rss
twitter

    22 Eylül 2008 Pazartesi

    Yine Milli Takım Yine Farklı Kimya


    Bogdan Tanjevic yönetiminde ki Milli Takım yine farklı bir kimya oluşturarak Avrupa Basketbol Şampiyonası eleme maçlarında başarılı bir grafik çizip 6 da 6 yapmayı başardı ve gelecek sene Polonya'da düzenlenecek Avrupa Basketbol Şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Ilk geldiği günden bu yana Milli Takım'ın istikrarsız bir görüntü çizmesi kamuoyunun bir kısmında Bogdan Tanjevic'e karşı bir güvensizlik oluşmasına neden oldu.

    Bogdan Tanjevic'in belki de en büyük şansızlığı Türk basketbolunun en iyi jenerasyona sahip olduğu bir dönemde takımın başında olması. Bazı oyuncular vardır ki kendi takımlarında sezon boyunca çok iyi performans gösterirler ama Milli takım kadrosuna alındığı vakit yeterli süreleri alamayacağını düşünerek kadro tercihlerinin dışında kalırlar. Bu nedenle her Milli Takım döneminde kadro seçimleri birçok eleştirileri de beraberinde getiriyor.

    Bu ay içerisinde de yine farklı bir kadro seçimi ile elemelere hazırlanan Milli Takım çok iyi bir takım kimyası oluşturarak grupta oynadığı 6 maçı da kazanmasını bildi. Tıpkı Dünya Şampiyonasında ki performansımız gibi. Ancak önümüzde Avrupa Şampiyonası örneği de var. Artık zaman da daralıyor; ilk günden bu yana hedef olarak koyulan 2010 Dünya Şampiyonasında hala belirgin bir güven oluşmuş değil.

    Önümüz de ki Avrupa Şampiyonasında yine sıfırdan bir kimya oluşturmak yerine elemelerde oturan kimyanın üzerine birkaç rütüşle eklemeler yapılarak öyle devam edilmelidir. Yoksa her sene sıfırdan farklı rotasyonlar oluşturulası istikrarsız bir görüntü çizilmesine neden olabilir.

    Hiç yorum yok: