rss
twitter

    16 Nisan 2009 Perşembe

    Yeni Sezon da Alınabilecek Avrupa'lı Uzunlar

    Bilindiği gibi gelecek sezon 3+2 kuralı uygulandığın da en az 2 oyuncu Avrupalı olması lazım. Chatman ve Baxter'ın varlığı ve takımda kalması ihtimalini de dusunecek olursak pota alında muhakkak bir Avrupalı uzun transfer edilecektir. Takıma yararlı olabilecek Avrupa pasaportlu birkaç uzuna goz atmak gerekirse;

    1) Nikolaz Tskitishvili



    2002 Nba Draftında 5. sıradan seçilerek belki de cok buyuk baskı altında kalıp Nba'de bekleneni veremedi. Olowakandi - Robert Traylar ve Darko Milicic den sonra Nba'nin en kotu draftı seçildi. Bu kadar olumsuzlar ust uste gelince Avrupa'da da ki kariyeri gecen sezon Sevilla ve bu sezon da Teramo basket ile devam ediyor. Şutu cok iyi olan ama bir turlu istenilen sertliğe erişemeyen yetenek genc uzun takıma katkı sağlayacagını dusunuyorum. Cunku Avrupa'da ismini tekrardan duyurma zamanı geldi.








    2) Pops Mensah - Bonsu




    Ingiliz pasaportu taşıyan Mensah gerek NBA de gerek de Badalona'da isminden sıkca bahsettirdi. Bu sezonun ortalarına dogru NBDL'e giden Monsu akabinde Spurs ve Toronto ile 10 ar gunluk sozlesmeler imzaladı su anda bosta. Çok yararlı olabilecek ve tam aradığımız bir uzun ve ingiliz pasaportuna da sahip daha ne istenebilir ki hızlı hucuma yatkın bir sistemimize Chatman - Baxter'ın yanına alınabilecek makul en iyi uzun oyuncu.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Pops_Mensah-Bonsu


    3) Nick Fazekas



    Ncaa'i az biraz takip edenlerin bile cok yakından tanıdığı Alman pasaportlu uzun Fazekas cok değil 2-3 seneye kalmaz ismini daha sık duyarız. Nba'de klasik uzun oyuncuların cektiği sıkıntıyı cekip cok sert oyuncu olamadıgı icin tutunamadı. Herkes onu 2006 da drafta girmeyi bekliyordu. Eğer 2006'da drafta girseydi kesin ilk 20 de secilirdi ama bir sene sonra girmeyi tercih etti ve 34.sıradan Dallas tarafından secildi. Sene başında Belcika'da Oostende takımında baslayan Fazekas daha sonra Fransa'nın yolunu tutup Asvel takımına transfer oldu sezonu da Fransa'da tamamlar. Fazekas gibi bir oyuncuyu transfer edip en az 3 yıllık sozlesme imzalamak gerekir. Bu kadar yetenekli bir uzunun pişmesini bekleyen Avrupa'nın buyuk takımlarına yedirmemek icin. Gidip Pekovic veya Teletovic'i alamayacagımıza gore kendimizin bir yıldız yaratma vakti geldi. Fazla masrafı olmayan ama cok yetenekli bir uzun almanın ve 2 veya 3 yıllık sozlesmenin imzalamanın tam sırası. 2 defa genclerde 3 kez de ncaa de kendi konferansında yılın oyuncusu secilmiş. Kolej de ki son yılında da en iyi Amerika kadrosunda yer almıs bir uzun. Umarım en yakın zamanda bizimkilerinin dikkatini ceker.

    Hiç yorum yok: