rss
twitter

    16 Nisan 2009 Perşembe

    Yeni Sezon da Yerli Piyasası

    Normal sezonun bitmesine artık 4 hafta kaldı. Ve sözleşmesi biten bir çok oyuncu artık yeni sezonların planlarını kuruyor olmalı. Ligimizde sozleşmesi biten kalburustu sayılabilecek makul sozleşmeli oyunculara bakmak gerekirse;


    1) Evren Buker



    Hiç kuşkusuz bu yıl çok verimli bir sezon geçiriyor. Muratcan Guler'in kontratı da dusunuldugun de daha makul olup cok daha yarar sağlayabilecek bir oyuncu.






    2) Murat Kaya


    Murat Didin doneminde cok almaya calıstık ama Galatasaray ile 3 yıllık sozleşme imzalamıstı. Sozlesmesi bu sezon sonu bitiyor. 3 yıl once almayı basaramamıstık umarım yeni sezonda takıma kazandırırız.







    3) Asım Pars




    Serbest kalacak uzunlardan Oguz Savas - Kerem Gonlum - Ermal Kurtoglu'yu bir kenara bırakırsak belki de piyasada ki en iyi verim alınabilecek yerli 5 numara.






    4) Ümit Sonkol


    Kariyerinin en iyi doneminde yani gecen sezon biter bitmez. Mersin ile sozlesme imzaladı. Bu sezon Mersin'de ilk 18 hafta 10 sayı üzerinde sayı bile bulamadı. Eski performansından cok uzakta. Yine de önemli bir bench derinliği katacak seviyede bir oyuncu.









    5) Erkan Veyseloglu



    Gecen sene iyi bir rol oyuncusu olan Erkan bu sene Banvit de cok fazla goze carpmamasına ragmen yine de ust seviye de onemli roller alabilecek kapasite 3+2 yi dusunursek iyi yerliler de takım da onemli parca olacaktır. Madem Omer Unver den yararlanılmıyorsa Haluk'un yanında yerli bir uc numara daha bulunması lazım.



    6) Engin Atsur




    Şu anda sakatlıgı bulunsa da artık TBL de patlama yapacak bir sezona ihtiyacı var Engin gibi takım oyununa önem veren her daim takım disipline sahip bir oyuncu. Engin transferi demek Chatman'ın ara ara 2 numara oynaması demektir. O kadar gözle gorunur cok spektekif bir guard degil belki ama takım oyunu dusunulurse takıma her anlamda direk katkı sağlayabilecek bir oyuncu. Bir takımda Engin ve Haluk varsa başka ne istenir ki ...





    7) Yunus Çankaya

    Son maçlarda önemli katkılar veriyor. Şut stili Serkan Erdogan'a cok benziyor. Ama hucumda tek eksiği şut atarken topu elinden cok yavas bırakıyor. Savunma olarak da hiçbir zaman boş vermeyen disiplinli bir savunması var belki fiziksel olarak cok eksiği olsa da bench de derinlik yaratabilir.

    8) Fatih Solak

    Sadece ve sadece olası rotasyon da pota altında sertlik kazandırabilecek bir oyuncu. Açıkcası Burak Hoca'nın sistemine uymayan bir oyuncu oldugunu dusunuyorum.

    Hiç yorum yok: