - Beşiktaş Cola Turka Isim Sponsor Geliri
    - Akatlar Cola Turka Isim Sponsor Geliri
    - Salonun içerisinde ki reklam panoları gelirleri
    - Ve en önemlisi Iddia Gelirleri
    - Bunlara daha da kombine ve bilet satış gelirlerini de ekleyebiliriz.

    edit: Aşağıda bulunan kayıtda ki yorumlar olsun veya diğer forum ve sitelerde ki yorumlar olsun çoğu taraftarın bir isyan bayrağı çektiği ve neden şube kapatılmasına varan yorumlar yapıldığını görünce amatör branşlar konusunda çok yakınımızdan bir takım; Fenerbahçe klubunu örnek almamız gerektiğini düşünüyorum.

    Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı; Ulker
    Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı; Aras Kargo
    Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı; Kiğili Giyim
    Fenerbahce Kadın Voleybol Takımı; Acıbadem Hastanesi

    Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım bu oluşumu sağlamak için planları 2 sene önce attı. 2 sene önce şurada yaptığı açıklamada amatör branşlara yapılan harcamaların vergiden düşülmesi gerektiğini ifade etmişti. Belirtilen yasa da ileriki zamanlarda çıkmış oldu. Internetden hızlıca biraz araştırdım en yakın tarihten şu haberi bulabildim. Haber de belirtildiği gibi "Sponsorluk yasası ile spora verilen destekler vergiden düşülüyor" Peki biz neden böyle bir yol izlemiyoruz merak ediyorum, çünkü birçok Beşiktaş'lı zengin iş adamı var ve klubümüz bu zengin iş adamlarına teklif de bulunabilirler. Bu sayede hem amatör branşlar hem klüp hem de sponsorlar kazanmış olur.

    Hiç yorum yok: