rss
twitter

    7 Ocak 2010 Perşembe

    Alınan Karar Ve Biten Basketbol Heyecanı


    Öncelikle bu kararın bu kadar çok soğutulmasından sonra çıkacağını korkarak beliyordum ki -5 puan silme cezası kalktı. Ve Kaan Kural'ın da dediği gibi Sahtekarlığın cezası silindi. Son iki sezonda yaşananlardan sonra iyice basketboldan soğumuş durumdayım. Belki de jubilemi Dünya Şampiyonasında yapıp basketbolu sadece pasif izleyici konumunda takip edebilirim. Geçen sezon yaşanan final serisi ve Fenerbahce'li bazı yöneticilerin federasyonu hedef alan inanılmaz acıklamaları daha sonra Federasyon baskanının Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluk kupasını dahi vermemesi. Ardından Abdi Ipekci'nin 2 defa meydan muharebesine donmesi ,verilen cezalar derken son olarak yaşanan sahtekarlıkdan sonra gidilen ceza indirimi. Basketboldan soğuttunuz artık beni heyecan şevk hiçbirşey bırakmadınız. Helal Olsun ...

    Kaan Kural olayı çok güzel özetlemiş hatta konu ile alakalı söyleyecek pek bişey bırakmamış.

    3 yorum:

    Adsız dedi ki...

    Kaan Kural'ın ifadesi cok hosuma gitti. Sahtekarlıgın cezası silindi. Gercekten basketboldan soguttunuz..

    Adsız dedi ki...

    http://video.ntvmsnbc.com/?480681#v243218082128238018002009124042120135033080204188

    Kadir Er dedi ki...

    Katılıyorum. Son iki sene yaşananlar tam bir skandal. Final serisinde hakemlerin kendilerinde yapmış olduğu hatalara sığınarak söylenen ağız sözleri geçtim, Chatman'ın rakip bench ile söz dalaşı ardından diskalifiye edildiği maçın ardından 3 maç aldığını hesaba katarsak ;
    Mirsad ve Rasim başta olmak üzere o masa hakemlerinin oturduğu masadan başlayarak herkese saydırması sandalyeyi fırlatması tekmelemesi ve vurmasına kaç maç ceza verildi ki ?
    Yine aynı şekil Gs-Fb basket derbisinde adeta oyuncu sporcu yumruk yumruğa kavga etmesi ne kadar kabul edilebilir söylermisiniz ? Karşılığı 2-3 maç cezamıdır ?
    Federasyon başkanı ayrı bir muamma.
    Zaten Turgay Demirel ve yönetiminden benim de içinde bulunduğum çoğunlukta ki bir grup " NEFRET " ederken kupayı Efes Pilsen'e vermeyerek sözde segilediği "asil duruş" hepimizce bilinmektedir.
    Ve son olarak sahtekarlıklara da prim tanınacak hale gelindiyse ztn normal karşılamak lazım tüm avrupada türk takımlarının yılların en düşük galibiyet yüzdelerinden birine sahip olmasını.
    Yanlış hatırlamıyorsan %26 civarındaydı bu yüzde.
    Arkadaşlar 2 yıl önce %63'lerdeydik adeta tavan yapmıştık ve Avrupanın en iyi 3ncü ligi deniyordu bizim ligimiz için.
    Şimdilerde bakıyorum da mahalle maçlarında ki küfürler, sahtekarlıklar, taraf olanlar ve gençliğimizde yaptığımız lise kavgaları gibi resteşmeler vs vs ..

    Dünya Şampiyonasını beklemeye gerek yok zaten kepenk kapatmışız biz zihinlerde, sahaya çıksak ne farkeder...