rss
twitter

    18 Ocak 2010 Pazartesi

    Kalitesiz misiniz ? Kalite sizmisiniz ? | TBL e yukardan bir bakış...

    Basketbolu sevenler olarak bu sezon büyük resimdeki yönetim ve disiplin anlamında alınan "talihsiz" kararları bir kenara bırakırsak, tabloda geriye kalan basketbol kırıntılarının sizi ve bizi tatmin etmediği kanaatindeyim.
    Ligin genel görüntüsü pek de iyi görünmüyor Dünya Şampiyonası öncesi. Laf aramızda 4 senedir şu Dünya şampiyonası her cümlenin içine sokulur ya, çok merak ediyorum bizim için ne kadar önemli !!! Bu yüzden turnuvayı merakla bekliyorum..
    Ligin kalitesi o kadar düştü ki, Avrupa maçlarının ardından takke düştü kel göründü diyebiliriz sanırım.
    Yıllardır rahatlıkla top16 da olan Efes'in geçen sene dışarıda kalışı bu sene mucize eseri son anda yoluna devam etmesi yada Fenerbahçe ÜLKER' in buluduğu grupta adeta imkansızı başararak sonuncu oluşu.
    Öncelikle bu iki örneği verdim çünkü bu takımlar önemli takviye ve maddi olarak önemli harcamalar yapan ayrıca ortaya bir amaç ve hedef koyan takımlar.
    Milli oyuncuları kadrolarında barındıran ayrıca Nachbar, Rakocevic, Kasun, Gricek, Kinsey gibi önemli isimleri kadrolarına katan takımlar bunlar.
    Bu iki takımın arkasında yer alan Beşiktaş, Banvit, Telekom grubunun şampiyonluktan ziyade play-off için oynayacağını düşünürsek yine rekabetten eski heyacanın dışında bir lig izliyoruz maalesef.
    Sezonun başında Beşiktaş oldukça homojen oyunu ve formu ile lige giriş yapınca acaba Beşiktaş tekrar geri mi geldi şeklinde sorular gelirken, hedef maçlarını kaybederek o havayı çoktan kaybettiklerini üzülerek belirtmek isterim.
    Özellikle savunmanın önemini bu kadar çok ihmal eden bir takımdan zaten başarı beklenemez.
    Bunun örneklerine baktığımız zaman Phoneix en iyi zamanında Nash önderliğinde en fazla konferans yarı finali oynayabildiğini düşündüğümüzde savunmanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.
    Özellikle Galatasaray CC maçındaki savunma ve coaching hatalarını gördükten sonra zaten Beşiktaş için rekabet çok zor, her ne kadar takıma ve coachına güvenenler olsada.
    Bazen doğruyu görmek için iki adım geriye çekilmek gerek, çünkü en iyi açıyı ordan görürsünüz sanırım Beşiktaşla ilgili sorunlarda oradan başlıyor.
    Bir basketbol yöresi Banvit'in organizasyonu her sene ki gibi istikrarını koruyarak, kendi basketbollarını oynayarak devam ediyor.
    Onun haricinde zaten yukarıyı zorlayacak yada rekabete teşvik edecek çok da takım göremiyorum maalesef.
    Ligimiz iki yada üç sene önceki altın dönemini kaybetti maalesef. Bunların farklı sebepleri olabilir yada sebepleri olmayabilir.
    Ama geçen sene var olmaya başlayan güç ve iktidar savaşı altında zaten bir basketbol rekabeti yaratmak çok zordu.
    Olmadı da ...

    3 yorum:

    asist time dedi ki...

    En çok yanıltan konu işte bu, Ligimizin çekişmeli olması kaliteli olması anlamına gelmez.

    Kadir Er dedi ki...

    En doğru istatistik sanırım avrupa kupaları bu durum için.
    Bence çok da fazla açıklayıcı bu zaten...

    Adsız dedi ki...

    Özellikle savunmanın önemini bu kadar çok ihmal eden bir takımdan zaten başarı beklenemez.

    nokta ...